Miért nem tudok gyászolni?
Nem rég (tegnap reggel) tudtam meg, hogy apukám meghalt a kórházban. Rákos beteg volt. (már várható volt, hogy megfog halni) Amikor megtudtam megdöbbentem, de nem tudtam sírni. Azt hiszem nem fogtam fel.. Úgy érzem elfojtom az érzelmeim és ez ellen nem tudok mit tenni. Félek, hogy károsodhat a lelkem, ha nem megy a gyász vagy késleltetett lesz.. Igaz, nem voltunk a legjobb viszonyban, de nem is volt rossz a viszonyunk. De nem értem, miért nem tudok gyászolni.. (igaz, sírni már sírtam egy kicsit, de csak nagyon keveset..)
Egy 15 éves lány.
Sokat volt távol az apád? Meglazult köztetek a kapcsolat?
Van, hogy csak később kezd el kijönni. Ne izgulj; ha jön, akkor jön!
Részvétem. Bocs, nem tudok többet szólni.
Szia! Nagyon sajnálom apukádat. Fogadd őszinte részvétem!
Az én apukám meghalt 8 éves koromban. Most én is 15 éves vagyok. Amikor apukám meghalt, igaz, hogy még elég kicsi voltam, de teljesen fel tudtam fogni. Tudtam, hogy mi van, mi történt meg minden. És nem igazán foglalkoztam vele. Valahogy nem érdekelt, nem gondoltam rá. Úgy voltam vele, hogy meghalt és kész. Nincs többé. Az volt a legrosszabb az egészben, hogy láttam ahogy a családom, főleg anyukám mennyire szomorú. Apukámmal baleset történt, hirtelen halt meg. Egy rákos embert elveszíteni szerintem rosszabb dolog. Gondolom láttátok, ahogy beteg, szenved és szép lassan elmúlik. Lehet, hogy azért nem tudtál sírni, mert ahogy láttad, hogy haldoklik, lehet, hogy valamennyire felkészültél rá. De az is lehet, hogy nem ezért. A gyász egy feldolgozási folyamat, lehet, hogy majd csak később kezded igazán felfogni mi is történt.
8 éves voltam amikor apukám meghalt és még csak nemrég, 2 éve, 13 éves korom óta kezdett el nagyon hiányozni. Ha úgy érzed szomorú vagy, sírni akarsz, akkor add ki magadból. Ha nem, akkor az sem baj. Majd mindennek eljön a maga ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!