Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tiszteljem és becsüljem...

Hogyan tiszteljem és becsüljem önmagam ezek után?úgy érzem kudarcot vallottam.24/L

Figyelt kérdés
Nagyon sok hibát követtem el mert a szívem vitt mindig.Értem ezt úgy például,hogy sok olyan embernek adtam újabb és újabb esélyt akiknek nem kellett volna,ezzel szembe köpve magamat.Sosem tudtam határt húzni és ezt látva ki is lettem használva.Úgy érzem el jött az idő végre hogy magamat nézzem,csak nem tudom hogy hol kezdjem.Jelenleg is benne vagyok egy olyan "kapcsolatba"ami tudom hogy nem jó számomra,hogy a másik állandóan bánt miközben állítása szerint szeret.Többször próbáltam ki lepni belőle de vissza táncolt,aztán most már úgy érzem segget csinálok a számból mert ha azt mondom vége,annak sosincs vége.Nem szeretem magam eléggé ezt is tudom.Talan az új évvel új kezdet nyílik ,és szeretném azt hogy végre tiszteljem magam,és szeressem magam.Nehéz út tudom,de hol kéne elkezdenem?sajnos a magány sokszor vesz rá hulyesegekre,de 24 éves fejjel már jó lenne végre hinnem magamba,a sorsba,és ideje lenne határokat húzni.Van valami tanácsotok?túl buzgó és nyughatatlan a természetem ezért a folyamatos impulzusok miatt néha csinálok dolgokat amiket megbánok,és hiába dolgozok,járok el sportolni,akkor is kellenek ezek.Talán csak szeretetre vágyok legbelül,de előbb magamat kéne.
dec. 4. 07:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Kezdetnek pl elgondolkodni jelen hibáidon, amik szerves része a mindennapjaidnak.

Elmélkedni, hogy ezeken belül mikre mi a megoldás.

Akár elő is vehetsz egy lapot és összegezheted magadnak, lásd is.

Ha hibás vagy valamiben, azt elismerni, ha pedig nem, akkor kiállni magadért vagy/és tovább lépni (témától és helyzettől függ).

Megtanulni NEMet mondani - elengedhetetlen alap az életben. Felnőtt ember vagy, szabad vagy, egy önálló személyiség.

Megválogathatod te is az embereket. Pl párkapcsolatban.

A magány nem más, mint egy jelzés, hogy ideje önmagaddal foglalkozni. Nem menekülni.

Amolyan zsákucca, ahonnan csak egy út van: visszafele.

A visszaút, ahol szembe kell nézned önmagaddal és az élettel.

Ezen az úton megismered önmagadat is előnyeiddel, hátrányaiddal, pozitív és negatív dolgaiddal is.

Egy önismeretre teszel szert s elfogadhatod, megszeretheted magad vagy minimum megbékélhetsz.

Kezdetben ezek a lépések elengedhetetlenek.

Nem kis munka van vele, de megéri.

Hajrá!

dec. 4. 11:17
 2/6 anonim ***** válasza:

"Többször próbáltam ki lepni belőle de vissza táncolt"

Nem ő, te táncoltál vissza.

"a másik állandóan bánt" - Már ki akarsz lépni a kapcsolatból, mondtad is, ideje, hogy megtedd. Fel fogsz lélegezni.

dec. 4. 22:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Elsőként magadat kéne helyretenned, mert a következő kapcsolatod is ugyanilyen lesz.

Mit értesz az alatt, hogy "bánt"?

Mert amikor már a sokadik ilyen kapcsolatba csöppensz bele, akkor felmerül a másik oldal is, hogy te hogyan viszonyulsz a kapcsolataidhoz.

dec. 5. 00:58
 4/6 anonim ***** válasza:
szrban vagy
dec. 5. 06:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Teljesen normális vagy! Az ember reménykedik. Az ember próbál megértő, kedves türelmes, megbocsátó lenni mert jóság lakozik benne. Ez nem jellemhiba hanem erény. De az ember esendő is és vannak hibái mint ahogy a párodnak is és ezért terhel ő téged. Tudatosan vagy tudatlanul de bánt téged mert emberi. Ez alapvetően nem gonosz dolog de a hibáinkat értékelhetjük úgy is hogy az a bennünk erőt nyerő gonosz, a sátán. Szóval alapvetően nem mi vagyunk a rosszak, hanem a rosszabbik énünk térnyerése a hibánk mert hagyjuk. A párod is hibás ilyen értelemben és mivel ő ezt hagyja így neked kell tenni valamit. Ez lehet javító szándék megértéssel ami megbeszéléshez vezet, vagy lehet önmentés ahol magadért feláldozod a kapcsolatod és a hibás részt eldobod. Nem leszel hitvány azért mert menteni akarsz menekülés helyett és attól sem ha tűrsz és vársz hogy jobbra forduljon. Viszont a várakozás gyakran nem kecsegtet semmi pozitív eredménnyel sem, ebből a szempontból kerüléssel és halogatással ér fel ami lehet hibás döntés. Viszont nem kell hogy ez olyan mértékben vonjon le az értékedből ami már túlzás számba megy! Vagyis lehet hogy nem te vagy a legbölcsebb ember, nem vagy tettrekész, nem vagy olyan mint aki egy ideális személy de ettől te még igenis szerethető és értékes ember lehetsz.

Az önbizalmat a rossz élethelyzet alaáshatja és hibás értékítéletekre vezethet.

Ajánlani szoktam Brian Tracy Főnix szemináriumának hanganyagát ami fent van youtube-on a pár éve elhunyt Koroknay Géza csodás szinkronhangjával.

Abban az önbecsülést az önszeretet-öntisztelet-önbecsülés-önbizalom egymásra épülésén belül értelmezi.

Az önszeretet fontosságára léteznek gyakorlatok és ajánl logikus felismeréseket is. A felelősségvállalással pedig visszaadja az irányítást a kezedbe ami pedig az életeddel kapcsolatban érzett elégedettséget és jóérzést adja ami megerősíti az önbizalmadat.

Nekem anno rengeteget segített. Legfőképpen abban hogy gondolkodni kezdjek. Az átlagember nem gondolkodik, nem filozofál, nem jut tudatos felismerésekre és nem tudatosan használja ezt a folyamatot. Emellet nem nyílik meg magának se, nem analizál és nem a logika a fő vezérelve, ezáltal az élete érzelmek vezérelte történések sokasága ami gyakran nincs összhangban azzal amit valójában szeretne.

Fontos a reális önértékelés!

Felismertem hogy az ember mindenkitől tanácsot kér, mindenkinek tud tanácsot adni általában csak magától és magának nem képes erre. Kérj tanácsot magadtól! Ha más kérdezné azt amit te és minden ugyanaz lenne nála is akkor megpróbálnál segíteni neki és adnál pár tanácsot. Kigondolnál párat. Érdekes módon ezek a tanácsok úgy nem jutnak eszedbe hogy te ülsz ebben a helyzetben. Ezt jelenti sokszor az amikor azt mondják hogy "Távolodj el a problémádtól és nézz rá nagyobb látószögből!"

Amúgy elmondod konkrétan hogy te miket teszel és veled miket tesznek? Miben nyilvánulnak meg a fura dolgaid?

Amúgy hogy írnád le / jellemeznéd magad külső szemszögből, külső, belső, és élethelyzeti szempontból?

Hogy nézel ki? Hogy néz ki az életed? Hogy néz ki a személyiséged? A családi környezeted? Az anyagi helyzeted? A viszonyulásaid? Stb.

dec. 6. 17:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Keress egy igazi férfit!
dec. 15. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!