Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Önbizalomhiány. Mit tegyek...

Önbizalomhiány. Mit tegyek ellene? (16/L)

Figyelt kérdés

Már nagyon elvagyok keseredve. Kb 4-5 éve kezdődött az egész. Észre vettem, hogy ha suliban vagyok, egész nap RETTEGEK attól hogy nehogy beszóljon valaki, és mi lesz ha megtörténik? Mit gondolnak rólam mások? Persze ez az egész meg is mutatkozik a kisugárzásomon.. sajnos.

Fogyni is szeretnék, és izmosodni, de ezt minden nap elhatározom, sőt egész nap ezen gondolkodok. (lehet hogy betegesen?) De ahogy lehet, rögtön elrontom, és nem tudom miért. Gyorsan beeszek rengeteget. :( Már nagyon sokat agyaltam ezen, és nemtudom, de arra jutottam hogy lehet hogy azért rontom el direkt, hogy ne az legyen hogy "mindent megtettem, de mégse fogyok", tehát hogy ne csalódjak. Valószinüleg depressziós vagyok, de ez hol enyhébb, hol erősebb. Ha belenézek a tükörbe, undorodom. A hasam nagy, de én szeretném ha lapos lenne. Nagyon szeretném. Ez mind persze azon is kiütközik, hogy hogy közeledek a fiukhoz, ha épp tetszik egy. Ez az egész mindent elront.

Nem tudok magamon kiigazodni, nem tudom ki vagyok! Nincs akaraterőm... csak az a gond, hogy látom már hogy ennek nem lesz jó vége. (bocs, ha kicsit zavaros, de most csak ennyire telik tőlem. :S )

2011. ápr. 26. 19:05
 1/8 anonim válasza:

egy kérdés.

Mi a FENÉÉRT szólnának be??

ha be is szólnak mond azt nekik:

"mindenki magából indul ki"

különben is olyan vagy amilyen

fogyásért meg utánna nézhetsz a neten stb.

2011. ápr. 26. 19:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem állj a tükör elé és mond magadnak, hogy: de szép vagy, de szép a hajad, meg ilyenek, de ne olyat, hogy nem vagy csúnya szóval mondj magadnak pozitív dolgokat, és akkor el fogod magadnak hinni. Ha ezt csinálod naponta akkor nagyobb lesz az önbizalmad. És határozd el, hogy naponta fél órát elmész futni vagy ilyenek. Nem kell hozzá nagy energia, csak egy kis akaraterő és meglesz a hatása.
2011. ápr. 26. 19:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Abban a korban vagy, amikor úgymond keresgéled önmagad, próbálsz rájönni, ki is vagy, mit is keresel itt ezen a világon. Ezen a fázison többé- kevésbé mindenki átmegy, jómagam is tisztán emlékszem, miféle gondolatok foglalkoztattak a te korodban. Én is azt gondoltam, depis vagyok, volt rá példa, hogy bezárkóztam a fürdőszobába sírni, minden ok nélkül, ami ugyancsak nem mondható normálisnak. De kinőttem. Ma már többé- kevésbé kiegyensúlyozott vagyok. Próbálj találni valamit, ami érdekel, és szabadidődben azzal foglalkozhatsz. Nem muszáj ám nagy dolog legyen, kezdheted valami kicsivel, pl hallgass zenét, sétálj egy nagyot a szabad levegőn, rajzolj, készíts fotókat, stb. Találj valamit, amiben örömöd leled, szerezz arról a bizonyos dologról infókat, körvonalazd magadban, hogy mi az érdeklődési köröd, így könnyebben teremtesz majd kapcsolatokat olyanokkal, akiknek hasonló az érdeklődési köre. A külsőddel meg ne foglalkozz túlzottan. Legyél mindig ápolt, stílusos, és ha erre koncentrálsz, nem jut majd időd arra, hogy görcsösen lefogyj, se arra, hogy nekiállj ész nélkül enni. Fel a fejjel, remélem segítettem valaicskét! 23N
2011. ápr. 26. 19:38
 4/8 anonim ***** válasza:
*úgy értem, nem jut majd időd arra, hogy görcsösen azzal foglalkozz, hogy lefogyj.
2011. ápr. 26. 19:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Kezdek magammal valamit. Komolyan köszönöm, hasznosak voltak! :)
2011. ápr. 26. 19:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Csak a kérdést olvastam el, a leirást meg a válaszokat nem. :D

De, az önbizolm hiány az nem más mint félelem. A félelem az meg csak a gyenge elme illuzioja.

2011. ápr. 26. 20:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Javult a helyzet?
2011. máj. 11. 21:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele. Keresem magam de eddig hiába.
2011. aug. 22. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!