Mi az amit másképp csinálsz az életben mint a szüleid?
Van-e olyan,hogy eszedbe jut a szüleid hibája,és azt mondod,na én nem így fogom csinálni mint az Anyám/Apám!
Vagy minden szülő példakép kell hogy legyen egy gyereknek?
Szia! Nem kell ,hogy példakép legyen.Az én szüleim alkoholisták voltak,szerinted példaértékű?Szerintem nem. Normális ember lettem,rendezett körülmények között,nem iszom,nem vándorlok albérletről albérletre,nevelgetjük a gyermekünket,remélem én majd egyszer példa leszek(leszünk)
a lányom szemében.Végül egy aforizma:Az életben mindenki jó valamire,ha másra nem ,elrettentő példának
Édesapàm alkoholista volt(sajnos),igy én olyan férfit vàlasztottam,aki nem iszik egy korty alkoholt sem.
Édesanyàm mindig ütött,vert,csunya szavakat hasznàlt,ezeket én elkerülöm.
Söt a lakàsban félpucéron jàrkàlàs se tetszett nekem,igenis velveszem a pizsamàt és nem mutogatom egy 10 éves gyerek elött a logo melleimet...
Öszintén fogok mindenröl beszélni a gyerekemmel(nekem anyàm sohasem beszélt se a menstruàciorol,se a szexröl,se a terhewsségröl semmiröl)
Ja és a konyhàbol fözés közben nem kitiltom,hanem magam mellé àllito majd tanulni!
De ezek csak néhàny dolgok a sok közül:(((((((((
Nekem szinte mindent megkell vàltoztatnom,kivéve a tisztasàgra tanitàst nem.
Én is ezért tettem fel a kérdést,mert nem akarok az Anyámra hasonlítani.Nincs vele gond nem alkoholista,vagy ilyesmi,de én mégsem akarok rá hasonlítani valamiért.Mindíg kérdezem a férjem,hogy ugye nem hasonlít rá a természetben?Pedig nincs vele gondom.
Megsértettem azzal,hogy azt mondtam neki félig viccesen,hogy nem akarok hasonlítani rá.
Nem fogok rendszerességgel, inni, mint anyám, és veszekedéseket provokálni, ordítozni a családdal.
Nem fogom magam milliós adósságba verni és vele a családot is( "nevelőapám"), hogy még a holnap is bizonytalan.
Ugyanakkor anyámban becsülöm, hogy mennyit dolgozik, szerencsétlen szinte mindennap, h valahogy megtudjunk élni.
Hát nekem sem az apám a példaképem... :-) Én sem lettem alkoholista... és a testvérem sem.
Anyukámat imádom, nagyon sokat kaptam tőle (nem anyagilag), de egy dologban nem szeretnék rá hasonlítani. Eddig sikerült :-) Én redszeresebben takarítok! :-)
Mindent.
Apám alkoholista állandóan ver engem. Anyám már eléggé kivan mindenért ordít. Rettenetes házasság. Ha ilyen leszek megölöm magam...
Szerettem volna, ha ők lehetnének a példaképeim mint oly sok embernek. De ez kizárt.
Az én életemben van egy férfi (nem a pasim) akit a példaképemnek tekintek. Nála tökéletesebb embert nem ismerek. Annyira tisztelem őt... szüleim eltölthetnének vele egy órát, sokat tanulhatnának tőle. Csodálatos ember, minden vágyam, hogy ilyen párom legyen. Annak is örültem volna, ha ilyen apám lett volna, mint ő :( Biztos nem lennék ennyire tönkretéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!