Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan gyűrjem le a beteges...

Hogyan gyűrjem le a beteges félénkségemet mielőbb?

Figyelt kérdés

Elsőéves egyetemista vagyok, német szakon és nagyon tetszik a szak mindenki jó fej, de! végigrettegem az órákat, mert mindenkinek tökéletes a kiejtése, az enyém meg nem annyira jó, ezért inkább megsem szólalok, de ettől meg úgy tűnik mintha semmit sem tudnék. Az is baj,hogy nem érzem magam szépnek, vagyis borzalmasan csúnyának érzem magam, az egyetemen annyi gyönyörű lány van, sőt szinte csak lányok vannak, olyan szép mindegyik és legszívesebben sírva hazaszaladnék és elbújnék. Alapból már attól rettegek, ha kilépek az utcára, itthon tudok csak igazán felszabadult lenni a szobámba illetve a barátaim előtt, de az utcán már pánikba esek, hogy az miért szebb mint én, az meg olyan csúnya, de miért van akkora önbizalma és pofája, ha ilyen csúnya, az meg hogy néz rám, stb. szóval elég rosszul érzem magam, de ugyanakkor ki is vagyok éhezve a figyelemre, a bókokra, a dicséretekre. A szemináriumon meg kell szólalni, vannak olyan lányok akik nem értik az anyagot, olyan magabiztosan mondják a rossz választ, mintha az lenne a jó, van egy molettebb csaj az évfolyamon, minden porcikájára ad, ki van cicomázva és úgy tűnik jól érzi magát, nekem meg jó az alakom és mibe járok? Bő pulcsiba, 1 számmal nagyobb nadrágba, ami lóg rajtam és lehajtott fejjel. Annyira utálom, hogy ilyen vagyok, persze tudom mitől vagyok ilyen, a gimnáziumba reggeltőlestig csúfoltak az osztálytársaim, hogy te ilyen vagy, te olyan vagy, és annyira beleverték a fejembe, a kedves tanáraimmal együtt, hogy nem tudom kiverni onnan. Folyamatosan kevésnek érzem magam, mindig a szép nők fotóit nézem, kb az egész arcomat szétműtetném, meg szanaszétdúsítanám a hajamat. Minderre még rátesz, hogy 1 évig egy idős pasi szeretője volt, aki mindennel etetett, és későn jöttem rá hogy csak éppen kihasznált és sosem szeretett. Mondjuk nekem ő sem tetszett ,de azért mentem bele ebbe, hogy legyen valakim. Szóval elég nehéz életem volt eddig, bár hozzáteszem magamnak nehezitem. Annyira félek, annyira szégyellem a külsőm, nem tudok elvonatkoztatni, mindig másokhoz mérem magam, mindig arra vágyom hogy szép legyek, hogy a középpontba legyek, hogy egészséges életem legyen, hogy elmerjek menni és azt csinálhassam amit szeretnék. Csak végletekben tudok gondolkodni, nálam nincs olyan hogy jó, vagy éppen jó, vagy tökéletesen a legjobban akarok valamit, vagy ha ezt nem tudom elérni akkor semmit. Ha egy versenyen nem lehetek az első, akkor legyek az utolsó. Nem szeretek második lenni.

Hogyan szeressem meg a testem, hogyan elégedjek meg azzal amim van és hogyan ne álmodozzak arról, ami nincs, ne sóvárogjak az után, hogy tud a legtöbb lány önfeledt lenni? Most éppen ott tartok, hogy el sem tudom képzelni, hogy engem szerethetnek, hogy tetszhetek egy fiúnak...

szóval mindenütt azt irják, hogy a képzelet ereje, ha eltudod képzelni, de én még elképzelni sem tudom, nem merem hogy szerethetnek.

Van egy barátom neki egészséges vagy még többis az önbizalma, jól érzi magát a bőrében, lusta, és nem vágyik többre, mint amije van. Én folyamatosan többre vágyom...

2011. szept. 21. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:
TL;DR
2011. szept. 21. 15:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Olyan nincsen,hogy csúnya lány vagy valami....

Elmondanám,hogy Én egy 26 éves pasi vagyok...Volt már egykettő barátnőm,voltak modellek meg nem modellek is...Én sosem azért voltam együtt egy nővel mert ,hogy az hűde milyen csini meg ilyenek,hanem azért mert a kiszemelt lányban mindig megfogott valami és ezt olykor még Én sem tudtam hogy mi az...

Barátnőid vannak???Mármint akikkel jóban is vagy...Mert ha valamiben nem vagy bizti akkor őket kérdezheted hogy jól állna e vagy ilyesmi,vagy segítséget kérsz hajfestékvásárláskor...

Én azért kiváncsi lennék ,hogy hogyan nézel ki...Mert az is lehet hogy csak te reagálod túl a dolgokat...tudod az iskolások olykor kegyetlenek tudnak lenni és még sokszor rátesznek egy lapáttal...

Amúgy Én sem vagyok elégedett magammal ,de megvagyok és majd dolgozom a problémám kijavításán(ídővel)

Még valami...Nyugodtan legyél bátrabb,ne félj senkitől,semmitől,nem gáz ha égsz néha(mindenkivel előfordul az életében)

Glück!!!

2011. szept. 21. 20:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Ui:szerintem tegyél fel képet vagy írd le hogy hogyan is nézel ki és mivel nem vagy elégedett.Mikor belenézel a tükörbe mi az amitől nem magadat látod?

Hány éves vagy?

Öltözködés konkrétabban...

Hát tudunk segíteni neked itt egy páran...Tudod nem csak bunkók fórumoznak itt...

Ne félj!!! :)

2011. szept. 21. 20:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Ismeretlen Lány!

Yrásodból úgy látom hogy a középiskolai szivatások csúfolások mély nyomot hagytak benned, amiatt van, hogy az önbizalmad kicsit alacsony. Próbáld kérlek ha lehet ne máshoz mérni magdat hanem temagadhoz, tehát fedezz fel olyan külső vagy belső dolgokat magadban aminek örülsz amit szeretsz magadban (pl a mosolyom az lenyűgöző vagy a hajam, stb), dicsérd meg magad ezekért a dolgokért.

Valószínű a végletek emiatt van, hogy vagy te akarsz lennia legszebb vagy sehogy, mivel csak a szélsőséget (sajnos a rosszat) tapasztaltad meg a gimiben.

Mi az amiben többre vágysz?

2011. szept. 22. 11:17
 5/6 anonim ***** válasza:

ugyanilyen vagyok , mint te.:( csak én még középiskolás vagyok, és már előre félek az egyetemtől, hogy ott milyen lesz.. attól félek, hogy azt is barátok nélkül kell majd végigcsinálnom..

sajnos nem tudok tanácsot adni, én is azt keresek..:) de sok sikert neked!:)

2011. szept. 22. 14:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Remélem azért az nem okoz gondot ,hogy válaszolj... :)
2011. szept. 22. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!