Mit tegyek? Félek a haláltól.
Kb április óta van ez a beteges rettegés, már azelőtt is féltem, de nem ennyire. Főleg este mikor már próbálok aludni, és megszólal bennem a hang, hogy "a halál után nincs semmi, örökké" és belegondolok, hogy én is egyszer megfogok halni, és hogy ez kikerülhetetlen.
Szeretnék már ettöl a félelemtől megszabadulni, de hogy?
Én meg várom a halált. Pont azért, amit írtál "a halál után nincs semmi".
Legyél depressziós és akkor majd téged se érdekel, hogy meg fogsz halni.
Számomra a semmi az elképzelhetetlen.
A test meg fog halni. De te nem test vagy. lélek vagy, aki ebben az ember testben született meg. Te nem az agyad vagy. Egy lélek vagy, aki úgy használja ezt a testet, mint egy ember a telefonját. Ha tönkre megy a telefonod, attól te még ember vagy. Ugyanígy, ha a testednek annyi, te attól még lélek maradsz.
Mi sem tudjuk, hogy mi van a halál után. Én személy szerint annyi tapasztalattal rendelkezem, hogy egyszer kis híján elvéreztem és egy rendőr adott szívmasszást. Arra tértem magamhoz, hogy egy rendőr nyelve van a számban. Olyan volt, mintha legszebb álmomból ébresztenének, amire sajnos nem igazán emlékszem, de később a korházban még napokig körbelengett ez a békés érzet. Olyan volt, mintha Istennel pacsiztam volna le.
Később öngyilkos akartam lenni, mert teljesen tönkretettem az életem és olyan lelki fájdalmaim és elvonási tüneteim voltak, hogy az , hú, az hányinger volt. Aztán az utolsó pillanatban egy keresztény újságból a szemem elé került egy mondat: Azért ment keresztre, hogy te élhess"
Akkor újra éreztem ezt a békés, megbocsátó, vigasztaló jelenlétet. Azóta mondom, hogy bónusz időmet élem a földön, amit Jézusnak köszönhetek.
Nem sietek meghalni, de ha jön, elfogadom, ha Isten is ezt akarja.
Búcsuzóúl ennyit mondanék:
Odaát találkozunk! :) (de azért ne siess)
Én már nem hiszek a halál utáni életben. Azt is el tudom fogadni hogy nincs utána semmi sem. Nem félek a haláltól amíg nem vagyok veszélyben. Ha veszélyben lennék akkor lenne halálfélelmem, de csak mert nem akarok meghalni. Nem végeztem még. Sok dolgom lenne. Az időm fogy. Nameg a családom nagyon szarul érezné magát ha elpatkolnék és azt nagyon nem kívánom nekik. Majd 50 év múlva.
Amikor meghalsz akkor mindennek vége. Nem fog számítani semmi sem. Minden alól felszabadulsz. Lehet hogy van lélek, lehet hogy a spiritualitás egy része igaz de lehet hogy az mind az élethez kötődik.
Ahogy a 13. Harcos-ban mondják Az égi atya életed fonalát már megfonta előre. A félelem nem segít.
Fogadd el! Ha igazam van akkor semmi sem számít csak az hogy elégedett legyél legalább magaddal. Ha tévedek akkor pedig újra fogod látni mindazokat akiket szerettél és elvesztettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!