Büszke vagy arra, hogy magyar vagy?
tekintsetek el a mától, a politikától stb, büszkék vagytok arra hogy milyen csodálatos őseink voltak?
Ibn Ruszta, aki Al-álák an-nafísza című hatalmas, lexikonszerű művének hetedik könyvében földrajzi és néprajzi leírásokat ad, értékes adatokat közöl az ősmagyarokról. Munkáját 903-920 között írta, ebben beszámol róla, hogy: „(Ezek) a magyarok szemrevaló, szép külsejű emberek, nagytestűek, vagyonosak és szembetűnően gazdagok, amit kereskedelmüknek köszönhetnek. Ruhájuk brokátból készült. Fegyvereik ezüsttel vannak kiverve és gyöngyökkel berakottak.”
Jákút ar-Rúmi muszlim tudós, geográfus (1179-1229), aki szerint a magyarok „igen vakmerőek”.
ilyenekre gondolok... büszkék vagytok?
Bocsi, hogy offolok, de ennek a kérdésnek mi értelme van?
Egy egyszerű igennel vagy nemmel mire mégy?
(Első voltam)
miért lennék büszke?
nem az én érdemem, hogy magyarnak születtem, és ahhoz sincs túl sok közöm, hogy mit tettek - vagy nem tettek, milyenek voltak, vagy nem voltak régen a magyarok.
minden népnek a múltjában vannak szép és kevéssé dicsekedésre méltó tettek, időszakok, de ez az egyes egyének szempontjából nem jelent semmit, nem következik belőle semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!