Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Társhiányom van? (Szeretethián...

Társhiányom van? (Szeretethiány is)

Figyelt kérdés

Szeretethiányos vagyok, de inkább én adnám másnak a szeretetet, a támaszt, a törődést, de nekem meg hiányzik a társaság a beszélgetés, pedig én sosem tudom kezdeményezni magamtól, különben is kevés olyan dolog jut eszembe, amiről a többi emberrel is tudnék beszélgetni. Mindig magányosnak érzem magam.

Van megoldás?

2010. okt. 20. 21:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

ma 02:09

Mit jelent számodra a lelki társ, aki igazán meg tudna érteni? Szerinted azért nem találtál senkit, aki megért, mert nem volt olyan ember, aki szintén megtapasztalta a "poklot", és ezért látja át jobban a dolgokat?

2010. okt. 21. 12:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Mivel én nagyon nehezen teremtek kapcsolatot, nem igazán tudtam az általános dolgokról beszélgetni, amikről az ismeretség korai szakaszában szoktak. Egy olyan ember sem akadt, aki lett volna elég bátor, hogy merjen velem barátkozni. Ha valaki ilyen, kicsit fura, akkor működésbe lépnek vele szemben a sztereotipiák, és máris ellehetetlenedik a beilleszkedése. Ezt a közösségekre értem.

Abban teljesen igazad van, hogy aki "megjárta a poklot", az sokkal bölcsebb, "és jobban átlátja a dolgokat", ezért valószínűleg nem sablonos dolgokról akar majd beszélni, hanem mélyebben el lehet vele társalogni. Lehet vele a komolyabb tapasztalatokról, meglátásokról stb. beszélgetni.

Igen, ilyen emberrel még nem nagyon találkoztam, és eközben én is megjártam a poklot... Döbbenten nézem, hogy mi folyik a világban. Kíváncsi vagyok meddig bírja az emberiség ezt az állapotot... Nem is igazán lehet komoly barátságot létesíteni a fiatalok nagy százalékával. Az értékrend annyira torz már; nem szerepel benne a tisztelet, becsület és ilyen alapvető dolgok, holott ezek nemcsak a személyes kapcsolatokhoz, hanem az egész társadalom működéséhez elengedhetetlenek hosszú távon.

Bennem is egy jóadag hiba van természetesen, lehet hogy pusztán ez a túlzott "elszigeteltségem" hozott annyi bajt a fejemre. Azt javaslom légy nyitott, azért vannak még rendes emberek a korosztályodban, csak hát alaposan keresgélni kell manapság őket. Sok sikert neked:) Ne félj megismerni mást, és hagyd, hogy ő is megismerjen téged, ez csak úgy működik, így előbb-utóbb sikerrel jársz majd.:)

2010. okt. 21. 14:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Érdekes dolgokat írtok le.

Én sem szeretem a felszínességet, ami tényleg nagyon jellemző manapság. Nem akartam sok barátot, nem is kerestem a lehetőséget. Mégis megtalált vhogy. Persze nem voltam annyira zárkózott, hogy ne lehessen megközelíteni. Vmennyire muszáj magunkat kiszolgáltatni azért. Én igyekszem mély kapcsolatokat kialakítani és nem vagyok lusta tenni értük, de ha süt az elutasítás vkiről, akkor én sem próbálkozok.

Nem szeretem a közhelyeket és az elcsépelt dolgokat, de valóban rajtunk is múlik, hogy mennyire vagyunk magányosak. Persze tudom, hogy nem könnyű könnyű értékre lelni a mai világban, de hiszem, hogy nem lehetetlen. Kitartás! :)

2010. okt. 21. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!