Mi van ezzel a világgal? Tényleg ez az élet?
Na épp ezért mondom a lányomnak állandóan, hogy ezért tanuljon... Hogy ne 250 nettoert gurizzen egy gyárban..
Ha nálad itt megállt a mérce anno, akkor meg van hova fejlődni. Tuzz ki célokat.
Kedves, kérdező!
Alapon az élet "munkából" és alapvető szükségletekből tevődik össze. Lásd az élő világot.
Értelmet és minőséget te magad teremted mindezek mellé, mint tudattal rendelkező emberi lény.
Az, hogy személyed szerint nincsenek saját sikereid, valami folytán ilyen depresszív, negatív lettél.
Elmélkedj el ezen dolgokon, ismerd meg önmagad mi miért van/lehet, majd fejlődj.
Tételezzük fel:
Valaki tetszene és találkoznál vele... Megsúgom, azt, hogy ez a hozzáálás, életérzés, gondolataid... Stb, ezek mind kihatnak a megjelenésedre.
Az elmének, léleknek, személyiségnek vannak nonverbális jelei, azaz kiül a megjelenésedre.
Amíg ilyen negatív burokba zárod magad, hiába keresnél akármennyit.
+normális ember, ezesetbe nő nem a pénzt nézi, max akkor veszi elő a témát, ha már komolyak a szándékai pl összeköltözés, hogy együtt tudjatok mire számítani, jövőt tervezni.
Senki nem akar depis, negatív embert. A nő pedig nem akar agyturkász vagy/és pótanya lenni, hogy rendbeszedje a sérült lelket.
Tedd rendbe önmagad.
Egy pár 2 fizuból megoldja, még ha összesen együtt keresnek 300k-t.
Persze ez is olyan tényező, amint pl te is és a másik fél is javíthat.
Lásd meg a jó dolgokat, más opciókat, keress megoldásokat az életben. Erről szól.
A varjú is megoldja pl a dió törését. Ledobálja magasból, ha az se megy, akkor autók elé dobálja,hogy átmenjen az autó rajta és ehessen a dióból.
Ha egy állat tud megoldást találni,akkor neked miért ne menne?
Nehéz? Persze, hogy az sokszor, főleg a kezdetek. De semmit nem kapunk csak úgy befektetett idő, energia, munka nélkül.
Mindenhez kell ez a 3 dolog.
Önmagunk fejlesztése, balanszolása, karrier, magánélet, párkapcsolat.
S ugye nem csak megszerezni kell tudni, meg is kell tartani.
Azt pedig fejlesztéssel, fejlődéssel, idővel, energiával, munkával lehet csak.
Értékeld azt, amid van. Pl két kezed.
Nekem több, mint 1 éve nem működnek jól, teljes karrierem dőlt össze és más utat kellett találnom.
Egy tészta gyúrása is komoly fájdalommal jár nekem. Majdnem 2 óra volt, hogy homogénre gyúrjam... Azóta másra hagyom.
Karrierben pedig másik alkotói ágra mentem, megoldottam.
Emeld fel a fejed, húzd ki hátad és keress opciókat, célokat, majd teljesítsd azokat.
A fókuszodat a leírt gondolatmenetedről vedd le és tedd át a "jobban akarod érezni magadat, jobb életet akarsz" - ra.
Szegény családban nőttem fel, szüleimnek is, akkor vált jobbá az élete, amikor huszonévesen elkezdtem kibontogatni nekik ezen dolgokat.
Kezdetben jóanyám megtanulta értékelni az apró dolgokat.
Tudod mit mondott nekem anno?
"lányom, régen utáltam a sárga csekkek látványát, gyomoridegem volt tőlük, immár pedig hálás vagyok, mert tudom, van hol laknom s ki tudom fizetni."
Idővel vállalkozó lett párjával, mert sokat fejlődtek fejben és tettekben.
Van erre szöges ellenpélda is.
Egy régi barátom egyre jobban átadta magát a depressziónak, hasonlókat gondolt, mint jómagad. Hiába tartottuk a kapcsolatot, hiába beszéltem vele pár naponta 3-4órákat, minden pozitív mondatból is csak adott negatív szavak jutottak el hozzá vagy amit ő negatívra átkonvertált.
6 évig küzdöttem érte,majd feladtam. Nekem is vannak határaim.
S meg kell, hogy jegyezzem, lélekben kifejezetten lehúztak a beszélgetései. Plusz munka volt magamat is vissza rázni balanszba.
Ezért nem jó egy negatív csomag s ezért nem akarja senki maga mellett tartani a problémás embert.
Mert kihat a belsőnk nemcsak a külsőnkre, de környezetünkre is!
Tényleg Sok sikert tudok kívánni! Menni fog, ha sikerül önmagad negatív énjétől elszakadni. Belátni azt, hogy ez így nem mehet tovább.
Jó lenne x idő után pl azt látni, hogy gyakorira önazonos, ám jobb állapotban térnél vissza és pl egy jó könyvet keresnél. ☺️
Te életed, te tested, te tudatod él abban a testben, te irányítod és mozgatod tettekre.
Nem más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!