Miért van h egyeseknek olyan sok adatik a jóból, másoknak meg szinte semmi?
A válaszom nem megfogható, de talán igaz. Lehet, hogy létezik áldás és átok.
valaki áldott. Rá nem kell irigykedni.
Valaki meg átkozott. Vele nem tudom mit kell csinálni.
Szerinted?
Én is épp ezen gondolkoztam... például miért van az, hogy valaki semmit se tesz érte, és tapadnak rá a fiúk, a barátok, a szerencse, és más, aki küzd, aki hisz, remél, azt levegőnek nézik? Egyszerűen csak... az élet kegyetlen.
Ez már vallásos kérdés, de van aki úgy hiszi, hogy ez a jutalmunk előző életünkben megtett dolgokért... nem tudom...
Joseph Murphy:
"Isten vagy az Élet sohasem büntet. Az ember bünteti önmagát az Istenről, Életről, Világegyetemről alkotott téveszméi révén. Gondolatai teremtő erejűek, ő tehát megteremti saját nyomorúságát."
szóval ebből kiderülhet, hogy minden olyan, amilyennek megéljük...mindenki olyan, amilyennek gondolja magát...s nyilván olyan "jeleket" sugároz a többi ember felé...Másrészről pedig ez relatív azért...mert lehet mondjuk rám olyan nők tapadnak, akik neked nem tetszenek...akkor most kiváltságos vagyok veled szemben? Nem hinném...de ez lehet fordítva is. Tudod nem az a gazdag(nem annak a legjobb) akinek nagy a vagyona(pénz, nők, autók, házak, komoly munkahelyek), hanem kinek kevés a vágya. Tehát lehet neked már most jó minden, csak kicsit a hozzáállásodon kéne változtatni, és belátni ezt azt. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Miért van az, hogy a világ gazdasági termelésének hasznából a Föld lakosságának 1-2%-a részesedik?
Miért hal meg annyi gyermek éhen, vagy fertőzésektől, miközben már az emberiség járt a Holdon?
Miért születik valaki végtagok nélkül, a másik pedig képes világcsúcsot felállítani?
Ezen a Földön nincs igazság, és ez a világ nem az egyenlő esélyek világa.
Az átokról: az Isten azt mondja, hogy azok veszik magukra az átkot, akik Őt gyűlölik. (Tízparancsolat II. Móz. 20:5)
Az áldás pedig azoké, akik szeretik Őt, és parancsolatait megtartják. (II. Móz. 20:6)
Minden ember fordulhat az Istenhez segítségért. Ezért senki sem mondhatja, hogy neki semmi sem adatott, mert megszólíthatja Teremtőjét. A hit az olyan adomány, amely csak keveseknek adatott meg, mert csak kevesen voltak méltók rá, bár bárki megragadhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!