Mekkora értéke van a pénznek, vagy tárgyi dolgoknak, mint például egy autónak?
Sokszor gondolkodom azon, hogy milyen anyagi körülmények között élek, vajon az mennyire átlagos mennyire luxus, vagy esetleg csak mennyivel jobb helyzetben vagyok az átlagnál, vagy épp ez az átlag.
Nem tudom magamban összerakni a az életem és a vagyonom, vagyontárgyaim értékét.
Van házam, ami azért nem túl modern, már lehetne egy kicsit felútítani, de saját és ki van fizetve. Van félre tett pénzem, legyen mondjuk 25millió forint, havi 600.000-700.000 ft-ot keresek, nem szenvedek hiányt semmiben, nem éhezek, nincs hitelem, van két autóm.
Az autókból az egyik egy 25 éves fiat, azzal járok dolgozni és sok más helyre ha kell. A másik autóm egy 2012-es Skoda Superb, amit nem sokat használok, de néha cikinek is érzem, amikor van aki már 3 éves korában lecseréli az autóját, nekem pedig a második autóm is már 12-13 éves és van rajta pár parkolási sérülés is.
Igaz mondhatni jól keresek, mégis kevésnek érzem a fizetésemet, a félretett pénzemet, az autókat, stb. 34 éves vagyok, van aki szerint ennyi idősen jóval többet kellett volna már elérnem az életben, kereshetnék többet is, ma már ez az átlag fizetés, hiába hangzik jól 6-700e. ft, ez ma már nem fizetés, van aki szerint pedig szerencsés vagyok, más még ennyit sem keres, van aki szerint meg ez egy normál életszínvonal.
Nem találom a helyem ezen a téren, nem tudom hova kellene még fejlődnöm, vagy hogy mi tekinthető szegénységnek, átlagosnak, átlag felettinek vagy gazdagságnak.
Az egonak semmi se elég
Ha lenne 100 db Ferrarid, Lambód, 20 milliardot, 10 lakásod annál is tobbet akarnál
"nem tudom hova kellene még fejlődnöm"
Anyagilag sehova. Most már élvezned kéne, és jól használnod azd, amid van.
Talán élni kéne.
Erről eszembe jutott a gazdag ifjú története:
Amikor útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” „Miért mondasz engem jónak? – kérdezte Jézus. – Senki sem jó, csak egy: az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj! Ne törj házasságot! Ne lopj! Ne tanúskodjál hamisan! Ne csalj! Tiszteld apádat és anyádat!” „Mester – válaszolta –, ezeket mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva.” Jézus ránézett és megkedvelte. „Valami hiányzik még belőled – mondta neki. – Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben, aztán gyere és kövess engem!” Ennek hallatára az elszomorodott és leverten távozott, mert nagy vagyona volt.
Jézus erre körülnézett és tanítványaihoz fordult: „Milyen nehezen jut be a gazdag az Isten országába!” A tanítványok csodálkoztak szavain. Jézus azonban megismételte: „Gyermekeim, milyen nehéz bejutni az Isten országába! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” Ezek szerfölött csodálkoztak és egymás közt kérdezgették: „Hát akkor ki üdvözülhet?” Jézus rájuk nézett, és folytatta: „Embernek ez lehetetlen, de az Istennek nem. Mert az Istennek minden lehetséges.”
(Márk 10: 17-27)
Tehát van remény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!