Hogyan fejleszthető az önuralom, hogy ha valaki
felidegesít akkor is higgadt tudjak maradni?
Figyelt kérdés
Sokszor van, hogy türtőztetetem magam egy darabig de aztán csak eldurran az agyam.
szept. 7. 20:15
1/9 anonim válasza:
Mivel idegesitenek fel?
szept. 8. 07:55
2/9 A kérdező kommentje:
Gyerekeim, hogy nem fogadnak szót.
szept. 8. 08:32
3/9 anonim válasza:
A gyerekeket nevelni kell (hogy ne csináljanak ilyet), de nem agresszióval. Esetleg keress fel egy pszichológust, ha a pároddal nem tudod megbeszélni ezt a problémádat.
szept. 8. 09:10
4/9 A kérdező kommentje:
Ez azért mind szép és jó, de neked vagy nincs gyereked vagy teljesen szedálva vagy. Olyan nincs, hogy a gyerek ne feszegesse a határait, és ez sokszor azzal jár, hogy felidegesítik az embert mert ugye az érdekek egymásnak ütköznek. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy más hogy tudja nyugodtabban kezelni ezt a helyzetet még mielőtt nem kap infarktust.
szept. 8. 09:54
5/9 anonim válasza:
#4 Valóban nincs saját gyerekem, de láttam már gyerekeket közelről. Amíg nálad van a kontroll, addig különösebb meglepetés nem érhet, ha pedig átengeded, akkor teszem azt annak tükrében teszed, hogy tisztában vagy a lehetséges kockázatokkal és mellékhatásokkal. Amúgy meg dobj be egy jó sört este.
szept. 8. 13:35
6/9 anonim válasza:
4-es Milyen erdekeitek utkoznek ossze?
szept. 8. 14:13
7/9 A kérdező kommentje:
Pl. Ha a gyerek egész nap gépezni akar én meg nem engedem. Akkor majd szét robbanok mert nem erti meg, h tanulni kellene. Ez egy a sok közül, vagy főétkezés előtt ne tömje tele magát édességgel.
szept. 8. 14:20
8/9 anonim válasza:
Szia, én amíg nem voltam szülő ugyanolyan okos tojás voltam, mint az 5-ös. Azt hittem az önismeretem kimaxolva… nos amikor gyereke lesz az embernek és részt vesz a nevelésben akkor csapódik ki igazán milyen ember. 10/9 ember alkalmatlannak érzi magát az elején mikor szülővé válik, hiába volt előtte magabiztos, ez ilyen.
Részedről nem tudsz mit csinálni hogy ne rosszalkodjanak, ilyenek a gyerekek. Az értékrend amit megtanítasz nekik sokszor később érik be, csak nem szabad abbahagyni.
Az idegeskedésen dolgoznod kell, fogadd el hogy a gyereked nem volt megváltozni ez ilyen lesz x évig. Gondolj arra hogy ha eldurran az agyad és kiadod nekik akkor csak a méltóságodat veszted a szemükben el. Ezt nem szabad megengedni, vezesd le a gőzt, ad oda az apjuknak vagy nagyszülőknek néhány órára és kapcsolódj ki.
szept. 8. 14:24
9/9 anonim válasza:
#7 De ha megérteted vele, a maga módján, akkor elfogadja. Pl miért gépezik? Azért, mert akkor pont nem foglalkozik vele senki. És nem fog magától rájönni arra, hogy annál miért fontosabb a tanulás. Utóbbiban szoktál például segíteni neki? Kétlem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!