Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi volt a legrosszabb élményet...

Menőcsajszi72 kérdése:

Mi volt a legrosszabb élményetek az óvodából?

Figyelt kérdés
Vagy óvodás korotokból.

aug. 3. 22:10
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

A közel nagymama korú óvónők és dadusok.

Bezzeg mostanában mindenhol fiatal csinos óvónénik vannak :P

aug. 4. 15:47
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Viccet félretéve, az ebéd utáni alvást nagyon nem szerettem.

Nem is tudtam sosem...amíg a többiek aludtam én csak forgolódtam és néztem a plafont.

aug. 4. 15:49
 13/40 Metionin ***** válasza:
100%

Az egész ovi, pokoli 3 év volt. Amikor először bevittek és közölték, hogy ott kell maradnom a sok ordító, rohangáló gyerek között, csak ránéztem apámra és megkérdeztem, hogy ez most komoly, ahelyett, hogy otthon nyugodtan lehetnék csendben????

Kb. semmit nem engedtek amit otthon szerettem csinálni, nem adtak könyvet a kezembe, nem hitték el, hogy tudok olvasni, nem engedtek leülni rajzolni, taszigáltak a többi közé hogy azokkal játsszak és hogy futkossak az udvaron, miközben szívesebben feküdtem volna a fűben és keresgéltem volna bogarakat. Elvettek a kezemből minden játékot, ami szerintük nem volt lányos és babát adtak a kezembe helyette, amiket zsigerből utáltam, otthon is volt de sosem játszottam vele. Kétkezes voltam, rávertek a kezemre ha balba fogtam a ceruzát vagy a játékot. Az alvás is tortúra volt, már 2 éve nem aludtam nappal amikor oviba kerültem, erre ott kellett feküdni és az óvónő közben járkált és akit rajtakapott, hogy nincs csukva a szeme, az pucér kenyeret kapott uzsonnára. Ja és az imádkozás. Ateistaként neveltek, náluk nem volt szó sosem vallásról, az oviban meg rögtön első héten büntetést kaptam, mert nem tudtam imádkozni. Kaja előtt-után és alvás előtt kellett volna imádkozni, azt se tudtam hogy mi az. Képesek voltak emiatt szólni a szüleimnek és leírni az imádságokat, hogy azt tanítsák meg otthon. Az első év alatt kb. hetente ültem emiatt büntiben, mert bár a szövegeket megtanultam, nem voltam hajlandó imádkozni, vagy tátogtam. Nem egyházi intézmény volt amúgy, sima állami, mégis annyira kivoltak az imádkozással. Aztán a születésnapomra kiadták, hogy tortát kell vinni, anyám süttetett is egy nagyot az egyik barátnőjével, aminek a háromnegyedét ellopták az óvónők...na ott kiabáltam el magam, hogy micsoda dolog ez, lopják a tortámat és még ők várják el, hogy imádkozzak? Na azt hiszem, akkor ábrándultam ki először a világból. Lett belőle balhé persze, de érdekes módon nem kaptam többé büntit ha nem imádkoztam.

Volt még számtalan eset, amiből kb. kisebb könyvet tudnék írni, kezdve egy börtönviselt dadustól aki random fojtogatta a gyerekeket, a kényszeretetésekig amikor a fél csoport hányt, a mikulás ünnepségig amikor az egyik kisfiú valamiért elsírta magát és büntetésből az óvónénik elvették és a szeme előtt ették meg a csomagjából a cuccot, szóval nem a legalkalmasabb társaság volt egy ovi működtetésére, csak hát a 90-es évek elején a kutyát sem érdekelte. Sőt, már bőven 2010 után hallottam, hogy annyira nincs személyzet, hogy bárkit felvesznek dadusnak, akit odaközvetít a munkaügy, csak legyen gyereke meg ne legyen börtönviselt.

aug. 4. 17:26
 14/40 A kérdező kommentje:

#13 Jezusisten 😱

En tudtam olvasni, volt hogy az ovono engem kery meg, hogy felolvassak "esti mesét" bar en se tudtam aludni LOL de ez brutal...

aug. 4. 17:35
 15/40 Metionin ***** válasza:
100%
#14. Én is olvastam később, amikor kaptunk 2 normális óvó nénit. De az elején 2 idős nő volt csak és a kiscsoportnak volt egy fiatalabb, kedves óvó nénije. Én 4 évesen mentem oviba, így sajnos egyből a 2 banyát kaptam meg, sajnos csak az utolsó évemre húztak el nyugdíjba meg a gyagyás dadust is akkor kapták el, hogy bántalmazza a gyerekeket. Ha a 2 öreg óvónő maradt volna, az is ki tudja mikor bukik le.
aug. 4. 17:50
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

13-as: ez borzasztó. És sajnos egy percig se kételkedem abban, amit leírtál. A közeli óvoda előtt bármikor elmentem, a vezető óvónő üvöltött a gyerekekkel, mert épp elvált, és rajtuk töltötte ki a mérgét.

Egy szülő mesélte, hogy a gyerekére ráüvöltöttek, mert gyümölcsre vizet akart inni. "Vésd a fejedbe, hogy gyümölcsre nem iszunk vizet!".

Olyan mondat is kihallatszott a nyitott ablakon keresztül, hogy "megmondtam, hogy a szép kezeddel fogd meg!".

És ez nemrég volt. Hol élünk?

Miért kötelező az óvoda? Vagy rosszul tudom, hogy kötelező?

Fél napot jártam összesen óvodába, mégis nagyon jó tanuló voltam mindig. A magatartásommal se volt baj. A szülők és nagyszülők szeretettel gondoskodtak rólam.

aug. 5. 06:18
 17/40 A kérdező kommentje:

Nemár...

aug. 5. 06:28
 18/40 anonim ***** válasza:

17-es: mi az, hogy Nemár.....

Csúnya ez a kételkedő, fölényes, rövid hozzászólásod. Itt mindenki arra utazik, hogy a másikat bántsa?

Amit leírtam, abban szerinted mi a nem hihető?

aug. 5. 07:13
 19/40 Metionin ***** válasza:
100%

#16. Az előző albim mellett egy ovi volt, rendszeresen behallatszott a "fogd már be a pofádat", "hogy lehetsz ilyen hülye", "vagy megeszed vagy beléd nyomom", 2015 környékén, megyeszékhelyen...hát, most sem lennék kisgyerek.

Az ovi amúgy 2011 óta kötelező. Ezzel önmagában nem lenne baj, oka van, sajnos sok gyerek nem kap kellő ellátást otthon, az oviban legalább felszed annyit, hogy ne full maugliként rakják be az iskolába a szerencsésebb gyerekek közé. A gond az, hogy az ovik személyzete erősen hiányos, maga az óvodapedagógus képzés pedig nem elég megbecsült ahhoz, hogy sokan jelentkezzenek, ezáltal kiválaszthatók legyenek a legmegfelelőbb emberek. Manapság meg, hogy divat a magánovi, a normálisabb, elhivatott szakemberek is hajlamosabbak elvándorolni az állami intézményekből, mert hivatás ide vagy oda, szeretnének meg is élni a munkájukból.

aug. 5. 09:43
 20/40 A kérdező kommentje:

Én úgy értettem h "Nemá, ez akkora szívás..."

aug. 5. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!