Hogy lehetnek ekkora különbségek az emberek között?
Egy család vagy egy ember élethelyzete is változik. Egy kiragadott pillanatban ezért kár összehasonlítani.
Nekem is volt olyan időszakom, amikor sem párom, sem normális munkahelyem nem volt, közben váltak a szüleim is és egészségügyi problémám is volt. Az akkori helyzetem szerint kész szerencsétlenség. Aztán szépen kezdtek helyrejönni a dolgaim. Most meg egy boldog házasságban élek és jómódban. Nem tudhatod, hogy a szegény család holnap nyer-e egy nagy pénzösszeget a másik pedig meghal raftingolás közben. Esetleg a raftingos pasinak volt korábban rákja vagy a szegény családban évekig szétszórták a pénzt. Sem a múltjukat sem a jövőjüket nem tudjuk. Egy pillanatban látjuk őket.
Én hiszek abban, hogy érdemes tenni a jobb életért és előbb-utóbb bejön. A pesszimizmus és önsajnálat sehová nem vezet. Ha valami rossz, akkor ki kell javítani. Rohadt nehéz, de így lehet boldogulni.
A kevés gazdag ember kizsákmányolja a szegényeket.
A plebs fogyóeszköz. Majd lesz másik rabszolga...
Gondolkodás kérdése.
Akár tetszik, akár nem a vonzás törvénye működik.
Ezért van az, hogy aki kifogásokat keres, mást hibáztat ("gazdag ember kizsákmányolja a szegényeket") ő maga sohasem lesz sem sikeres, sem boldog.
Próbálj meg pozitívan gondolkodni egy hónapig és rögtön sikeresebb leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!