Az ember tényleg csak magára számithat?
Figyelt kérdés
2010. szept. 27. 20:58
3/11 anonim válasza:
leginkább igen. barátra semmi képpen sem, házastársra talán. de azok sem működnek mindig jól.
4/11 anonim válasza:
Sajnos sok évnyi tapasztalat után azt merem állítani, hogy nagyobb részt igen, az ember csak saját magában bízhat. De legfőképp úgy, hogy tisztában van saját értékeivel, és erejével. Mert, ha nincs tisztában önmagával akkor hamarabb elveszhet. De ehhez kell 1-2 dolgot tapasztalni, ahhoz, hogy az ember tisztábban lásson- s főleg azokat, akik körülveszik..Nem tudhatjuk milyen emberbe akadunk életünk során, de az biztos, hogy nem árt figyelni és megismerni őket.
5/11 anonim válasza:
Ez egyéntől és szituációtó függő. Többnyire igen, csak magadra számíthatsz ámbár vannak olyan mély barátságok, amelyekben a felek kölcsönösen támoszkodhatnak egymásra, de itt sem mindenben. Van amit egyedül kell megoldania az embernek, segítséget persze kérhetsz, de a nehezével neked kell megbírkóznod.
6/11 anonim válasza:
igen, szerintem nincs olyan családtag vagy barát akiben jobban megbizhatna az ember mint saját magában. mert az a családtag vagy akármilyen jo barát is megvehető pénzért. viszont magadat nem adod ki sosem.
7/11 A kérdező kommentje:
Hm de ha mást megvehetünk pénzel,akkor ha mi ezt álitjuk,bennünk is lehet kisértés ilyen irányban ha már megemlitettük..
2010. szept. 27. 21:39
8/11 anonim válasza:
Igen, nos ez megint relativ dolog.
Az ember bizhat saját magában, az ember bizhat másban, az ember nem bizhat másban, az ember saját magában sem bizhat.
A fenti 4 közül mind a 4 helyes. Miért ? Mert minden lehetséges, esettől függően.
Egy alkoholistának hiába mondod, hogy "magadra mindig számithatsz". Miért ? Mert ő már nem számithat még magára sem.
És ugyanigy érvényes az is, hogy léteznek olyan kapcsolatok amelyekben az " összekapcsolt" emberek igenis számithatnak egymásra, pont úgy, mint önmagukra( és itt ne gondoljunk arra az esetre, hogy mindegyik alkoholista:-D)
Szóval a lényeg az, hogy lehetségesnek minden lehetséges, viszont a legtöbb esetben szokás mondani, hogy az ember csak saját magára számithat és ez valóban a legtöbbször igaz.
9/11 199303 válasza:
szerintem nem feltétlenül csak magunkban bizhatunk. van egy srác nagyon joba vagyunk és ha bármi baja van a másiknak mindig számithatunk egymásra 17/L
10/11 anonim válasza:
Én nem akarok kötözködni, de szerintem az a barát, aki pénzért elárul téged, nem barát! És az a családtag? A legtöbb anya inkább leharapja a nyelvét mintsem elárulja azt akit a legjobban szeret, akinek életet adott. Van, amikor sem barát, sem szülő nem tud segíteni és tényleg csak magadra számíthatsz (vagy még arra se), de szerintem aki őszíntén, feltétel nélkül szeret, az bármit megtenne érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!