Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Félek a haláltól.

Mit tegyek? Félek a haláltól.

Figyelt kérdés

Kb április óta van ez a beteges rettegés, már azelőtt is féltem, de nem ennyire. Főleg este mikor már próbálok aludni, és megszólal bennem a hang, hogy "a halál után nincs semmi, örökké" és belegondolok, hogy én is egyszer megfogok halni, és hogy ez kikerülhetetlen.

Szeretnék már ettöl a félelemtől megszabadulni, de hogy?

dec. 13. 18:51
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Fogadd el a tényt. Senki sem él örökké, és senki sem tudja, hogy mi várható a halál után. Van, aki szerint egy további formája a létezésnek, és van, aki szerint az abszolút semmi. Ez vallási jellegű dolog, így konkrétum nem állapítható meg ezzel kapcsolatban. Legfeljebb az, hogy ezzel a kérdéssel feldobtad a magas labdát a különféle vallásos hittérítőknek. A haláltól félni pedig azért felesleges, mert az élet egyedi, és kár ilyesmire pazarolni az idődet.
dec. 13. 19:04
 2/9 anonim válasza:
7%

Én meg várom a halált. Pont azért, amit írtál "a halál után nincs semmi".

Legyél depressziós és akkor majd téged se érdekel, hogy meg fogsz halni.

dec. 13. 19:14
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
Először is senki nem tudja mi van, vagy nincs. De ha nem akarsz tüdőproblémát, foglald el az agyad más gondolatokkal.
dec. 13. 21:25
 4/9 anonim ***** válasza:
47%

[link]

[link]

[link]

Ezeket nézd meg! Érdekesnek fogod találni.

dec. 13. 21:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Számomra a semmi az elképzelhetetlen.

A test meg fog halni. De te nem test vagy. lélek vagy, aki ebben az ember testben született meg. Te nem az agyad vagy. Egy lélek vagy, aki úgy használja ezt a testet, mint egy ember a telefonját. Ha tönkre megy a telefonod, attól te még ember vagy. Ugyanígy, ha a testednek annyi, te attól még lélek maradsz.

Mi sem tudjuk, hogy mi van a halál után. Én személy szerint annyi tapasztalattal rendelkezem, hogy egyszer kis híján elvéreztem és egy rendőr adott szívmasszást. Arra tértem magamhoz, hogy egy rendőr nyelve van a számban. Olyan volt, mintha legszebb álmomból ébresztenének, amire sajnos nem igazán emlékszem, de később a korházban még napokig körbelengett ez a békés érzet. Olyan volt, mintha Istennel pacsiztam volna le.

Később öngyilkos akartam lenni, mert teljesen tönkretettem az életem és olyan lelki fájdalmaim és elvonási tüneteim voltak, hogy az , hú, az hányinger volt. Aztán az utolsó pillanatban egy keresztény újságból a szemem elé került egy mondat: Azért ment keresztre, hogy te élhess"

Akkor újra éreztem ezt a békés, megbocsátó, vigasztaló jelenlétet. Azóta mondom, hogy bónusz időmet élem a földön, amit Jézusnak köszönhetek.

Nem sietek meghalni, de ha jön, elfogadom, ha Isten is ezt akarja.

Búcsuzóúl ennyit mondanék:

Odaát találkozunk! :) (de azért ne siess)

dec. 13. 23:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Én már nem hiszek a halál utáni életben. Azt is el tudom fogadni hogy nincs utána semmi sem. Nem félek a haláltól amíg nem vagyok veszélyben. Ha veszélyben lennék akkor lenne halálfélelmem, de csak mert nem akarok meghalni. Nem végeztem még. Sok dolgom lenne. Az időm fogy. Nameg a családom nagyon szarul érezné magát ha elpatkolnék és azt nagyon nem kívánom nekik. Majd 50 év múlva.

Amikor meghalsz akkor mindennek vége. Nem fog számítani semmi sem. Minden alól felszabadulsz. Lehet hogy van lélek, lehet hogy a spiritualitás egy része igaz de lehet hogy az mind az élethez kötődik.

Ahogy a 13. Harcos-ban mondják Az égi atya életed fonalát már megfonta előre. A félelem nem segít.

Fogadd el! Ha igazam van akkor semmi sem számít csak az hogy elégedett legyél legalább magaddal. Ha tévedek akkor pedig újra fogod látni mindazokat akiket szerettél és elvesztettél.

dec. 15. 03:01
 7/9 anonim ***** válasza:
3-vagyok. Nem értem a lepontozást, semmi rosszat nem írtam. A három interjú amit megosztottam, csak töredéke azoknak a beszámolóknak amik hasonló emberekkel készültek. Annyi eset volt és van ilyen hogy ezt egyes országokban komolyan vizsgálják, mert sokan már nem fogadják el az oxigénhiányos állapot miatti halucinációt. Főleg mert mindenki hasonlóképp meséli el. A keleti embereknél ez teljesen természetes, és komoly fizikusok és neurológusok is azt mondják hogy lennie kell még valaminek, mert igaz hogy az agy egy bonyolult szerkezet, de ilyen gondolatiságra és érzelmi világra nem képes. Pl hogy honnan ugrik egy gyerekkori emlék, és a másodperc tört része alatt hova megy vissza? Hogy van az hogy többszemélyiségű skizofrén az egyik személyiségében alergiás, a másikban nem? De ez vérnyomásra stb-re is igaz. Az áramot sem látjuk de tudjuk hogy van. A tv távirányítón a ledet nem látjuk villogni ha benyomunk egy gombot, de a telefon kameráján keresztül igen. Hogyan mondja el egy klinikai halott, hogy mit csináltak körülötte az orvosok, milyen eszközzel, és mit beszéltek? És ilyen esetek tömbkelege visszaigazolást nyert. Hogy a műtőlámpa tetején látott egy csavarhúzót amit a karbantartó hagyhatott ott, és ottvolt a csavarhúzó. Én is beszéltem ilyen emberrel, aztmondta nem fél azóta, és milyen jó volt ott. Ez mindenkinek a saját érzése, hite. De ha valaki kicsit jobban utánna néz érdeklődési szinten, meglepő dolgokat olvashat-láthat. Huszon évesen többször voltam szeánszokon, azt nem tudom kik, milyen szellemek voltak ott, de volt ott valami az biztos, ilyen-olyan történések miatt abba is hagytuk.
dec. 15. 12:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell félni, olyan, mint amikor elalszol.
dec. 26. 12:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Van, amikor az élet félelmetesebb.. No para.. Elalszol, nagy sötétség, a nagy semmi lesz utána.
dec. 26. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!