Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak, ha utálom a...

Mit csináljak, ha utálom a munkámat, meg úgy az egész életemet? 30F

Figyelt kérdés
Teljesen letargiában vagyok, hogy holnaptól megint menni kell dolgozni. Annyira feleslegesnek érzem, hogy ott b***om el az időm jó részét, szaros 370 ezer forintért, amivel semmit nem érek, nem tudok belőle haladni. A 2024-es évemet is ott töltöttem, minden hétfőtől péntekig ott rohadtam, mindig kelni korán ebben az istenverte sötét ködös időben is, mire hazaérek besötétedik és alig van idő valamire mielőtt lehet lefeküdni aludni. Még ha lenne értelme anyagi értelemben hogy ott rohadok állandóan, mondjuk tudtam volna egy saját házat venni, akkor az kompenzálná ezt a helyzetet. De ennyi pénzből nem lehet kezdeni semmit. A munkahelyi közeget is utálom, teljesen ellentétes világnézetű, habitusú emberek dolgoznak ott. Jobb munkahely nincs a környéken (Kelet-MO), hiába keresek, vagy ugyanilyen szarul fizet vagy olyan képzettség kell hozzá amiben nem vagyok jó. Nem tudom mihez kezdjek, de beleőrülök ebbe a helyzetbe hogy szállnak el az évek (4 éve dolgozok ezen a helyen), és csak szenvedek, kínlódok értelmetlenül, úgy hogy nem kerülök közelebb a céljaimhoz.
jan. 1. 09:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed alapján se kutyád se macskád, ami kifejezetten előny az új élethez. Fogd a megtakarításod és a következő fizetésed aztán irány Tenerife. A jelenlegi életed helyett ott élhetsz az örök meleg és napfény szigetén, bámulva a bikinis csajokat és mindened meglesz a barlangban ami kell. Voltam már ott és még a pusztában is van wifi, ha esetleg hiányozna a net.
jan. 1. 16:49
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez a Makaronézia jó ötletnek hangzik. Télen nem kell fűteni és nyáron sem döglik meg az ember. De hát itt embermilliárdoknak kezd betelni a pohár. Madeira, Azori, Kanári és Zöldfoki-szigetek lehet úgy ~15 ezer négyzetkilométer és ezek közt van olyan ami aktív vulkáni kúp. A civilizált ember hülyeséget hülyeségre halmoz azzal takarózva, hogy csak jót akart.
jan. 1. 17:04
 23/30 anonim ***** válasza:
48%
Hát igen kellett volna tanulnod.
jan. 1. 17:50
 24/30 A kérdező kommentje:

Tanultam, nem ezen múlt. Van pár szakma, amivel jól lehet keresni, a többi nem sokat ér. Nekem sajnos olyan van, amivel nem megyek semmire.

jan. 1. 18:35
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én 300-at keresek, sokan meg még ennyit sem.. persze, nyilván az ideális az a hétszámjegyű lenne, de azért ennyire ne tekints már semminek a 370 ezret! Ez még a kozmetikázott statisztika szerint is átlagon felüli.

Egyébként meg olcsó közhely, de váltani kell. Ha nincs helyben munka, akkor meg kell próbálkozni máshol szerezni. Vagy közben képezd magad olyan téren, amit szívesen is csinálnál. Egy biztos: ha nem teszel semmit, akkor jövőre is ugyanígy keseregni fogsz, ugyanazon a munkahelyen.

jan. 1. 18:56
 26/30 anonim ***** válasza:

#15 "rettségivel se rendelkező tinik dollár 10e-ket keresnek havonta azzal, hogy online videójátékokat streamalnek, 0 hozzáadott értékkel"

Nem tudom, hogy a te környezetedben hány ilyen tinit ismersz, de én egyet sem.

Egyrészt: ezt azért korántsem olyan könnyű elérni, mint sokan hinnék. Van egy nagyon szűk réteg, akik tényleg szép összeget bezsebelnek ebből (bár egy részük azért eléggé feláldozza érte a magánszféráját és a megítélését), de a nagyon nagy többség még csak annyit sem keres ezzel, hogy az szebpénznek elég legyen. Én összesen egy embert ismerek, aki tényleg befutott, bár ő sem játékkal, hanem technikai jellegű videókkal, és már egyáltalán nem tini. (Tiniként ő is Minecraft gameplayekből szerett volna pénzt keresni, de még a minimális kifizetési limitet sem sikerült évek alatt elérnie.) Egyébként most a Socialblade szerint párszáz dollárt kereshet (kb. 50-100 ezer forint) havonta, szóval még ő sem fog csak ebből megélni.

Másrészt: irigykedés helyett meg lehet próbálni hasonló sikereket elérni. Ha tényleg így lenne, akkor miért nem próbálkoztok meg a "mókuskerék" helyett gameplay streameléssel?

jan. 1. 19:05
 27/30 anonim ***** válasza:
"Ércsé mindenhez is" Ehhez a természettől elrugaszkodott mókuskerékhez nincs megoldási recept. Ennek a rendszernek az a lényege, hogy egy problémafenntartó probléma megoldásba hajszolja magát az ember. Eltörik berohad a Z könyök, mintha az egy elvárható minimum lenne, hogy jön a falból a melegvíz. Persze egyes kreált problémákat megold az ember, aztán jön a következő. Jaj istenem mi lesz, ha nem lesz budipapír az üzletek polcain, meg banánízű tampon. Cseszd meg akkor nem lesz. Úgy elfogunk vérezni a természet vizsgáján mint a huzat.
jan. 1. 19:43
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Én az átképzést ajánlom.

Gyerekkoromban a tanáraim sokszor elmondták hogy tanuljunk minél többet különben semmire sem visszük az életben.

jan. 1. 20:21
 29/30 anonim ***** válasza:
Ezzel a "tanárokkal" csak óvatosan. Persze nem a tanárokat akarom szidni, annak ellenére hogy voltak furcsaságok. Raszterbe ültetés van, aztán szedi fel a gyermek a különféle sérüléseket. Ez az intézményrendszer egy agyonszabályzott mátrix, aztán a franc tudja mi sül ki belőle. Valaki úgymond mintapolgár lesz, valaki meg csak kóvályog a világban hol cseszte el. Mindenkinek megvan a maga feladata egy emberi közösségben, de sajnos ilyen már nem létezik. Fogyasztói idióták bezárva egy piramisrendszerbe.
jan. 1. 21:04
 30/30 anonim ***** válasza:
Szerintem keress egy eladó tanyát. Meg fog változni az életed. Kaparj össze egy kis önerőt és hitelre vegyél egyet! Termelhetsz és tarthatsz állatot. Magadért dolgozol.
tegnap 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!