Férfiakhoz szól a kérdés. Kit tudsz jobban szeretni , gyerekedet vagy a szerelmedet. Ha választani kellene, kit választanál ?
Apám a szerelmet választotta - mostohaanyám.
Sohasem állítottuk döntés elé, mégis egyértelmű volt. Pedig kívánt gyerek voltam, csak "lány".
Marhaság az egész kérdés. A szerelmemet szerelemmel szeretem, a gyerekemet pedig szülői szeretet, áldozatkészség, odafigyelés.
Vagy arra irányul esetleg a kérdés, hogy mondjuk történik egy tragédia, valakinek óhatatlanul meg kell halnia (mondjuk szülésnél tudok elképzelni ilyet), és az orvos nekedszegezi a kérdést, hogy kit választasz, ki maradjon életben - a szerelmed, vagy a még meg sem született gyermek?
Ilyen esetben - ÉN, ezt hangsúlyozom, hogy ÉN - biztos a páromat választom, mert a gyerekhez nem fűz még semmi, a páromhoz meg MINDEN IS. (Mondjuk nálunk ez eleve nem merül fel, mert a párom alapból nem tud gyermeket szülni, kihordani sem, veleszületett betegség miatt...- de ettől ÉN még nagyon is imádom a páromat.)
Valószínűleg azt szeretném "jobban", emberileg legalábbis, amelyikük nem állít választás elé.
Normál esetben ugyanis nem kell választani, olyan eshetőség meg bízzunk benne sosem következik be, hogy kinek adjam a fél vesém, vagy kit mentenék ki az égő házból, mert kicsi az esélye, de ha megtörténne, a gyerekem.
A kulcsszavak között ott a "szerelem", így azt gondolom itt most egy olyan helyzetre vagy kíváncsi, mikor valamilyen konfliktusból eredően valakit választásra akarnak kényszeríteni, de olyan szerelem sosem lesz az életemben, aki miatt cserben hagynám a gyerekem, normálisan, érzelmi biztonságban nevelt gyerek (még ha elváltak is a szülők menet közben) meg sosem kér arra, hogy válasszak közte és az új kapcsolat között. Ha az új pár kérné ezt, az meg instant szakítás lenne egyértelműen.
Ez egy igazi, féltékenység szülte kérdés.
De ha mindenáron válaszolni kéne, akkor egyértelmű. Ki az, akivel minden körülmény ellenére életünk végéig ugyanolyan kapocs köt össze? Szerintem a gyerek. Ha ő lesz a világ legnagyobb bűnözője, akkor is a gyerekem.
A házastárs viszont sok esetben nem tart a halálig, hiszen a házasságok fele válással végződik. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet ugyanolyan fontos. Mint amit írt már valaki, egy meg nem született gyermek nem lehet fontosabb a páromnál.
Laikusnak bizonyos esetekben van döntési joga, sőt, magának az anyának is lehet egy DNR rendelkezése, amit laikusként választott. Eszméletlen, kómában levő beteg esetén a legközelebbi hozzátartozó dönthet. Ezt többnyire előre szokták tisztázni, mielőtt befekszik a kórházba.
Váratlan helyzet esetén pedig azt mentik, akinek nagyobb esélye van a túlélésre. Nem hagyják meghalni a babát, ha mondjuk az anyuka vesztett már 3,5 liter vért és lehetetlen visszapótolni és elállitani a vérzést. Akkor nyilván a babát mentik, mert neki van esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!