Őszintén, milyen lehetőségem van még?
Gyerekkoromban évekig szexuális abúzusban volt részem, érzelmileg elhanyagoló szülőkkel, amit sokáig nem vettem észre, mert egyébként nem tudom, beszéltünk, meg ugye nem ittak, nem vertek, anyagilag mindent megkaptam, rendesen tanultam... de már 13 évesen éreztem, hogy valami nem oké. Elkezdtem vagdosni magam, 15 évesen bevettem egy csomó gyógyszert, amivel kórházba kerültem, azóta járok pszichológushoz. A szüleim nem voltak hajlandók foglalkozni a témával, a gyógyszeres esetre se mondtak semmit, amikor a pszichológus találkozni akart velük, mereven elutasították. Amikor 21 évesen mondtam, hogy megint járok, az apám annyit tudott erre mondani, hogy szerinte a pszichológusnak csak a pénzem kell. Tinikoromban semmit nem akartak észrevenni, hogy vagdosom magam, hogy soványra fogyok, hogy berivotrilozva élek napokig.
Most 33 vagyok, gyakorlatilag alkoholista (2 éve majdnem minden nap iszom, 3 sört vagy egy üveg bort), de van rendes, jól fizető állásom, csak éppen utálom az életemet. Az új pszichológusommal az volt a megállapodás,hogy nem iszom, csak aztán elment egy hónap szabira, azóta iszom. Antidepresszánst szedek két éve, de úgy érzem, hogy nem hat kb semmit, elkezdtem a pszichiáter tanácsára hangulatjavítót szedni, egyelőre semmit nem érzek két hónap után, de még csak 100mg, azt mondja, hogy majd 200-nál érezni fogom, de én már nem hiszem el, mivel az antidepresszánsból sem éreztem semmit kb az első három hónap kivételével. Az evészavarom 3 éve többször van, mint nincs. Szar embernek tartom magam, már nem élvezek kb semmit.
Őszintén nem tudom, hogy mégis mit lehetne csinálni. Persze, mehetnék pszichiátriára, de egyrészt fel se venének, mert nem nagyon akarok öngyilkos lenni, másrészt mit csinálnának? Voltam Tündérhegyen is, az sem segített. Mégis mit próbáljak meg még?
Amúgy nem válaszolnál mégis a korábbi kérdéseimre? Ott vannak! El tudod olvasni. Újra fel se kell tennem őket.
Bár azt totál nem értem hogyha ennyire szétcsapod magad akkor egy kis lsd már miért nem fér bele ha gyógyászati célú, de nyilván én nem mondom hogy tedd meg...
Na, visszamentem a 17. kérdésig.
- nem, nem élek párkapcsolatban, nagyon ritkán volt párkapcsolatom,az utolsó is jó régen (és az is szar volt)
- "Te mennyire teszel kárt a barátaidban? Jogosan haragszol rájuk?"
Őszinte leszek, nincs kedvem ezen gondolkodni egy gyakorikerdesek oldalon, inkább viszem terápiába, de jó felvetés, gondolatébresztő (egyébként pont a legutóbbi alkalommal az egyik barátnőm ránt érzett haragról beszéltünk).
- igen, nő vagyok, van egy testvérem. Egy ideje valahogy vele is fura a kapcsolatom
- nem szeretném konkrétan leírni, hogy mi történt
Egyébként nem állítom, hogy racionális, hogy melyik drogtól félek, és melyiktől nem. Igaz, a gyógyszerekkel meg az alkohollal kapcsolatban legalább a pszichiáteremtől kapok tájékoztatást, hogy milyen hatással lehetnek a testemre, és van velük egy csomó tapasztalatom. Az LSD-t az életben nem próbálnám ki szakember nélkül, szimpatikus számomra az lsd-terápia, de egyedül, hozzá nem értőként, mentális problémákkal biztosan nem állnék neki "öngyógyítani". Még füvezni se füvezek, amióta rossz a lelkiállapotom (egyébként se szívtam valami gyakran). Egyébként korábbi rossz élmények miatt (ráparáztam, annyira fura érzés volt), nagyon óvatosan kezdtem újra, "meg kellett tanulnom". Mondjuk az is igaz, hogy most már nincs is kivel. Egy nagyon hosszú barátságomnak lett vége idén márciusban, nem állítom, hogy visszafordíthatatlan a dolog, de egyelőre nem látom a lehetőségét.
Szorongani még mindig szorongok, de "szerencsére" úgy, hogy ez cselekvésre ösztönöz, a héten kb halálra dolgoztam magam :D, mert totál irracionális félelmeim vannak: tökre nem azt csinltam, amire kértek, túl hosszú ideig tartott megcsinálni stb-stb. A jó hír viszont az, hogy a napi 2 sör már egyáltalán nem jellemző, rengeteget csökkent a fogyasztásom, a múlt héten összesen már csak négy volt, ezen a héten kettő, és semmi vágyam inni. Megint sportolok valamennyit. Most, nagyon hosszú idő után, úgy érzem, hogy bár még mindig harcolok, hogy a felszínen maradjak, talán majd egyszer sikerül kievickélnem. Amiatt persze szomorú vagyok, hogy ennyi idősen még mindig itt tartok, hogy olyan beláthatatlanul messze van az esélye, hogy egyszer lesz párapcsolatom, hogy valószínűleg nem lesznek gyerekeim. És persze félek, hogy ha valamiért ez az állás elúszik (csak azért lehet, mert kirúgnak, én nem fogok felmondani), akkor megint akkora gödörbe kerülök, hogy nem fogok tudni kimászni. Ez túlzásnak tűnhet, de eddig minden más munkahelyemen szarul éreztem magam.Talán ez az egyik jele annak, hogy az én életem nem annyira egyszerű, sokkal jobban függök ezektől a dolgoktól. Mindegy, reméljük a legjobbakat.
Ha itt a gyk oldalon adod ki a dolgokat magadból akkor van időd. Gondolkodni, fogalmazni, átértékelni, esetleg másnap pontosítani. Itt nem ketyeg az óra.
A fő bántó tragédia az erőszak egy nagyon eltemetett dolog. Ha komolyan megtört lelkileg akkor talán soha nem fogsz tudni beszélni róla, de a feldolgozás egyik fontos lépése az hogy beszélj róla és foglalkozz vele. Hogy megértsd mi és hogy történt, és hogy ne azt hibáztasd aki nem tehet róla, pl magadat.
Ebben segít elvileg az lsd. A PTSD gyógyításban nagy sikere van. De hazai környezetben az ilyen terápiára szerintem még legalább 20 évet várni kéne. Svájcba meg drága kimenni és legalább németül v franciául kéne folyékonyan beszélni.
Az jó hogy nem iszol és a sport is jó. De amit eltemetsz magadban az a mélyben mérgez. Mint az elásott veszélyes hulladék. A hordók rozsdásodnak és a szivárgó anyag szétterjed és mérgez...
Egyébként itt bármit kiírhatsz. Itt nem kérünk pénzt a beszélgetésért. :D
Amikor majd úgy tudsz beszélni a múltról hogy már nem ragadnak el a rossz érzések akkor leszel tünetmentes.
Egyébként könnyen lehet még gyereked és párkapcsolatod. A kollégáim egy jó részének a család fél-egy év alatt jött össze nulláról.
A kapcsolataid is rendeződhetnek csak őszinte nyíltság, szándék és bűnbocsánat kell hozzá. Meg persze az igéret hogy nem ismétlődik meg, vagy ha mégis, akkor tudjátok a hátterét...
Na, újabb helyzetjelentés: a pszichológusomnak mostanában sikerült jobban megnyílnom, ami jó. Már megint kicsit többet iszom, ami nem jó, ráadásul vasárnap elég csúnyán sikerült sokat innom, és másnap be is kellett mennem az irodába, hát nem voltam szép látvány :(.
A munkámban végre mintha találnék olyan feladatot, ami ismerős, és érek el vele eredményeket, de persze továbbra is be vagyok szarva, még egy hónap van a próbaidőmből. Természetesen még mindig jobb, mint ami az elmúlt egy évben volt, munka nélkül, totál kilátástalanul.
38-as: az a helyzet, hogy én nem érzem, hogy én lettem volna hibás a legutóbbi két kapcsolatom megromlása miatt. Az egyik egy tinikori barátnőm, szóval régóta ismerjük egymást,8 hónapja nem beszélünk, és az a helyzet, hogy továbbra is úgy gondolom, hogy nem kezelt felnőttént, és többszöri kérésre is átlépte a határaimat. Az sem érdekel, hogy "igazam van-e", ami nagy szó, mert általában fontos ez nekem, hogy legyen valami "abszolút igazság", de most elfogadom,hogy én így érzek, és nem igazán látom, hogyan változna a kettőnk közti kapcsolat. Az a helyzet, hogy már nem is hiányzik, de az igaz, hogy érzelmileg nagyon el tudok távolodni emberektől. Meg a magány, az szar. Mostanában hétvégén iszom általában, mert a hétköznapjaimat több-kevesebb sikerrel ki tudom tölteni.
A másodikról csak annyit, hogy talán egyikünk se volt hibás, vagy mindketten azok voltun, nem tudom, én azt a kapcsolatot könnyen elengedtem, csak egyéves volt.
Hát igen, mi itt csak álmodozhatunk valamiféle alternatív terápiáról... :( mostanában néha eszembejutott,hogy jó lenne megint füvezni, de ehhez kéne persze valaki, akivel szívesen füveznék. Bár, ki tudja, talán egy-egy hétvégén még az is jobbat tenne,mint z alkohol, nem tudom. Sajnos mindig rohadt nehezen találtam megbízható dealert, mert nem vennék akárkitől :D. Nem,a rászoástól nem félek, vannak dolgok, amikre nagyon nem akaro rászokni,mert félek tőlük, a fű is ilyen. Meg egyébként a xanax is, mostanáan volt,hogy bevettem (a leggyengébbet), meg is kérdeztem a pszichiátert, hogy mennyi oké még, azt mondta, hogy heti 3 xanax vagy heti 3 sör :DDD, de még ki se váltottam, amit felírt, kb múlt hét hétfőn vettem be utoljára, szóval ilyen 1-2 heti 1 szokott lenni, mert na, arra aztán nem akarok rászokni. Meg általában nincs bénító szorongásom, csak akkor veszem be, ha az van (vagy kiborulós szorongásom, de az is egy hónapja volt utoljára). Persze, az alkoholra se gondoltam, hogy valaha rászokom, de az alkoholtól nem is tartottam soha. Nem tudom, szerintem lesz még pár hónap, mire eljutok valami döntésre :DDD.
A traumámról meg még mindig nem beszéltem, de úgy érzem,hogy egyre közelebb vagyunk hozzá,elég sok érzést fogalmaztam meg mostanában, ami kísértetiesen hasonlít rá....
A fű esetében ha jól tudom akkor csak lelki függőség alakulhat ki, testi nem. Amúgy a fű állítólag ellazít. Nem tudom. Nincs saját tapasztalatom.
Az mit jelent h átlépte a határaidat? Lesmárolt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!