Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet megtanulni...

Hogyan lehet megtanulni kontrollálni önmagam?

Figyelt kérdés

Én egy csendes, nyugodt ember vagyok, de vannak emberek, vagy szituációk, amikor egyszerűen észre sem veszem, de fel pörgök, és folyamatosan ideges leszek, ebből kifolyólag ki mondok olyan dolgokat, amiket nem is szeretnék.

Hogy tudnám ezt visszafogni? Létezik erre bármi?

máj. 28. 14:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Ilyet én is tapasztaltam magamon.

Csodaszer tudtommal nincs. Figyeld magad és kerüld meg magad.

Ez a saját magad felülírása, felülbírálása szerintem olyan, mint egy izom - ha eddzed, erősebb lesz.

Figyelni kell és észben kell tartani, hogy de, reagálhatsz máskép, de, igen, akkor is felül tudod bírálni magadat.

máj. 28. 14:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Problémamegoldó képesség, kommunikáció kultúrált módon, ám őszintén, ész érvek, emberek kezelése.

Nem visszafogni kell, hanem megfelelő módon lekommunikálni, megoldani, megbeszélni.

Annak semmi értelme, hogy magadba zárod és csak gyűlik a feszültség bened, ami idővel egy bármikor robbanó bombává válik.

Sok felnőtt is elköveti ezt a hibát. Holott mindent meg lehet oldani, beszélni csak nem állat módján kell megtenni azt.

Emberek vagyunk tudattal és van szánk.

Megoldás: éles helyzetekben való gyakorlás kultúrált ember módjára. A kicsapongó érzelmeket pedig idővel felváltja a nyelved.

Sokkal könnyebb lesz minden.

máj. 29. 05:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Erre nálam bejött, nálad ki tudja? Leírom >

gyakorlással amikor már "hangyák másztak" a hátamon (ezt érzi az ember, lassan nő a nyomás a fejemben... pl. nálam)

elkezdtem az önvédelmi oktatáskor tanított levegő lassú kifújása OM... hosszú m-mel kiejtve gyakorlatot.

Nem jött be mindig, van hogy kimegyek az irodámból! Olvasom, kerüljük a hasonló helyzetet, oké, de nem lehet mindig menekülni.

Talán foglalkozz egyből mással, de felelés az órán v. életmentés közben nem igen lehet.

Gyakorlással talán kezelni tudod majd , remélem.

jún. 1. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!