Hogy győzzem ezt le?

Figyelt kérdés

Bioszon azon vettem magam, hogy a szívem sokkal gyorsabban ver, és majd meg őrülök, annyira félek valamitől. Nagyon de nagyon. És bezártságérzetem van. Biosz után tesi jön, és nem vagyok jó futó. Nagyon félek a futástól.

Ez a szörnyűség ismét megismétlődött ma. Ééés tesi után elmúlt. Vagyis akkor, amikor bejelentették, hogy az iskolakör elmarad.

Valszín a tesi miatt lehetett ez a szorongás. De én le akar győzni, mert nem fog bioszból tönkretenni, mert órán nem tudok figyelni! Kérlek segítsetek, hogyan vethetnék ennek véget?

12/L

2010. szept. 21. 20:45
 1/2 A kérdező kommentje:
*Le akarom győzni.
2010. szept. 21. 20:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Tipikus szorongás...

A legegyszerűbb amit tehetsz, hogy mindig ha van egy kis szabadidőd, elképzeled hogy lefutod a távot. Elképzeled szépen részletesen. Persze lehetőleg úgy, hogy bírod is a futást, ne azt hogy épp kiköpöd a tüdőd, hanem hogy szépen tartósan futsz. Aztán ami legfontosabb hogy képzeld el azt hogy lefutottad a távot, jól érzed magad hogy túl vagy rajta és igazából nem szereztél maradandó sérülést (sőt edződött a tested tőle, kitartóbbá váltál, jobb lett a keringésed stb rengeteg előnye van az ilyen mozgásnak...)

Egy másik elv szerint képzeld el azt, hogy te vagy a tesitanár és fogod az osztályt és kihajtod őket futni :) Ezt is elképzelheted részletesen. Ennek a gyakorlatnak a lényege hogy más nézőpontból lásd az egészet, érzések nélkül, hogy valójában ártatlan. Az előzőé pedig az hogy megnyugtasd magad hogy képes vagy rá.

2010. szept. 22. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!