Büszke vagy arra, hogy Magyar vagy? Büszke vagy arra, hogy egy ilyen helyen élsz? Vagy inkább máshol laknál? =)
Szeretem a hazám.
Az már más kérdés, hogy most milyen állapotok vannak...
Büszke vagyok az 1000 múltunkra, arra, hogy egy ilyen szép és egyedülálló nyelvet beszélek, a gyönyörű tájakra.
Mi ebben a különleges, amire büszkének kéne lennem? A melegek is büszkék arra, hogy melegek, azt se értettem soha. Én meg büszke vagyok arra, hogy barna a hajam b+...
Ami a többi kérdést illeti, ez nem egy jó hely, de nem is a legrosszabb, viszont egyáltalán nem különleges. Máshol is vannak tavak meg erdők, ahol a nap fénye átszűrődik a lombkoronákon. 1000 éves történelem meg gyakorlatilag semmi, nem sok nemzet mondhatja el, hogy még ennél is rövidebb múltra tekinthet vissza.
Szívesebben laknék máshol, csak kicsit zavarna, hogy nem fejezhetem ki magam a megszokott módon (anyanyelv). A magyar nyelv tényleg kifejező, de tele van felesleges hülyeségekkel (tegezés, magázás), erre se vagyok büszke, hisz nem én találtam ki és nem az én érdemem, hogy magyarul beszélek.
Szerintem inkább az ma a szégyen, hogy 10000 év elteltével még mindig görcsösen ragaszkodunk (nem csak mi, hanem világszerte mindenki) a hagyományainkhoz, nyelvünkhöz, rég letűnt korok értelmét vesztett eszméihez meg nemzettudathoz, ahelyett, hogy mindenki egy nyelvet beszélne és közös célért küzdenénk. Emberekként kéne viselkednünk, nem magyarokként meg angolokként meg stb.
Szerencsémre nem születtem magyar földön, de voltam párszor Magyarországon, íme pár véleményem róla:
- sose élnék nálatok
- sose élnék köztetek
- sose enném a kajátokat
- sose beszélnék veletek, mert borzalmas kifejezéseket és szlengeket használtok
- sose haverkodnék a legtöbb emberrel, mivel láttam mennyi az értéke egy átlag magyar embernek
Ez az én véleményem sajnos. És nem csak az enyém. De természetesen ti ezt nem vallhatjátok be, hiszen saját országotok, még magatok előtt sem ismernétek be, hogy mit utáltok benne és mit nem. Ebből a szempontból én megtehetem ezt könnyebben.
Viszont az anyanyelvem magyar és az egyik szülőm is az. De örülök, hogy nem élek Magyarországon és magyarországiak közt.
tegnap 19:17
Rohadj meg h ilyet mersz írni :@ :D Na tessék tipikus magyar felfogás :( :D
17:12- Rohadj meg te, ez a tipikus magyar felfogás
Mellesleg nem vagyok teljesen magyar, HÁLA az égnek !!!!
Örülök biza
Te pedig ne pöffeszkedj, mert nem a te érdemed, hogy magyar vagy :-)
De valahogy nem csodálom, hogy nem tudtad ezt
Viszont inkább azért küzdj, hogy érj is el valamit, valamit ami igazán értékes, mert az, hogy magyar vagy, az csak apádék érdeme illetve a véletlené. De az, hogy valaki magyar, az nem jelent semmit. Nem a nemzetiség számít, hanem maga az egyén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!