Eléggé összetett kérdést szeretnék feltenni, szóval arról lenne szó, hogy én most vagyok 19éves (lány) És létezik e olyan nálam hogy másokban keresem az “anyát”?
Anyukám nem nagyon tudott kicsinek foglalkozni velem valahogy soha nem volt az az érzésem hogy ismerne hogy értene hogy kapcsolódni tudnánk egymáshoz, ezért mindig próbáltam felhívni anyukám figyelmét de nem igazán sikerült,ezért elkezdtem más “anya féle felnőtt emberek figyelmét keresni, de ez sem nagyon jött össze csak egy ideig” már kicsi koromban elváltak a szüleim.
Szóval lehet olyan hogy én másba még mindig keresem ezt az “anyát”? Vagy esetleg lehet anyakomolexus ilyen módon?
"...mindig azt érzem hogy nincs mit mondanom, hiszen annyira nem fontosak a problémáim és leértékelem teljesen..."
Kezdetben ezen a mentalitáson változtass, így felesleges bárkihez elmenned vagy bárkitől kérned "segítséget", mint pl itt és most gyakorin.
Mindemellett sok az agyturkász különböző megnevezésen futtatva magukat. Nagyon kevés az igazi jó és mély szakértő.
A külső személy, akihez fordulsz, ahhoz teljesen őszintének kell lenned, megfelelően kommunikálnod a dolgokat, majd azt összegzi.
Az összegzés csak egy ideiglenes elméleti szál, majd további beszélgetések során adott pontokon mélyre ás olyan kérdéseket feltéve feléd, melyekre több válasz létezik s neked kell azt megtalálnod.
Azaz olyan kérdéseket tesz fel, amelyek elgondolkodtattnak, melyeket te magadnak nem tudnál feltenni.
Ugyanis kevés az olyan személy, aki több aspektusban képes magára tekinteni, magát nem kímélve kérdésekkel.
Sőt önmagát teljesen külső szemmel tudja elemezni.
Anyukáddal milyen a viszonyotok?
Érdemes lenne leülni beszélgetnetek.
Rengeteg ember felszínesen ismeri családtagjait is.
Pl én is leültettem anyámat beszélgetni, majd egyre többször.
Míg én kielemeztem őt, neki el kellett magyaráznom a személyiségemet s annak működését...
Rengeteg szülő nem képes meglátni gyermeke igaz személyiségét, mert legtöbbnek van egy elképzelt, gyerekére ráhúzott szerep általuk s ha az a gyerek nem úgy "működik" ahogy akarják, akkor "hibaként" kezeli az agyuk.
Holott minden ember más-más.
Ez csak 1 pl lehet a romló viszonynak. <---Ezt fontos megjegyeznem.
Milyen volt az anyud élete?
Miket élt meg?
Az ő szüleivel való viszonya milyen?
Apuddal kapcsolata milyen volt?
Milyen érzés volt számára a te megfogantatásod?
Tervezett vagy becsúszott gyerkőc vagy?
Születésed után babaként hogy bántak veled?
... Stb
Hogyan élte meg a válást?
El tud-e különíteni fejben pl egy kellemetlen válást (apudat) és téged?
Ezek mind kihatnak rád.
Az ő élete is, nélküled s később a veled töltött.
Ha beszélgetsz vele ezekről igyekezz éretten viselkedni s empatikusan, megfelelő hangnemben. Ha netán hangot emel, maradj veszteg s mégha a torkodban is dobog a szíved kezeld nyugodtan (látszólag nyugodtan).
Mivel érzelmekről is szó lesz megesik, ám válaszokat csak akkor kapsz, ha a magad érdekében nyugodtn s helyén kezeled az ő érzéseit is.
Ha látja rajtad ezt s finoman megkéred, hogy beszélgessetek tovább rendesen, akkor úgymond manipulálod s késztetést érez (normál esetben) hogy visszafogja kicsapongó érzéseit,de van akiből kifakad a sírhatnék.
Kevés a példamutató helyes viselkedés és kommunikáció az emberek zöménél, ezért siklanak el egymás mellett kapcsolatok, legyen szó sima ismerőstől a családi, párkapcsolatig.
1.mentalitásod, önmagad fejlesztése
2.kommunikáció és kérdések-válaszok
Kezdetben kezdésnek.
Persze ezek tippek, feltételezések. A részleteit te fogod tudni, látni és érezni.
30N
Kár h nem apakomplexus abban tudtam volna segíteni. :D
A viccet félretéve, ha valaki találkozik olyan emberrel aki számára ideális anya vagy apa vagy nagymama, nagypapa képét hordozza az szimpatikus és megpróbálunk közeledni felé. Ez teljesen normális. Főleg ha pl elvesztettük az illetőt vagy sosem volt meg igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!