Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Félek a haláltól.

Mit tegyek? Félek a haláltól.

Figyelt kérdés

Kb április óta van ez a beteges rettegés, már azelőtt is féltem, de nem ennyire. Főleg este mikor már próbálok aludni, és megszólal bennem a hang, hogy "a halál után nincs semmi, örökké" és belegondolok, hogy én is egyszer megfogok halni, és hogy ez kikerülhetetlen.

Szeretnék már ettöl a félelemtől megszabadulni, de hogy?

ma 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Fogadd el a tényt. Senki sem él örökké, és senki sem tudja, hogy mi várható a halál után. Van, aki szerint egy további formája a létezésnek, és van, aki szerint az abszolút semmi. Ez vallási jellegű dolog, így konkrétum nem állapítható meg ezzel kapcsolatban. Legfeljebb az, hogy ezzel a kérdéssel feldobtad a magas labdát a különféle vallásos hittérítőknek. A haláltól félni pedig azért felesleges, mert az élet egyedi, és kár ilyesmire pazarolni az idődet.
ma 19:04
 2/5 anonim válasza:
26%

Én meg várom a halált. Pont azért, amit írtál "a halál után nincs semmi".

Legyél depressziós és akkor majd téged se érdekel, hogy meg fogsz halni.

ma 19:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Először is senki nem tudja mi van, vagy nincs. De ha nem akarsz tüdőproblémát, foglald el az agyad más gondolatokkal.
ma 21:25
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Ezeket nézd meg! Érdekesnek fogod találni.

ma 21:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Számomra a semmi az elképzelhetetlen.

A test meg fog halni. De te nem test vagy. lélek vagy, aki ebben az ember testben született meg. Te nem az agyad vagy. Egy lélek vagy, aki úgy használja ezt a testet, mint egy ember a telefonját. Ha tönkre megy a telefonod, attól te még ember vagy. Ugyanígy, ha a testednek annyi, te attól még lélek maradsz.

Mi sem tudjuk, hogy mi van a halál után. Én személy szerint annyi tapasztalattal rendelkezem, hogy egyszer kis híján elvéreztem és egy rendőr adott szívmasszást. Arra tértem magamhoz, hogy egy rendőr nyelve van a számban. Olyan volt, mintha legszebb álmomból ébresztenének, amire sajnos nem igazán emlékszem, de később a korházban még napokig körbelengett ez a békés érzet. Olyan volt, mintha Istennel pacsiztam volna le.

Később öngyilkos akartam lenni, mert teljesen tönkretettem az életem és olyan lelki fájdalmaim és elvonási tüneteim voltak, hogy az , hú, az hányinger volt. Aztán az utolsó pillanatban egy keresztény újságból a szemem elé került egy mondat: Azért ment keresztre, hogy te élhess"

Akkor újra éreztem ezt a békés, megbocsátó, vigasztaló jelenlétet. Azóta mondom, hogy bónusz időmet élem a földön, amit Jézusnak köszönhetek.

Nem sietek meghalni, de ha jön, elfogadom, ha Isten is ezt akarja.

Búcsuzóúl ennyit mondanék:

Odaát találkozunk! :) (de azért ne siess)

ma 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!