Honnan tudom, ha valaki hazudik nekem?
Mik a jelei?
Úgyértem, hogy például akadozó beszéd, a mondanivaló erős bizonygatása stb. (Ezeket csak példának írtam.Félreértés ne essék.)
-nem néz a szemedbe
-egész végig a szemedbe néz (ilyenkor ugyanis túlságosan bizonyítani akarja, hogy igazat mond. najó, férreértés ne essék, szerelmet-valláskor meg ilyesmiken nem hazudás jele :D XD)
-hadar
-és a "komolyan" "hidd el" és társai mondatok túlságos hangoztatása
- Matat a kezeivel, mondjuk egy cérnaszálat.
- Megrebben a szempillája.
- Nagyon összeszűkül a pupillája (ezt ugye erős fényben nehéz megfigyelni)
- "Igazság szerint" kezdetű mondatok túlnyomó részben való használata.
- Ugyanígy, az "esküszöm" meg hasonlók.
- Hadarás!
- Erős gesztikuláció. (Mint a brazil szappanoperákban)
Ennyi jutott eszembe...
Ezt így konkrétan nem lehet tudni, hogy ki mikor hazudik.
Mondjuk ha ismered az illetőt és érzed, hogy furcsán adja elő a dolgait, akkor már lehet okod a nyomozgatásra.
Aztán néhány ügyesen visszakérdezett mondatból meg lehet állapítani, hogy hazudik e. Pl rákérdezel részletekre, akkor amikor nem is számít rá, és az első hirtelen rakcióból, meg hogy hirtelen hebeg habog, vagy tud válaszolni,m abból is leszűrheted, hogy igazat mondott e.
Kiforgatod a szavait, akkor megbukhat a teszten, aztán ha sokat baxtatod, idővel csak bevallja hogy mi az igazság :)
Második vagyok, és eszembe jutott még valami!
- Túl sokat pislog! (És tényleg!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!