Ha egy lány megdícsérte a szememet, akkor olyan ronda nem lehetek, igaz?
Egy ismerősöm ismerőse volt, találkoztunk így 3-an.
Amikor a srác bement sört venni, akkor a lány ezt mondta:
"
Te amúgy magyar vagy? Mert olyan érdekes, szép mosolygós szemed van.
"
Megköszöntem aztán valami ilyet mondott.
"De tényleg" és közben mosolygott végig.
Ez jelentheti azt, hogy akkor nem vagyok egy troll? Vagy lányok csak így szoktak bókolni mindenkinek?
Nincs túl sok önbizalmam, mivel nem alakítottam ki túl nagy szociális hálót, így általában úgy érzem, hogy egyedül lógok a levegőben és magamat ostorozom emiatt. Ettől meg nincs önbizalmam, mert egész nap belül szidom magamat, hogy hülye vagyok, ostoba, ronda, nem fog sikerülni, stb..
Pedig nincs okom erre. Van egy jó munkahelyem, viszonylag normálisan keresek, karrierem is szépen halad, van hova fejlődni bőven, szoftverfejlesztőként dolgozok.
Apám eléggé szigorúan nevelt és vert is rendszeresen, szeretném őt okolni mindenért, de már felnőttem így tudom, hogy innentől kezdve rajtam áll minden, csak a múltból elég sok szívfájdalmat hordozok, amik megmaradtak és kihatnak a jelenemre.
25F
A szépség és rondaság relatív. Értelmezhetetlen a kérdésed, mert A. Mi kívülállók nem vagyunk egyformák, B. Te gondolsz magadról valamit, hogy milyen vagy, ez az önkép. A és B egymástól függetlenül létezik, A-n belül pedig ott a sok milliárd másik ember, aki gondol egyénileg valamit.
Az, hogy egy közülük mit gondol, az egy dolog. Innentől én anonim idegen, aki nem ismer téged, nem tudom eldönteni, milyen vagy az én szemszögemből.
Azoknak szokták mondani hogy szép a szeme, aki ronda :) Mindenki szemére ráfogható hogy szép, ezért ezt mondják bók gyanánt. Tapaaztalat. Azt sose mondták hogy jóképű vagy helyes vagyok, csak hogy szép a szemem :D
F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!