Papság, vagy nők? Képtelen vagyok dönteni, egyszerűen KÉPTELEN.
Figyelt kérdés
Nagyon régóta fontolgatom a szerzetes papsági életet.A közelmúltban volt egy meghatározó élményem aminek hatására teljesen megvilágosodtam, hogy én ezt az életet akarom,nem volt többé kérdés,és amint ez világos lett szinte tökéletes párhuzamban jött egy nő az életembe.Akibe azt hiszem szerelmes vagyok,nem vagyok benne biztos.Gyakorlatilag semmiben sem vagyok biztos annyira kikészít idegileg ez a képtelen helyzet,mert ehhez a nőhöz valamiért nagyon elkezdtem ragaszkodni és már hónapok óta húzódik a dolog.Tudom hogy sokan voltak már ilyen helyzetben ,és dönteni kell ,de semmiben sem vagyok biztos ,és így irtózatosan nehéz tisztán gondolkodni és döntéseket hozni.A nő iránt teljesen ambivalensek az érzéseim,feltehetőleg pontosan ebből kifolyólag,hogy a papságon jár az eszem,de még sem vagyok biztos.Nem akarom hogy meghasadjon a személyiségem,és hiteltelenné váljak magam előtt. 17F.2010. nov. 8. 23:43
11/44 A kérdező kommentje:
nem is tudom hogy mit vártam......
nem minősítést kértem,és nem is azt hogy a saját érzéseidről számolj be,hanem valamiféle segítséget.
(katolikus vagyok)páran írtátok hogy pappá szentelés előtt nősülés stb... ez nálunk ki van zárva.
2010. nov. 9. 15:16
12/44 anonim válasza:
Én hülyeségnek tartom ha lehet így mondani, hogy a papok/lelkészek nem házasodhatnak.Apukám lelkész és van felesége és 4 gyereke akárcsak kollégáinak.Azért nem kedvelem ezeket a nagyobb egyházakat mert szerintem megfeledkeznek a fő feladatukról(ige hirdetése).
13/44 anonim válasza:
Egy ismerősöm meg volt házasodva, akolikus vagy milyen néven volt pap, aztán nemrég rendes pappá is felszentelték.
14/44 A kérdező kommentje:
Igen,a Görög katolikusoknál lehet. a római katolikusoknál nem.
2010. nov. 9. 16:40
15/44 anonim válasza:
tudod mit menj inkább papnak 17 éves létedre ha nemírnád azt hinném egy 40 éves katolikus begyöpösödött csövi vagy csaj nem illik hozzád vagy legyen apácaXD nagyon gány vagy
16/44 A kérdező kommentje:
Miért kell pocskondiázni a másikat ?Nem ismersz,Jézust sem ismered, az egyházat sem ismered valójában.Nem értem hogy miért kell egyáltalán írni ha ennyire nem vagy kompetens ez ügyben? Ráadásul szellemi intellektusban ennyire bővelkedő választ...Én nem leszek kevesebb ezáltal hogy "oltani "
próbálsz,csak te.
2010. nov. 9. 17:37
17/44 anonim válasza:
Feljebb kifejtettem miért nem szeretem a nagyobb egyházakat és szerintem ha egyházi pályára szeretnél lépni inkább egy kisebb egyházhoz csatlakozz.Javasolom Budapesten a Wesley János lelkészképző főiskolát, apukám is ott végzett és mindenki más, aki most az egyházunknál(MET) szolgál.
18/44 anonim válasza:
igazából atheista vagyok úgyhogy nem is akarom ismerni jézust... met nem érdekel de te akk is nagyon gány vagy
19/44 anonim válasza:
Akkor meg miért írsz ide?Mit osztod itt az észt?Ha megtért vagy a megtérés útján van, de még ha nem is, akkor se becsmérelheted.
20/44 anonim válasza:
csak hogy tudd normálist választ is írtam mit még megköszönni is kellene mind1 és csak unatkozom azért és akkor mivan? amúgy meg minek húzza?ha a csaj van neki olyan fontos és biztos hogy boldog vele akkor ne legyen pap és maradjon meg a hite ennyi ha meg nem 100% akkor ne legyen a lánnyal és legyen pap nah öcsém amúgy csaj vagyok de ha pasi lennék én a csajt választanám most komolyan eldobnád egy hülye hit miatt?olyan csövesség amúgy meg minek kell papnak lenned ha van hited akkor tökre mind 1 h katolikus vagy pap vagy kutyaszar vagy hiszel valamiben és az nem törik meg és éled az életed nah köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!