Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Papság, vagy nők? Képtelen...

Papság, vagy nők? Képtelen vagyok dönteni, egyszerűen KÉPTELEN.

Figyelt kérdés
Nagyon régóta fontolgatom a szerzetes papsági életet.A közelmúltban volt egy meghatározó élményem aminek hatására teljesen megvilágosodtam, hogy én ezt az életet akarom,nem volt többé kérdés,és amint ez világos lett szinte tökéletes párhuzamban jött egy nő az életembe.Akibe azt hiszem szerelmes vagyok,nem vagyok benne biztos.Gyakorlatilag semmiben sem vagyok biztos annyira kikészít idegileg ez a képtelen helyzet,mert ehhez a nőhöz valamiért nagyon elkezdtem ragaszkodni és már hónapok óta húzódik a dolog.Tudom hogy sokan voltak már ilyen helyzetben ,és dönteni kell ,de semmiben sem vagyok biztos ,és így irtózatosan nehéz tisztán gondolkodni és döntéseket hozni.A nő iránt teljesen ambivalensek az érzéseim,feltehetőleg pontosan ebből kifolyólag,hogy a papságon jár az eszem,de még sem vagyok biztos.Nem akarom hogy meghasadjon a személyiségem,és hiteltelenné váljak magam előtt. 17F.
2010. nov. 8. 23:43
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

"olyan csövesség" Hány éves vagy, hogy ilyen ostoba érvekkel támasztod alá véleményed?Egy dologban viszont egyetértek.Lehetsz házas attól, hogy hívő vagy.A Bibliában egy szó sincs arról, hogy ne legyen feleséged vagy ilyesmi.

Ha meg pap/lelkész akarsz lenni tartozz inkább egy kisebb egyházhoz, ahol nincs megtiltva a házasélet.

2010. nov. 9. 19:24
 22/44 anonim ***** válasza:
jah, amúgy 21 éves vagyok csak még nem nőttem ki ebből az írásból, nagyon megszoktam...
2010. nov. 9. 19:26
 23/44 anonim ***** válasza:
Én szégyellném magam a helyedben.21 éves korban ráadásul lány létedre...
2010. nov. 9. 19:32
 24/44 anonim ***** válasza:
0%
mért baj h még így írok elmondanám neked h jól fizető normális munkám van és talán a legemberségesebb én vagyok a munkahelyemen, az iskoláim szín ötössel végeztem és még sorolhatnám sok dologra lehetek büszke úgyhogy nem tudom iért kéne szégyellnem magam amiket meg eddig írtam sorry álmos vagyok nemrég végeztem és meg írtam a véleményem mert ezt CSÖVESSÉGNEK gondolom :)
2010. nov. 9. 19:55
 25/44 anonim ***** válasza:

Szerintem ha annyira értelmiségi vagy válasznak annyi is megfelelt volna, hogy:

"Mivel istentagadó vagyok nem nagyon tudok neked ebbe a témában segíteni, de szerintem menj papnak/válasz inkább a családos éltet."

2010. nov. 9. 19:59
 26/44 anonim ***** válasza:
először normálist választ írtam legalább is én annak tartom most nem néztem meg de azt hiszem én vagyok a 2. és a kérdező mindenki válaszát lefikázta aztán láttam mit írtatok még és aztán pont rossz hangulatomban írtam bocsi tudom nem máson kéne kitölteni de egy nagyon bunkó ember ma olyat tett szemem láttára egy olyan emberrel aki igazán nem érdemli meg hogy kihozott a sodromból és ezért itt írtam le azért bocsi.De most komolyan ilyen nehéz ezt eldönteni?Én valahogy nem értem meg hogy, miért nem választja a lányt és megy egy kisebb egyházhoz?Komolyan ennyire fontos neki? Ezt tényleg csak kérdem mert én akkor sem értem hogy miért számít ez neki ennyire.
2010. nov. 9. 20:43
 27/44 anonim ***** válasza:
16.32. vagyok, az ismerősöm római katolikus, Sarkadon lakik.
2010. nov. 9. 21:11
 28/44 A kérdező kommentje:

Az igazság 1.Nem akarok senkit se megsérteni, de nézeteim szerint azt a Katolikus egyház képviseli,szóval nem fogok egyházat váltani az olyan mintha Jézust cserélném le,ezt fölösleges felajánlani többet.Nem érdekel az sem hogy a protestánsoknak lehet feleségük,sőt örülök neki hogy a Katolikus egyház tiltja a papok számára,nem véletlenül van ez így ,1000 évig volt ez máshogy,de bebizonyosodott hogy nem jól működő.

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat.Külön köszönöm neked Care ,hogy egy kis rendet vittél bele ebbe az eszmecserébe,ami már kezdte elveszíteni normális keretét.

Már így utólag rájöttem hogy fölösleges volt ezt megírnom,nem is értem miért tettem,sose szoktam ilyet tenni.

2010. nov. 9. 22:21
 29/44 anonim ***** válasza:

Én nem egy embertől hallottam, hogy a papok párt választottak maguknak, illetve megfektették őket. Szerintem az egész egyház hülyeség, nem fejtem ki miért. Inkább csak az erre vonatkozó részre: Ha Isten a férfinak nőt teremtett, akkor miért nem lehet párja?... Főként,hogy azt akarja, hogy népesítsük a világot...

Nekem negyedikben a hittan tanárom pap volt, mikor bementünk az irodájába, ott bagózótt az asztalra feltett lábakkal. Pedig nagyon jó fej volt, és nagyon szép miséket tartott.

Bár ez a saját becsületükön múllik...

Amúgy. Én szerintem válaszd a nőt, mert társ nélkül nagyon magányos leszel. Hiába vannak barátaid, az nem elég...

De ha nem tudsz dönteni, várdd ki a végét. Majd elfog dőlni magától. Hisz ,, te már hoztál egy döntést. Most azért vagy itt, hogy megértsd a döntésedet."

15/L

2010. nov. 9. 22:37
 30/44 anonim ***** válasza:
Megint én (aki care-el vitázott :P) mint ahogy gúnyosan is mondtam amiért bocsi tényleg hogy ahogy beszélsz már az is tiszta papos most hogy megint meg írtad azt mondom hogy ne a lányt válaszd mert valahol érezni a szövegeden hogy nem akarod a lányt választani a papságot akarod csak kicsit bizonytalanabb vagy.Igazából míg nem írtál semmit akartam írni hogy 17 éves fiú vagy biztos akarsz majd csajozni ezt ne dobd el.De megváltozott a véleményem válaszd a papságot mert ha nem azt választod úgyis megbánod mert nagyon rászántad magad.Igaz lehet hogy később azt bánnád meg hogy nem a lányt választottad.De maradj a papságnál.Valahol belül már eldöntötted ezt csak mondom elbizonytalanodtál, igazából bármelyiket választod sok sikert!
2010. nov. 9. 22:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!