Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnám jobban beosztani...

Hogyan tudnám jobban beosztani az időmet?

Figyelt kérdés

Tanítási időszakban alig vagyok otthon. minden nap 4-ig óráim vannak és utána még különórák. hétfőn legjobb esetben fél nyolckor érek haza, kedden jobb esetben háromnegyed hatkor, szerdán háromnegyed ötkor, csütörtökön fél hétkor, pénteken hatkor. És hétvégén is általában van dolgom.

A problémám mindössze annyi hogy, bár van egy kevés időm otthon nem tudok elég időt szánni a tanulásra, és egyre romlanak a tanulmányi eredményeim.

És tanulás mellett szeretnék még sportolni, pihenni is és időt szánni a kapcsolatomra például a családommal.

Továbbá eddig valahogy nem éreztem ezt annyira, de van hogy pazarlom az időmet (pinterest, facebook, youtube...) és kicsit függővé válltam. Ezt hogyan tudnám megváltoztatni?

Hogyan tudnám ezt mind kezelni szerintetek? Mit tudnék tenni hogy jobban beoszthassam az időmet? Mivel tudnék segíteni magamon?

dec. 8. 19:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Kezdesz felnőni, és rájönni arra, hogy ez ilyen. Tanulni azért fontos, mert ha pár év múlva nem aljamunkából szeretnél megélni, akkor ahhoz végzettség is kell. Ami pedig a magyar közoktatást illeti, az nevetséges. És állítanám eléd a saját példámat is, munka mellett járok egyetemre, mostanra sikeresen leszoktam az alvásról és a pihenésről is. Mégis csinálom, egy szebb jövő reményében.
dec. 8. 20:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Előveszel egy lapot.

Csinálsz egy időbeosztást magadnak.

A fix időpontokat beírod előre.

Mint pl iskolában (vagy másoknál munkában) való kötelező megjelenés.

Lefixát minimum alvási idő, ami kell a szervezetnek.

Aztán neked kell a többi szabad időt rugalmasan kitöltened, te tudod és ismered a dolgokat.

A jelentéktelen telefon nyomkodás helyett pedig iktass be sportot, ami idővel jobb érzéssel fog támogatni téged testileg, lelkileg is +eredménye lesz, mint pl alkat, közérzet.

Otthon is lehet eredményes mozgást/testformálást végezni.

De ha laza pár órát nyomkodod a telót, akkor lesz időd helyette eljárni sportra. Röpi, foci stb, nem tudom mit szeretnél.

Önkomtroll, problémamegoldás, tudatos életmód - csak ezekkel tudsz segíteni magadon.

Amennyiben sok a tanóra, sokat kell tanulni, akkor neked kell eldönteni mihez kezdel az életeddel, annak idejével.

Mi a célod? Stb.

Értékeld át a dolgokat a fejedben, mik a fontosabbak számodra.

Tudatosítsd, hogy pl a telefonozgatás elveszi a legnagyobb kincsedet, az IDŐt.

Ez egy olyan kincs, amit a világ leggazdagabb emberei is birtokolnak, de megvenni ők sem tudják.

Értékeld és hozz számodra előnyös döntéseket.

Megesik, hogy adott döntések áldozattal járnak. Mérlegeld mekkora is az az áldozat vagy más dolgot kellene beáldozni, ha olyan a helyzet.

Ha már fiatalon tudatosan, megfelelően tudod beosztani az idődet és praktilus is, az a jövőben is rengeteget fog segíteni, nagy előnyödre válik.

Bizony, a felnőttek zöme is pocsék ebben a témában. Azért nem javul az életük minősége. Stagnálnak.

Pl nekem is ilyen sok órám volt. Sportról a megszokott formában le kellett mondanom.

Helyette:

Biciklivel jártam mindenhova vagy futva. Suli pl 24km/nap bicóval az év minden napján.

Torna tanulás alatt.

A hiperaktivitást is csitítottam a testemben ezzel, mert eltérek neurológiailag az átlagtól.

Próbálj meg praktikus ötletekkel, megoldásokkal előnyöket szerezni.

Formáld a személyiségedhez és saját prioritásodhoz igazítani az életet.

Hajrá! Sok sikert!

Ui.: lehet venni táblához speciális filcet, amit le lehet törölni.

Nem kell drágán venni hozzá táblát se, hobbiboltba veszel egy fényes (nem matt!!) sima felületű átlátszó műanyagot A1 méretben, ugyanekkorába fehér vastagabb lapot és csinálsz keretet vagy csak egy vékony egyenes fára a lapokat egymásra helyezve rögzíted, felakasztod.

Tudsz írni napirendet rá és le is tudod törölni, ami már nem aktuális.

A fix dolgokat, mint pl suli, alvás - ezeket külön színnel jelöld.

tegnap 10:22
 3/3 anonim válasza:
Szia! Nekem is fennált ez a problémám, de mostanra már sikerült jól beosztanom az időmet. Előszöris és mindig írok egy listát, hogy melyik tantárgyra mennyi időt szánok, a telefonommal mérem is az időt, és ezt betartva sikerül rávennem magam a tanúlásra, egyben hatékonyabb is tudok tanulni (amúgy ez embertől függ). Ami az appokat illeti én elrendeztem úgy a telefonomba, hogy ne legyen szem elött (különböző mappákba rendeztem), így már nem nagyon irányul rájuk a figyelmem, de esetleg érdemes lehet idő zárat rakni az adott alkalmazásokra.
tegnap 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!