Mit tegyek, hogy mosolyogni tudjak, hogy legyen örömérzetem?
Tisztelt asszonyom, először is őszintén sajnálom ami a gyermekével történt, el sem tudom képzelni, hogy ez milyen lelki sérelmeket hagy magaután. Nos, rátérnék a lényegre. Én egy felettébb pozitív "töltésű" 21 éves fiú vagyok, aki képes mindenen röhögni, és évente csak párszor vagyok lehangolt, de akkor nagyon. Örülnék neki, ha most valamennyire tudnék segíteni az örömérzetén. Tanácsolnám, hogy erőltesse elejében a mosolygást, csak hogy lássák ezt a gyermekei is. Nekik is ugyanolyan rossz lehet mint önnek, ugyanis ha ön gondterheltnek látszik, akkor a gyerekei úgy fogják ezt fel, hogy ők csak terhek a vállán, és hogy nem leli bennük örömét. Próbáljon lazítani, nézzenek együtt filmeket, beszélgessenek, de csak olyan témákról ami vicces lehet, vagy amin nevetni tudnak. A vicceket iktassa be a mindennapokba, méghozzá olyan esetekben, amikor véletlenül kínosan érzi magát valamelyik fél(ön vagy gyermeke). Próbálja értékelni a közös életüket, hogy mivel egymásra vannak utalva, ezért mindkettejük boldogsága ugyanolyan fontos. Próbálja meg éreztetni gyermekével, hogy neki is van némi felelőssége, és próbálja meg magát egyenrangú félként tekinteni fiával szemben. Arra utalok, hogy önnek is kijár a lazítás, és ez talán még jót is tenne, ugyanis gyermeke látná, hogy ön úgymond nincs padlón. Utoljára pedig azt tanácsolnám, hogy próbáljon meg butaságokon nevetni, mint pl vicces szavak, képek, szitációk, stb. Nemtudom hogy mennyire volt hasznos a leírásom, tényleg nem tudok mást mondani, úgyhogy csak remélni tudom, hogy bár egy kicsit is sikerült segítenem.
Vulkán Joe
Tulajdonképpen ha belegondolunk, akkor muszály mindenben a pozitív dolgokat keresni, különben keserű sorsra jutunk. Nehéz dolog mosolyogni egy rossz élmény után, azonban én mindig azt szoktam mondani, hogy: " Ez csak annak a jele, hogy ezután valami jó dolog fog velem történni! :) Örültem hogy segíthettem.
Vulkán Joe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!