Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan döntenéd el, hogy kit...

Hogyan döntenéd el, hogy kit mentessz meg 100 ember közül?

Figyelt kérdés
Tegyük fel lenne 100 számodra ismeretlen ember, akik közül 99-en garantáltan meghalnának. De te dönthetnéd el, hogy ki lenne az az egy ember, aki megmenekül. Mindenféle korosztályból, nemből lennének, többféle etnikumból. Lennének soványak, vékonyak, szépek, mosolygósok, mélabúsak. Viszont nem beszélhetnél velük, és nem ismerhetéd meg az életüket, és hogy milyen emberek. Hogyan szűkítenéd le a kört? Mik alapján választanál? Csak az adatok, és külső alapján. Persze ez így elég értelmetlen, és nagyon nehéz kérdésnek tűnik, pláne hogy nem tudod miért kell választani? Miért halnak meg a többiek, és miért neked kell ezt eldöntened? Egyébként ez csak egy gondolatkísérlet, és a squid game sorozat ihlette ezt a kérdést. Ja és ha nem döntessz, akkor mindenki meghal. Az arcukat láthatod, és az alapján is dönthetsz, hogy az alapján ki tűnik szimpatikusnak, de az adataik is számíthatnak, hogy ki hovávalósi, milyen felekezetű, milyen iskolai végzettségű, hány éves, mit dolgozik, van-e családja, házas-e, meg láthatod hogy ki milyen korú, milyen nemű, hogy van öltözve. ( Nem egyforma ruhát viselnének) Ha tudsz dönteni, akkor rólad is kiderülhet pár dolog. Tudom ez teljesen más, mint a Squit game-ben, vagy a civilek által játszott Squit game chaleng-ben, de én ezt így gondoltam tovább, hogy ilyen esetben ki hogy döntene?

dec. 31. 15:22
 1/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk az lenne a szituáció, hogy egy hajón lenne az a 100 ember, de valamilyen megmagyaráhatatlan okból látnád mind a 100 embert, és tudnál is róluk pár dolgot. Te kimenthetnél közűlük egy valakit, de az alapján nem dönthetnél, hogy ki nagy vagy kicsi, és azért, vagy közelebb van hozzád távolságban. A fent említett dolgok érvényesek így is. 100 különböző ismeretlen ember, és csak 1 valakit menthetsz meg. ( A többiek nem élik túl a hajó süllyedését, senki nem tud úszni, jéghideg a víz, nem tudsz segítséget hívni, nincs mentőcsónak stb)
dec. 31. 15:32
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
aki a legjobban néz ki csaj az maradna, ha egy sincs ilyen hát hulljon a férgese
dec. 31. 16:42
 3/10 anonim ***** válasza:
67%
Ha teljesen ismeretlen random emberekről van szó, akkor csak simán ráböknék valakire.
dec. 31. 17:46
 4/10 anonim ***** válasza:
32%
Tudnék róluk pár dolgot? Mit? A legjobb embert menteném meg, akinek legjobb cselekedetei és személyisége van.
dec. 31. 20:42
 5/10 gabor49 ***** válasza:
48%
egy kedves aranyos kiscsajt mentenék meg
tegnapelőtt 07:07
 6/10 anonim ***** válasza:
én egy kiskutyát
tegnapelőtt 07:18
 7/10 Senior Séf ***** válasza:
100%
Egy jó kondiban levő fickót, hátha az is ki tud menteni néhány szerencsétlent.
tegnapelőtt 16:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Én egy családos embert mentenék meg, ott fájna a gyerekeknek is ha meghalna
tegnap 07:50
 9/10 anonim ***** válasza:
kisgyereket mentenék meg
tegnap 08:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Én csak kisgyerekeket nem mentenék meg 😎
tegnap 20:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!