Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tiszteljem és becsüljem...

Hogyan tiszteljem és becsüljem önmagam ezek után?úgy érzem kudarcot vallottam.24/L

Figyelt kérdés
Nagyon sok hibát követtem el mert a szívem vitt mindig.Értem ezt úgy például,hogy sok olyan embernek adtam újabb és újabb esélyt akiknek nem kellett volna,ezzel szembe köpve magamat.Sosem tudtam határt húzni és ezt látva ki is lettem használva.Úgy érzem el jött az idő végre hogy magamat nézzem,csak nem tudom hogy hol kezdjem.Jelenleg is benne vagyok egy olyan "kapcsolatba"ami tudom hogy nem jó számomra,hogy a másik állandóan bánt miközben állítása szerint szeret.Többször próbáltam ki lepni belőle de vissza táncolt,aztán most már úgy érzem segget csinálok a számból mert ha azt mondom vége,annak sosincs vége.Nem szeretem magam eléggé ezt is tudom.Talan az új évvel új kezdet nyílik ,és szeretném azt hogy végre tiszteljem magam,és szeressem magam.Nehéz út tudom,de hol kéne elkezdenem?sajnos a magány sokszor vesz rá hulyesegekre,de 24 éves fejjel már jó lenne végre hinnem magamba,a sorsba,és ideje lenne határokat húzni.Van valami tanácsotok?túl buzgó és nyughatatlan a természetem ezért a folyamatos impulzusok miatt néha csinálok dolgokat amiket megbánok,és hiába dolgozok,járok el sportolni,akkor is kellenek ezek.Talán csak szeretetre vágyok legbelül,de előbb magamat kéne.
ma 07:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Kezdetnek pl elgondolkodni jelen hibáidon, amik szerves része a mindennapjaidnak.

Elmélkedni, hogy ezeken belül mikre mi a megoldás.

Akár elő is vehetsz egy lapot és összegezheted magadnak, lásd is.

Ha hibás vagy valamiben, azt elismerni, ha pedig nem, akkor kiállni magadért vagy/és tovább lépni (témától és helyzettől függ).

Megtanulni NEMet mondani - elengedhetetlen alap az életben. Felnőtt ember vagy, szabad vagy, egy önálló személyiség.

Megválogathatod te is az embereket. Pl párkapcsolatban.

A magány nem más, mint egy jelzés, hogy ideje önmagaddal foglalkozni. Nem menekülni.

Amolyan zsákucca, ahonnan csak egy út van: visszafele.

A visszaút, ahol szembe kell nézned önmagaddal és az élettel.

Ezen az úton megismered önmagadat is előnyeiddel, hátrányaiddal, pozitív és negatív dolgaiddal is.

Egy önismeretre teszel szert s elfogadhatod, megszeretheted magad vagy minimum megbékélhetsz.

Kezdetben ezek a lépések elengedhetetlenek.

Nem kis munka van vele, de megéri.

Hajrá!

ma 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!