Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érzem ezt a nagy ürességet?

Miért érzem ezt a nagy ürességet?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy teljesen feleslegesen élek, mert nincsenek semmilyen céljaim, tanulni sem tudom hogy miért tanulok, max azért mert muszáj, de nem érdekel semmi alapvetően. Nincs semmi ami hosszabb távon leköt. Már szerelmes sem tudok lenni úgy érzem mert abba is belefáradtam, mert eddig azt a lányt vártam aki megmutatja nekem az élet értelmét, de tudom hogy ez egy nagy hülyeség. Ráadásul addig nem fogom azt érezni hogy megérdemlek valakit amíg csak céltalanul bolyongok és semmi értelme hogy vagyok. Társaságba nem igen járok, osztályomon kívül nem ismerek senkit. Nem szeretek bulizni, mert nem tudom magam jól érezni. Sokszor van hogy nem értem az embereket... Kis koromban nekem ezt a kort úgy állították be mint egy korszakot amit át kell vészelni, és akkor konkrét szándékom volt a tanulással, ezért suli bulikra se jártam, inkább haza jöttem és tanultam. Azóta sem járok sehova, esetek többségében itthon vagyok és TV-zek vagy gépezek. Egy nagy ürességet érzek és nem találom a helyem sehol. 17/F
2010. okt. 11. 22:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"sorold fel pár jó tulajdonságod ide nekem!"

Hát... Azt mondják hogy tehetséges vagyok a gitárhoz, meg szép a hangom... Aztán jól tanulok, suliban azt mondják jó a humorom, meg segítek ha kell. Azt is mondták páran (lányok) hogy érettebb vagyok a koromhoz képest, de ezt erősen kétlem :D...

2010. okt. 14. 16:21
 12/19 anonim ***** válasza:
szerinted aki afrikában él, vagy 4 éves korától kemény fizikai munkát végez, hogy éhen ne haljon a családja, vagy haldoklik, mert nincs rendes szíve, vagy meghalt a családja, az mit érez?? értem én, hogy sajnálod magad, és sajnállak i mert pocsék érzés de mondom valamit ezt kb rajtad kivül MILLIÓAN érzik még... tégy érte h boldog legyél, csak tudod mi tesz boldoggá!! nem vagy gyerek, az embernek küzdenie kell, avgy felaprít az élet!! te már most meg akarod adni magad, hogy jaj igen győztetek nyomi vagyok stb. pedig az élet nem ennyi, az arcába kell röhögni és játszani!!! szedd össze magad azt javaslom, te is valaki vagy, csak még nem jöttél rá, ki. 21/L
2010. okt. 14. 19:01
 13/19 anonim ***** válasza:

Na humoros vagy, okos vagy az látszik az írásodból, segítőkész vagy, érett vagy... mirefel nincs önbizalmad? :D Biztos te is látsz egy csomó, rosszindulatú, maguktól elszállt beképzelt f@szfejt, nekik bezzeg van önbizalmuk csak mire fel :D Neked meg lenne mire fel aztán még sincs. Hát ne hülyéskedj már legyél egy kicsit bátrabb és ne mindig csak a tanulás (persze kell az is), de hidd el bele férnek mellette a haverok is meg a gitározás is meg sok minden. Barátok meg csaj nélkül lehetsz akármilyen jó tanuló, meg sikeres, ha egyedül leszel, sz@rt sem érsz vele. Legalább ugyanolyan fontos a jó kapcsolatteremtési / együttműködési képesség, mint a jó tanulás.

Na szal ne ezt mondogasd magadnak hogy nincs értelme az életemnek meg semmire se vagyok jó üres az életem meg ilyen hülyeségeket hanem hogy egy értelmes okos gyerek vagyok, jól gitározok, humoros vagyok, f@sza srác vagyok. És ha ezt sugárzod magadból (azért nem kell elszállni, de téged ez nem veszélyeztet sztem), akkor már mások is könnyebben észreveszik azokat az értékeket benned, amit te is tudatosítottál magadban.

2010. okt. 14. 19:01
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, különösen az utolsónak aki mindig visszalátogat megnézni mivan itt és próbál segíteni :)! Igen tulajdonképpen azt hiszem hogy egy kis társasági élet hiányzik az életemből, csak nem tudom hogy hogyan kezdhetnék hozzá... mert ugye az iskolában osztályon kívül elég gázos, mert megvannak már a társaságok stb... De ez még a legkevesebb, csak ne lenne az az érzés így a tudat alattimban hogy nem akarok ismerkedni, mert így elég nehéz, pedig én szeretnék, csak amikor van rá lehetőség, akkor meg nem tudok vagy elmegy hirtelen a kedvem és inkább lebeszélem magam róla, és ez nem tudom mitől van. Ezen kívül nem igazán járok mint mondtam sehova, tehát sulin kívül is kevés a lehetőség. Buliba sem voltam még mint már mondtam, de ha ott minden ember olyan mint egy pár bulizós gyerek akit ismerek akkor nem kérek belőle :D...
2010. okt. 14. 19:53
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem kár görcsölni az életben bármin is. Csak élj, ahogy élsz, majd csak eltelik az a pár év.
2010. okt. 15. 06:48
 16/19 anonim ***** válasza:

„mert ugye az iskolában osztályon kívül elég gázos, mert megvannak már a társaságok stb...”

És? Azt hiszed ez úgy működik, hogy azt mondják, na létszámlimit 10 fő ezentúl senki sem léphet be a társaságba? :D Ez hülyeség, ezek a társaságok folyamatosan alakulnak, változnak, összefonódnak, stb.

„De ez még a legkevesebb, csak ne lenne az az érzés így a tudat alattimban hogy nem akarok ismerkedni, mert így elég nehéz, pedig én szeretnék, csak amikor van rá lehetőség, akkor meg nem tudok vagy elmegy hirtelen a kedvem és inkább lebeszélem magam róla, és ez nem tudom mitől van.”

Valószínű az önbizalomhiánytól. Félsz a kudarctól, mi van, ha visszautasítanak, stb. És nem mondom, biztos lesznek kudarcok, pofára esések, barátkozásnál is meg csajozásnál is. 100% hogy lesznek, ez hozzátartozik. De hát akkor mi van? Az ember megrántja a vállát, és megy tovább. Én mindig arra gondoltam a kudarcoknál, hogy ha 20 csajból csak 1 jön össze, akkor is már azért az egyért megéri az egész :D

Azt meg ne hitesd el magaddal, hogy nem akarsz ismerkedni, mert akarsz, te is tudod, hogy nem jó neked egyedül. Ha hazudsz magadnak, az a legrosszabb :(

„Buliba sem voltam még mint már mondtam, de ha ott minden ember olyan mint egy pár bulizós gyerek akit ismerek akkor nem kérek belőle :D...”

NEM olyanok. A bulikban az emberek 90%-a csak hülyülni, haverkodni, csajozni van ott. Hogy jól érezze magát egy kicsit, ennyi, ugyanolyan emberek mint te vagy én. Persze ott is vannak f@szfejek, mint bárhol máshol, de nem azokkal kell haverkodni és kész :) De hát majd elválik lehet h tényleg nem vagy bulizós típus de azért látatlanban nem szabad leírni a dolgot.

2010. okt. 15. 12:17
 17/19 A kérdező kommentje:
Akkor azt hiszem kezdem azzal, hogy elmegyek egy buliba :D Tényleg köszi a válaszokat!!!
2010. okt. 15. 15:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Én mióta elkedzttem újra biciklizni egyedül is sokszor nagyon boldog vagyok,mindig csal kitalálok egy célt egy hegyet ahova kitekerek ha kell a világ végére is,egyedül szoktam menni,oylankor egyedül is jó kedvem van.de néha többen is meggyünk,sok embert,s hasonlókat is így ismertem meg,de egyedül szeretek legjobban tekerni,és amikor felérek egy hegy tetejére ott fent mindennél nagyobb az az öröm amit érzek amikor szétnézek a messzeségben a végtelen hegyek közt.kint a városból csend van béke,nyugalom,minden ami független bármilyen emberi dologtól,embertől,mert az mindig ott van,lesz,hidd el a négy fal tényleg ami rossz és sokat árt,menni kell ki a világba,s ez a világ nem muszáj hogy a zajos,zavaros,város legyen csak.én a békét más helyeken találtam meg.
2010. dec. 3. 13:17
 19/19 anonim ***** válasza:
Még az is lehet, hogy fordul a kocka! Lehet, hogy ha elkezded a bulit, akkor te leszel a legnagyobb bulizós! Nálam is így volt. Idő kérdése, csak ne üss meg!
2010. dec. 4. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!