Miért csak a sikeres emberek történeteit kürtölik világgá?
Senki nem kíváncsi arra, hogy pl. egy szerelmi csalódást az egyik miért nem tudta feldolgozni és miért menekült az öngyilkosságba. Ez nem követendő példa. Bár a negatív példa is lehet példa, mint ellenpélda, amit tilos követni.
A sikersztorikból lehet tanulni, lehet belőlük motivációt és erőt meríteni. Ezek a követendő példák.
Vannak szomorú, tragikus történetek is, amiket hallani, csak a megfelelő portálon, hírekben, könyvekben kell keresni.
Nem minden jó, ezt sokaknak a tudatukba kellene rögzíteni.
Én kiemelném 6. válaszoló egy mondatrészét, ami irtó fontos: "Az én életem hasonló sikertörténet tizenév kemény munka árán".
Azért a sikeres emberek történetét kürtölik világgá, mert a sikeres ember nagyon sokat letett az asztalra. Az, hogy jókor volt jó helyen - szinte lehetetlen, 10 millióból egy, nem szempont.
Az a 100ból 1 aki sikeres lett, az azért lett sikeres mert, idézem mégegyszer: "tizenév kemény munka árán". Mert ronggyá dolgozták magukat, hogy sikeresek legyenek.
Előre leszögezném, hogy a kemény munka, és a ronggyá dolgozom magamat, az nem a 8órás három műszakos raktármelót jelenti, vagy a 12órás dohánybolti kasszázást.
Mi vállalkozók átlag 11-16 órát dolgozunk, sokszor 7/7 nap, hogy működjenek a dolgok, és belátható időn belül (8-10 év) sikeresek lehessünk, és letehessük a lantot. (Persze lehet más a motiváció)
A sikertelen emberekről azért nem írnak, azért nem emlegetik őket, mert nincs miért. Elpöfögnek takarékon, nem kezelik jól a pénzügyeiket, általában pazarló életmódot folytatnak és szidják a rendszert - ne érts félre, ezzel nincs is gond, a dohányboltban és a raktárban is kell valakinek dolgoznia, de ez nem kiemelkedő, nem említésre méltó, persze ettől még ugyanúgy meg kell becsülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!