Nagyon zsugori lennék? Ezen, hogyan lehetne változtatni?
Van egy elég nagy összegem, ez több évnyi gyűjtés és nyári meló szüleménye. Állandóan gyűjtöm, ha kell valamit vegyek akkor már lelkiismeret furdalásom van. Egy normális hangfalat nem veszek, mert amíg működik ez(már nagyon gagyi szegény) addig sajnálom kiadni rá a pénzt. Ha elmegyek bulizni akkor ott is a legolcsóbb italokat iszom. Sőt igyekszem mindenből a legolcsóbbat venni, kivéve ha a drágább nagyon meg nem tetszik. Mindig arra gondolok, hogy lesz majd idő amikor fog kelleni a pénz fontosabb dologra.
Csak csodálkozni tudok másokon, akiknek ha van egy kis pénzük már vesznek valamit belőle, nem számít ha a régi még működik. Pl a tesóm vett egy új ledmonitort, csak mert akkor jelentek meg. Pedig az akkori monitora sokkal jobb volt, mint az én mostani monitorom.
Szeretnék nem ilyen lenni. Seg1tsetek, ha tudtok.
20/f
Szerintem semmi gond nincs ezzel.Én sem szeretem szórni a pénzt olyasmire amire nincs igazán szükségem...
Ha a mostani hangfalad tökéletesen meg felel,akkor mégis minek venni másikat?Én hasonló esetben 3 kérdést szoktam fel tenni magamnak:
Mivel tud többet?
Szükségem van arra amivel többet tud?
Ki tudnám-e használni azt amivel többet tud?
Ha mind a 3 kérdésre igen-el válaszolok,akkor van értelme meg fontolni a vásárlást más esetben dobom a témát és maradok az olcsóbb megoldásnál vagy annál ami van.
Szerintem ez teljesen normális "érett,felelősség teljes" gondolkozás és nem zsugoriság....
Én is így teszek, sok pénzem összegyűlt vennem kéne ezt azt per pill telefont új mobilt, de hát minek? Ez tökéletes működik lehet vele telefonálni sms-t írni játszani, igaz, hogy a képernyőn van egy nagy lyuk és ha meglengetem egy kicsit is 4részre esik, cellukszal van összetartva a háta hogy az aksi ne essen ki, de jó ez még :) bár van sok teló ami tetszik és annyira megvenném de mire odajutok, ááh van nekem ez :D szóval nyugi szerintem tök természetes és csak jól jön a pénz ha van és tényleg annyira szükséges lesz
19/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!