Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi lenne a tanácstok?

Mi lenne a tanácstok?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. Egész életemben visszahúzódóbb gyermek voltam, ami köszönhető sajnos az általános iskolai éveimnek is. Ott ugyanis egy elég erős depresszióban szenvedtem,mert mind a tanárok, mind a velem egykorúak ott bántottak, ahol tudták, hogy fáj. Elég nehezen kezdtem a gimmnáziumot is pont emiatt. Önbizalmam a romokban. A gimi viszont nem volt annyira vészes és így visszagondolva voltak olyan pillanatok amire boldogan tekintek vissza. Most viszont itt az egyetem. A 2.évemet kezdem. Az első évben próbáltam nyitni az emberek felé. Beszélgetést kezdeményezni stb még szakkoliba is jelentkeztem, ami elviekben egy olyan csoport, akik szerveznek kirándulásokat, bulikat, közösségi programokat. Ebből annyi valósult meg, hogy csak a bulizás megy, ami számomra nem jó és nem konfortos. Megpróbáltam pár ilyen bulira menni, de soha nem éreztem a csapat tagjának magam. Míg a többiek buliztak, táncoltak és jól elbeszélgettek, addig én ott ültem egy széken és néztem ki magamból. A beszélgetésekbe sem tudtam annyira belemenni, mert már mikor odaértem az egyetemre a felsőbbévesek már kialakítottak egy baráti kört. Voltak olyanok is akikkek jól kijöttem, de velük sajnos nem gyakran találkozom.Ezek után úgy döntöttem, hogy ha majd lesz olyan rendezvény, ami nem csak a bulizásról szól, hanem például egy beszélgetősebb vitaestről, akkor menni fogok. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy a többi egyetemista elkezdtett kerülni, olyan érzésem volt mintha kibeszélnének a hátam mögött.

Nem igazán tudom, hogy mihez kezdjek. Szeretnék valahova tartozni. Volt olyan is, amikor egy olyan buli fotóit küldték be a csoportba, ahol én nem voltam és láttam, hogy mennyire jól érezték magukat. Én is szeretném jól érezni magam.

Próbáltam szakemberhez is menni, de nem sokat segített.

szept. 7. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Barátkozz neten, nekem bevált. Ott előtted a világ, nem egy zárt közösség ahol nem találsz magadhoz hasonlót.
szept. 7. 13:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Vannak neten barátaim, viszont több, mint 400kmre laknak tőlem, így elég nehéz személyesen találkozni. És szeretnék az egyetemen belül is jobban ismerkedni.
szept. 7. 15:51
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
Országbérletről hallottál? Ha egyetemista vagy fillérekért hozzájuthatsz, de a teljesárú se vészes. Én is azt használtam, hogy találkozhassak a legjobb barátommal, havi kétszer, egy irányba 256 km, két átszállás, összesen 5 óra menetidő. Ugyanez vissza. De megérte. Azóta közelebb költözött (akarata ellenére teszem hozzá, de ez nem ide tartozik).
szept. 7. 15:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell masokra varnod, te is szervezhetsz kirandulasokat, felolvasoesteket vagy barmilyen proramot, esemenyt.

Ha ez tul nehez egyedul, akkor csinald valakivel egyutt, vagy csatlakozz a programszervezokhoz.

szept. 8. 08:13
 5/6 anonim ***** válasza:
A küzdősportos sportkörök sokkal felszabadultabb kapcsolatokat nyújthatnak. Azt javaslom lépj be egy ilyenbe!
szept. 15. 13:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem te teljesen rendben vagy. Nem kell a bulizósokhoz igazodnod, csak azért, hogy legyen kihez tartoznod. Azt csináld, amihez neked van kedved. Előbb-utóbb csak találsz olyat, aki hasonló hozzád.

Légy hű magadhoz. (Szerintem az egyetemre nem bulizni megy valaki, hanem tanulni).

szept. 15. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!