Hogyan ismerhetném és érthetném meg magam jobban?
Erre így hirtelen nehéz válaszolni. Attól függ mi az, amit konkrétan nem értesz illetve nem ismersz önmagadban?
Ha úgy általánosságban nem érted önmagadat, akkor kezdetnek ajánlok egy könyvet: Vicki Bennett: Élj okosan!:gondolatok barátságról, családról és a jövőről fiatalok számára. Feltételezem, hogy fiatal vagy, de ha nem, akkor is nagyon jó ez a könyv, nekem bevált és gyakran kinyitom még most is. Úgy emlékszem a Magyar Könyvklub adta ki.
Szerintem az a lényeg, hogy minden nap tegyél fel magadnak kérdéseket, gondolkozz el azon, hogy mi történt veled aznap, és mit gondoltál az adott szituációról, mit éreztél akkor. Így sokkal összeszedettebben, átfogóbban látod majd a dolgaidat, és megismerheted magadat, hogy hogy reagáltál az adott helyzetre.
Fontos, hogy gyakran "ellenőrizzük" magunkat, és ne csak sodródjunk az árral!
A gondolkodáshoz nagy segítség ha naplót vezetsz például. Így megmarad írásban is hogy mit éreztél, mit gondoltál, amit később visszakereshetsz ha máskor is történik veled valami hasonló. :)
Írtad, hogy 17 éves vagy, szerintem ez még tökéletes, ha most elkezded, egyre tudatosabb ember válik belőled! :)
Remélem tudtam valamicskét segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!