Az ellentétek vonzzák egymást?
Abban az esetben, hogyha emberekre gondolsz akkor sok esetben igen, viszont nem törvényszerű, tehát csak mert egy ellentétes nemű személy pont az ellentéted (személyiségileg) attól még ne vedd biztosra, hogy vonzódni fog hozzád, illetve vonzódni fogsz hozzá.
Ugyanez érvényes a kapcsolat sikerességére is: vannak olyan párok melyek éppen ellentétes személyiségükkel egészítik ki egymást, viszont vannak olyanok is amelyek közös érdekpontok hiányában szakítanak egymással.
Dióhéjban: a reális világ bonyolultabb, mint a fizika :-)
az egyik korábbi válaszolóval egyetértek...a fizikában...de vajon a való életben, amikor társat keresünk, egy belőlünk éppen hiányzó effekt fog meg minket, vagy inkább pont az, hogy rokonszenvesnek, hasonló gondolkodásúnak tartjuk a partnert? a viselkedésben a hasonlóak vonzzák egymást nagyobb részben. legalábbis én így vettem észre...azért egy ellenkező személyiségű társak megőrjítenék egymást. tudom ajánlani Myers-Briggs Típuselméletet, személyiségtípusokat, amiből ezt észre lehet venni. Természetesen vannak kivételek, de szerintem a konkrét ellentétek, vagyis amik nagyon közel állnak ehhez, nem tudnak jól együttműködni. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!