Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tippeket, mivel cseszhetném...

Tippeket, mivel cseszhetném el még jobban?

Figyelt kérdés

Előre szólok, hogy ez egy önsajnáltató szöveg lesz, valójában ami hasznot hozhatok vele, az maximum annyi, hogy néhány szuperanyu, vagy szuperapu tanul

az esetemből, bár kötve hiszem hogy megjegyeznék, mind1 lesz@rom.

Szóval van kedvem az önsajnáltatáshoz ezért most le is írom, CSAK magam miatt, mert egy önző állat vagyok.(tudom itt már felkapták a fejüket a szeretetteljes

életet élő tinilányok, és azon gondolkodnak, hogy micsoda bunkó ez az alak és majd lehordom őt a válaszban, nos tegyétek meg légyszi, élvezem, és jogotok is van hozzá)

Szóval a sztorim 0-14éves korig uncsi, mint mindenkinek: ovi, szülcsinap, cunimuni, májvacukor, suli, ballagás. Nem volt soha igazi barátom a suliban, mert csak

a saját érdekeiket nézték, ahogy én is (később rájöttem, hogy minden ember úgyhogy felesleges volt a hiszti) Sokat "lógtam" velük, de visszagondolva

(és most az emlékek megszépülnek elméletre fogok rácáfolni) mindig is rühelltem őket, soha nem éreztem magam jól velük. Szóval 14éves koromtól egyedül maradtam

egyszerűen nem érdekeltek többet. Magamba húzódtam, hogy mindent tisztán lássak, egész nyáron egyedül, bevallom jó móka volt (az első ilyen nyár..) filoztam, olvastam, filmeztem stb. Minden amit néztem/olvastam jó móka volt, de csak amíg olvastam vagy néztem. Majd jött Ő és ő alatt most nem egy uncsi embert, vagy szerelmet értek, hanem egy sorozatot. Dr.House. Akkoriban még nem volt annyira ismert, mostanában lett a leg felkapottabb 1-2éve, de én rögtön megtaláltam magam benne 14 évesen, már az első részekben is (ami valljuk be nem nagy eresztés a későbbiekhez képest) Én nem szokványos szemmel néztem ezt a sorozatot, valósággal beleéltem magam a karakterbe, egyszerűen teljesen ugyan azon a felfogáson volt mint én és ez nem csak a szokásos sorozatos duma, hogy "érdekes, tényleg így van amit mond, eszembe sem jutott"

hanem én előtte is ezeket fogalmaztam meg magamban, vagy legalábbis hasonlókat. Nem az orvoslást szeretem a sorozatban, hanem House karakterét (nem a színészt A KARAKTERT)

Egyszerűen magamat éreztem minden lépésében, nem túlzok életem legnagyobb élménye volt, hogy találtam valami olyasmit ami ennyire én vagyok. Ettől azért pöppet

berezeltem és nem foglalkoztam vele egy ideig, kipróbáltam sok más dolgot, de a való életet is unalmasnak és erőltetettnek éreztem, a folyamatos emberi képmutatást, a beülést az órákra, ahol a tanár világszemléleteit kapásból cáfolni tudnám racionális ÉRVEKKEL, de nem lehet, vissza kell fognom magam. Egy idő után újra elővettem a sorozatot, végignéztem teljesen (ameddig tartott még akkor 3.-4. évad talán) és annyira jó volt, ötleteket adott, feldobott, élvezet lett élni(ez most eléggé betegesen hangzik, de gondoljatok csak bele, ha lenne egy olyan könyv,sorozat vagy bármi, amit ennyire át tudnátok élni) Lassan a saját és az ő stílusa asszimilálódott bennem, a "mindenkit leszarok akivel nincs dolgom" elv már alapból bennem volt, de elkezdtem hozzá grimaszolni meg minden ilyesmi, amit csak el tudtok képzelni. Egyszerűen éreztem magamban a karaktert, holott külsőre kevésbé hajazok rá, de nem mondom, hogy totál eltérnék. Az életem részévé vált, nincs rá jobb kifejezés, az addigi depresszív énem megszűnt, elkezdtem kiforgatni mindenki szavát, poénkodtam, hasonlatokkal jöttem, a jegyeim is sokkal jobbak lettek, kétszer olyan jók, amik rosszak azt is képes voltam teljesen racionálisan megmagyarázni, hogy külső okok miatt értem el csak ennyit. Mindeközben telt az idő és mostanra már nem tudom ki vagyok, jobban belemélyedtem a témába amit eddig csak halogattam és rá kellet jönnöm, hogy pont az miatt vagyok én az idióta, amiért ezt csináltam, annyira kifáradtam ettől az egésztől, hogy mindig álmos vagyok, most, hogy felülvizsgálom/kielemzem magam arra jövök rá, hogy ez nem az én igazi személyiségem csak részben és

ez miatt ismét romlani kezdtek a jegyeim (egy lány is közrejátszott önmagam felismerésében de azt most hagyjuk, koncentráljunk a problémára) Már nem tudom mit akarok,

akkor érzem a legjobban magam, ha úgy viselkedhetem mint House, de addig ezt nem tehetem amíg nem értek legalább olyan jól valamihez mint ő, ez viszont soha nem fog elérkezni, hiszen mindenhez csak alapszinten értek, így marad a monoton unalmas élet és a szenvedés. Tudom nektek olvasóknak nem tűnik olyan katasztrofálisan, de ne tudjátok meg mit érzek elnyomottság alatt, amikor nem én vagyok a megmondóember, mondhatni részecskéimre esek szét annyira frusztrál. Idióta irigy barom vagyok,

aki nem tud engedni? Igen, az vagyok, de már nem tudok változtatni, belém ivódott (House csak dobott rajta, azelőtt is bennem volt) Szánalmas sanyarú sors vár rám,

de még nem adtam fel teljesen.

Nos, ilyen is van. Attól függetlenül, hogy én hogyan érzem magam, szerintem szórakoztató sztori..

2010. nov. 17. 15:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Engem is sokszor megfog egy-egy film, a legutóbbi a Harcosok Klubja volt, de van még bőven olyan, amikben részben magamat vélem felfedezni.

Noha az embereknek tetszik egy-egy film, sorozat, azt nem szokták elképzelni milyen lenne X ha ismernék. Ez így van rendjén. A probléma veled(velem), hogy nem értjük, hogy másoknak miért nem tetszünk.. vagy inkább csak k*rvára nem érdekel minket. A fekete, cinikus, hideg, szarkasztikus, ironikus személyeket sohasem szerette a társadalom. Az esetek 99%-ban nem tudjuk, nem akarjuk komolyan venni a másikat. Képesek vagyunk X személyt (X számunkra egy teljesen szükségtelen ember) lelki kiöntésénél hülyének nézni, semmibe venni. Gyűlölői vagyunk sok embernek, akik bólogatnak, "jaj megértem"-eznek, "én is így vagyok vele"-éznek, de közben fingjuk nincs miről van szó és a saját problémáikkal (már ha egyáltalán van nekik) foglalkoznak. Persze mindezt észre sem veszik, nem is tudják magukról, sőt ha elmagyaráznánk nekik akkor sem értenék, nem ismernének magukra. Ezek a Te tini lányaid. Miért lettünk ilyenek? A múlt miatt. Nem lennénk ilyenek, ha apuci vett volna nekünk egy csúcsgépet és játszhatnánk a legújabb cod-al, nem lennénk ilyenek, ha az oskolában az éppen legjobban elfogadott divat szerint öltözködünk és viselkedünk és a pénteki buli végén felváltva 3 csaj sz*pná a jellemtelen, személytelen f*szunkat.. de nem kell túloznom ennyire: nem lennénk ilyenek, ha lenne olyan barátunk, aki hasonló, aki megért, aki kimeríti az igaz barát fogalmát.. nem lennénk ilyenek, ha az egyik szerelmünkkel sikerült volna, nem lennénk ilyenek, ha otthon minden rendben lenne, ha anya és apa annak rendje és módja szerint együtt vannak (és nem a temetőben) és szeretnek bennünket (kezd nyálas lenni)..még csak nem is kellene/kellett volna mindent megadni, megvenni nekünk, ahhoz hogy elkerüljék hogy ilyenek legyünk. Mi azon fehér hollók vagyunk, akiknek ezekből egy sem jött össze.. van az úgy.. semmi baj.. mi viszont mindeközben felfedezzük a társadalmat, az embereket és miután a felismerést átgondoltuk, feldolgoztuk és véleménynyilvánítás jeléül széthánytuk a wc-t, rájövünk, hogy nekünk akkor a legjobb ha ilyenek vagyunk. Vagy rá sem jövünk. Egyszerűen átalakulunk. Aztán ezt észrevesszük egy korsó sör mellett a kocsmában, egy pillanatra elgondolkozunk, majd egy vállvonás kíséretében folytatjuk ezen "roppant" szánalmas énünket vagy énjeinket, ha esetleg ezen személyiség mellé, még a multifunkcionalitás képességét is megkaptuk.

Ha tévedtem és te nem sorolod magad ezen kategóriába, akkor mélységes bocsánatom.

2010. nov. 20. 15:01
 12/15 A kérdező kommentje:

15:01

House számomra csak egy nézőpont, egy olyan nézőpont amit összhangba tudtam hozni a valósággal és az általam elképzelt világgal, így semlegesen "ellehetek" Erre most jöttem rá nemrég.

Ha még nem láttad, nézd meg az "Amerikai szépség"-et [link]

Rám ez kétszer akkora hatással volt mint a Harcosok klubja, a cím ne tévesszen meg.

Ezek a filmek hihetetlenül elgondolkodtatóak, megváltozásra sarkallnak, egészen addig, amíg ki nem mész és ugyan azok a hatások kezdenek el érni mint eddig és a filmet még akár nevetségesnek is tarthatod, pedig egyáltalán nem az, csak mi vagyunk idióták.

2010. nov. 20. 15:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Láttam már és az is nagyon tetszett. :)

15:01-es vagyok természetesen

2010. nov. 20. 16:09
 14/15 A kérdező kommentje:
Ilyenkor mindig változtatni szeretnék. Szeretném ha azt értelmezné mindenki amit én, de persze ez lehetetlen. Most meg jönnie kell pár arcnak akik beírják h ez egy érzelgős baromság meg ilyesmi és el is hisszük, pedig ők a hül*ék... Ez az egész egy nagy baromság. :)
2010. nov. 20. 16:25
 15/15 anonim ***** válasza:

mintha már olvastam volna egy ehhez hasonló kérdést

tök mind1, inkább egyél tortát vagy sütit, az olyan nyugis elfoglaltság és nem kell hozzá társaság

amúgy én arra jöttem rá, hogy utálom az embereket, csak akkor hiányzik az igazi jó barátnőm ha hülyékkel vagyok körülvéve és nem tudom minek kiönteni a lelkem, de teljesen megvagyok egyedül és még jól is érzem magam

persze uncsi mindig filmeket nézni, szóval unom az életet, úgy általában, még ha fel is tudna dobni valami akkor is a halált választanám

ja és a sztorid uncsi, és vicces

a sorsod meg, hogy milyen az csak rajtad múlik, ha elfogadod a jelenlegi helyzeted akkor sem biztos, hogy örökre jól fogod így magad érezni és megváltozol egy idő után, mert mindenki változik

2010. nov. 20. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!