Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van még rajtam kívül olyan...

Van még rajtam kívül olyan tini aki hasonlóan érez?

Figyelt kérdés

Röviden megpróbálom megfogalmazni, szóval a helyzet hogy 16 éves korom óta valami nagyon megváltozott az személyiségemben vagy lehet hogy csak én látom így, de már rettentően vágyom egy gyerekre ami rám egyátalán nem vallana, gyerekként kinem álhattam az rinyáló babákat vagy az idegesitő kölyköket, de valahogy ez mára megváltozott, sőt mostanában elég sokszor arról fantáziálok hogy milyen lehet apának lenni, ezzel kapcsolatban rengeteget fantáziálok arról is hogy lenne egy gyerekem akit egész nap csak "szeretgetnék" simogatnám, puszilgatnám stb.

Először is azt szeretném tőletek megkérdezni hogy ez egy normális ösztöni reakció ebben a korban vagy egy trauma átal kiváltott nem normális "szenvedély"

Már nagyon vágyom egy barátnőre akivel egyszer ez betejesülhet csakhogy az még valószinűleg számomra messze van, mivel lelkileg nem érzem magamat rendben ezért lehetséges ez is csak egy kompenzáció lenne?

17F.

2022. okt. 23. 12:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ebben semmi, vannak anya meg apatípusok, akik hamar kezdenek családra vágyni, van ilyen. Bár fix, hogy túlidealizálod a dolgot, egy 1,5 éves gyereket te nem egész nap szeretgetnéd meg puszilgatnád, inkább idegsokkosan szólnál rá szazadjár, hogy fejezze be a hisztit, ne dobja le a kaját, ne piszkálja a konnektort, satöbbi.

Amúgy is kevés lelkileg késznek érezned magad erre, majd elkezdesz dolgozni, meglátod mennyi az albérlet, rezsi, kaja, aztán még 30 évesen se lesz gyereked :D

2022. okt. 23. 12:41
 2/12 anonim válasza:
88%

Szia!

Pontosan ugyanezt érzem. Nagyon vágyom egy gyerekre, ami nálam is furcsa, mert egy éve még azt mondtam, hogy soha nem lesz gyerekem. Természetesen nem fogok ennyi idősen gyereket szülni, először a karrier:)

Én is vágyom egy barátra, akivel egyszer lehet gyerekünk és boldogok leszünk egy családként stb., viszont ez sem állandó nálam. Szinte percenként változik, egyszer úgy érzem, készen állok egy párkapcsolatra, a másik pillanatban meg már eszembe jut, hogy úgyse lenne rá időm, tanulnom kell, be kell jutnom jó egyetemre stb.

Lehetséges, hogy ösztönös reakció, viszont nálam a boldog családi életre való vágy valószínűleg a szüleimmel való változó kapcsolatomra és a velük kapcsolatos bizalmatlanságomra is visszavezethető.

Remélem egyszer mindkettőnk vágya beteljesül!

16L

2022. okt. 23. 12:51
 3/12 A kérdező kommentje:

1-es, nyilván tisztában vagyok azzal hogy még fiatal vagyok és nem álné készen családot alapítani, egyrész mivel én magam apa nékül nőttem fel ezért jelenleg nincsennek meg azok a késségaim amiktől hieteles apa tudnék lenni, másrészt még anyagi szempontból se látom magam készen.

Szóva ez a szmomra még kicsit messze van, de csak egyszer eljön az a pillanat :)

2022. okt. 23. 13:25
 4/12 anonim válasza:
100%

A férjem már gimiben gyerekmániás volt állítólag. (Én csak később ismertem meg.) Még az osztálytársai is úgy emlékeznek rá, mint aki már akkor nagyon akart egy rakás gyereket.

Végül 26 volt, amikor az első gyereke született. Ma pedig már a negyediket várjuk. Nála szeretetteljesebb, ragaszkodóbb apát nem is ismerek.

Szóval igen, lehet normális, és be is teljesülhet majd.

2022. okt. 23. 16:47
 5/12 A kérdező kommentje:
2-es, majd egyszer ;)
2022. okt. 28. 12:56
 6/12 A kérdező kommentje:
4-es sokan a gyerekkel kompenzálják a saját életük értelmét, ezért szülnek fiatalon, de persze vannak kivételek
2022. okt. 28. 13:04
 7/12 anonim válasza:
Nem egészen értem a 6-os kommented. Hogy jön ez a 4-es válaszhoz? Mi bajod van neked?
2022. okt. 28. 14:46
 8/12 A kérdező kommentje:
7-es, ezt főleg magamra értettem, nemrég halgattam egy előadást a neten egy pszichiátertől és ő elmagyarázta miért vágynak sokan annyira egy gyerekre ebben arról beszélt hogy akik úgy vannak hogy az életben nem teljesedtek ki racionális/emocionális szempontból és "értelmetlmetnek " látják az életüket azok képesek is lennének akár egyedül "felnevelni" egy gyereket csakhogy maguknak megtudják magyarázni az életük értelmét, de ahogy leírtam vannak bőven kivételek.
2022. okt. 28. 16:58
 9/12 anonim ***** válasza:
Tök normális. Én is úgy voltam vele 18-20 évesen hogy lennék strandpapucsos apuka térdgatyában kockás ingben sétálgatva, miközben a kezemben ott van egy slusszkulcs, mellettem egy nő körülöttem meg 2-3 gyerek és úgy szólítanak hogy "apa".
2022. nov. 13. 21:43
 10/12 anonim ***** válasza:

Teljesen rendben vagy, csak ne kapkodd el, mert az se neked se leendő párodnak, de főleg nem a gyerkőcnek nem lenne jó.

Karrier és ha sinen vagy/vagytok, akkor baba.

Jó és ritka látni szenvedélyes, törődő apukát.

Persze, hogy a régebbi énedet taszította, hiszen kicsi voltál, gyermek. Mostanra a hormonok és ösztönök veled együtt nőnek.

Jómagam emberekkel, gyerekekkel nagyon jól bánok és a legproblémásabbakat is "betöröm" rövid idő alatt, ám nem akarok gyereket.

Bennem nincs ez az erős vágy, ami pl benned már most motoszkál.

Ember függő.

Egyik opcióval sincs gond, amíg annak megfelelően lebabázik vagy sem.

A tudatosság mellé kell ez az ösztönös érzés, mélyebb kötődések, törődések érdekében, hogy a gyermek testben és lélekben is megfelelően fejlődhessen.

Személy szerint, jól esik olvasni tőled is, hogy mélyen megvan benned ez s remélem, ha célt érsz jó apuka leszel. ^^

A gyermekek lelkének hatalmas löket az apai szeretet is.

Sőt a nemek is lényegtelenek, csak legyen jó példamutató a 2 szülő.

Pl nem kiabálnak, hanem leülnek és megbeszélik intelligens módon a dolgokat stb. Ez fejleszti a gyermek konfliktus kezelésétől a kommunikációs képességekig mindent.

S ez csak 1 pl a milliónyi közül.

Tudatosság, logika legyen jelen.

Szóval no para, nincsen semmi gond ezzel a mély érzéssel.

30N

Ui.: sok korombelinek gyerkőcei vannak, nekem az alkotásaim :)

és ismerek olyan idősebb párokat, akik tudatosan nem vállaltak, akartak gyerkőcöt.

Az is egy felelősségteljes döntés.

2022. nov. 13. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!