Képtelen vagyok magam elfogadni. Önbizalomhiány és gátlás gyötör. Mi a franc van velem? (24/F)
Az van, amit te is leírtál: a szüleidtől nem kaptad és most sem kapod meg a támogatást, az elfogadást és - gyanítom - elég szeretet.
Barátok? Akik kompenzálnák az otthoni légkört?
A szüleiddel laksz még?
Az a lényeg, h te magadról el ne hidd ezeket!!!
Egyedi vagy, értékes és megismételhetetlen! :))
Vedd körül magad olyan emberekkel, akik ezt felismerik, ha már a saját szüleid sajnos nem! :(
Ne tedd tönkre magad miattuk!
Szia!
Barátok, ismerősök, haverok közül nagyon sokan kikoptak már a középiskolai időkben. Persze időközben mindig akadt egy-két alkalmi haver, akivel elvoltam valameddig, de a rossz környezeti hatások miatt nem volt igazán komoly baráti társaság, akihez tartoztam volna. A régi általános iskola társaság is valahogy elkopott.
Igen, a szüleimmel lakom. Gondoltam arra, hogy elköltözni itthonról, de nem érzem magam felelősségteljesnek. Nincs saját döntésem, mindig a szüleim döntöttek helyettem. Amikor a döntés saját volt, akkor mindig a fejemhez vagdostak minden rosszat, attól függetlenül, hogy a döntésem rossz vagy jó végkimenetelű volt. Ezáltal nem tudok jól, tudatosan dönteni, mert mindig azt sulykolják belém, hogy amit én döntök, az rossz. Amikor valamit döntenem kell, képtelen vagyok mérlegelni.
Helló!
Még mindig én vagyok.
Nem akarok okoskodni, vagy észt osztani, de mégis csak el kéne kezdened saját döntést hozni. Szerintem azzal, h elköltöznél csak jól tennél magadnak. Ha ezt az 1. nagy lépést megteszed, a többi már jön magától. Biztos sokkal felszabadultabb lennél!
Látszik, h tök értelmes vagy, tuti boldogulnál egyedül is! Viszont kell egy kis bátorság elindulni a saját utadon...
Bizonyára nem könnyű új barátokat szerezni, és kitörni a szülői miliőből, de szerintem ez elég másképp nem lehet szabadulni ebből a csapdából. Tessék: lehetne ez a No. 1. cél. Tudom, h könnyű mondani...
Bárcsak segíthetnék másképp is! Kár, h nem lehet intravénásan (v vhogy) adagolni egy kis (v inkább sok) önbizalmat és önbecsülést! Szívesen megtenném.
Sziasztok!
Köszönöm szépen a biztatást. Akkor mondanám a mai adagot.
Vetettem édesanyámmal bárányhúst, már nagyon régen ettem. Édesanyám el is készítette ebédre a finom pörköltet, viszont olyan hatalmas adagot kaptam, hogy nem bírtam mindet megenni. ... Egész délután azt hallgattam, hogy képes voltam vele húst vetetni, és nem eszem, soha többet nem fog vásárolni a kérésemre, órákon keresztül ezt hallgattam.
Az ilyeneket nem tudom már bekategorizálni. Ez már tényleg a kötekedés netovábbja. Vagy tényleg azt akarhatják, hogy elköltözzek? Emberszámba sem vesznek, gyerekként kezelnek.
Szia!
Bocsi, h ismét visszatértem ide, hozzád, de olyan iszonyatosan felháborít, amit leírtál, ahogy viselkednek a szüleid.
Kibírod az ilyet anélkül, hogy ne szólj vissza? Vagy inkább nem érdemes?
Hiába próbálsz a sarkadra állni és határozott lenni? Mert talán, ha huzamosabb ideig azzal szembesülnének a szüleid, hogy mégsem lehet téged gyerekként kezelni, akkor lehet előbb-utóbb nem is tennék.
(Egyébként az azért mégis csak pozitív, hogy megfőzte azt a husit, nem?!)
Lehet már azt is megkaptad volna azóta így nyíltan, h költözz el, ha annyira azon lenne a hangsúly. Úgy tűnik nem rejtik véka alá a gondolataikat...
De kit érdekel, h ők mit akarnak?! A költözéssel leginkább magadnak tennél szívességet.
Legyél már egy kicsit magabiztos, no! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!