Papság, vagy nők? Képtelen vagyok dönteni, egyszerűen KÉPTELEN.
"olyan csövesség" Hány éves vagy, hogy ilyen ostoba érvekkel támasztod alá véleményed?Egy dologban viszont egyetértek.Lehetsz házas attól, hogy hívő vagy.A Bibliában egy szó sincs arról, hogy ne legyen feleséged vagy ilyesmi.
Ha meg pap/lelkész akarsz lenni tartozz inkább egy kisebb egyházhoz, ahol nincs megtiltva a házasélet.
Szerintem ha annyira értelmiségi vagy válasznak annyi is megfelelt volna, hogy:
"Mivel istentagadó vagyok nem nagyon tudok neked ebbe a témában segíteni, de szerintem menj papnak/válasz inkább a családos éltet."
Az igazság 1.Nem akarok senkit se megsérteni, de nézeteim szerint azt a Katolikus egyház képviseli,szóval nem fogok egyházat váltani az olyan mintha Jézust cserélném le,ezt fölösleges felajánlani többet.Nem érdekel az sem hogy a protestánsoknak lehet feleségük,sőt örülök neki hogy a Katolikus egyház tiltja a papok számára,nem véletlenül van ez így ,1000 évig volt ez máshogy,de bebizonyosodott hogy nem jól működő.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat.Külön köszönöm neked Care ,hogy egy kis rendet vittél bele ebbe az eszmecserébe,ami már kezdte elveszíteni normális keretét.
Már így utólag rájöttem hogy fölösleges volt ezt megírnom,nem is értem miért tettem,sose szoktam ilyet tenni.
Én nem egy embertől hallottam, hogy a papok párt választottak maguknak, illetve megfektették őket. Szerintem az egész egyház hülyeség, nem fejtem ki miért. Inkább csak az erre vonatkozó részre: Ha Isten a férfinak nőt teremtett, akkor miért nem lehet párja?... Főként,hogy azt akarja, hogy népesítsük a világot...
Nekem negyedikben a hittan tanárom pap volt, mikor bementünk az irodájába, ott bagózótt az asztalra feltett lábakkal. Pedig nagyon jó fej volt, és nagyon szép miséket tartott.
Bár ez a saját becsületükön múllik...
Amúgy. Én szerintem válaszd a nőt, mert társ nélkül nagyon magányos leszel. Hiába vannak barátaid, az nem elég...
De ha nem tudsz dönteni, várdd ki a végét. Majd elfog dőlni magától. Hisz ,, te már hoztál egy döntést. Most azért vagy itt, hogy megértsd a döntésedet."
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!