Az embereket vagy az állatokat szereted jobban?
Az emberek hangosak, büdösek és ostobaságokat pofáznak.
Az állatok ezzel szemben nem zajonganak feleslegesen, halkan mozognak, tisztán tartják a szőrüket / tollukat stb, és nem tesznek indokolatlan hülyeségeket.
"Az állatok ezzel szemben nem zajonganak feleslegesen"
Láttál te már 6-8 kanárit összezárva?
"halkan mozognak"
Mint elefánt a porcelánboltban.
"tisztán tartják a szőrüket / tollukat stb"
Pl. a malac, ugye?
"és nem tesznek indokolatlan hülyeségeket."
Például a macska nem szokott semmit indokolatlanul a polcról leverni.
Persze biztosan lehet olyan állatot találni, amire mindez igaz (pl. csiga), de így általánosítva ez egy fa... butaság, már ne is haragudj.
Így általánosítva az állatokra talán az egyetlen emberi tulajdonság, amit rá tudnék húzni, hogy nem rosszindulatúak.
1.) A kanárik azért csicseregnek, mert kommunikálnak egymással. Nem egy kategória azzal, mint amikor az emberek csak úgy értelmetlenül nyöszörögnek és jajveszékelnek, ajtót csapkodnak, jó nagy lendülettel leb.sszák valahová a pakkjukat, csikorgatják a cipőtalpukat vagy trappolnak.
2.) Az elefántok tényleg halkan mozognak. Az elefánt a porcelánboltban mondás pedig nem azt jelenti, te tudálékos szerencsétlen, hogy valaki hangos, hanem, hogy valaki ügyetlen.
3.) A disznók tiszta állatok alapjáraton. Arról nem ők tehetnek, hogy a sertéstelepeken és a gazdaságokban igénytelen környezetben tartják őket, ahol a saját sz.rukban kell fetrengeniük. A malac ugyanúgy kijelöl egy udvaron egy sarkot magának, ahová vécézik, mint a kutya, - meg is tanítható olyan trükkökre, mint egy kutya - és ha van tiszta víz a közelben, akkor szeret pancsolni, kutyához és macskához hasonlóan tisztogatja a szőrét. A háziállatként tartott sertések nem úgy néznek ki, mint a falusi Mari néni vágódisznói az ólban.
4.) A macskák kíváncsiak, szeretnek mindent megvizsgálni, és vadászni. Ha nincs erre lehetősége kint, akkor számára tetszetős szagú vagy hangú tárgyakat fog ellopkodni és eldugni behelyettesítésként. A macskák kimondottan logikusan viselkednek; amikor "őrülten" ide-oda rohangálnak, arra is megvan az észszerű indíttatásuk, levezetik a felesleges energiájukat egy kör aktív mozgással.
Azért tartod f.szságnak, mert annyira felületes a tudásod az állatokról, különösen a pszichológiájukról, mint a lapozgatós könyveket bújó ovisoknak.
Ne mondd már nekem, hoyg még sosem láttál dühös állatot, hisztiző macskát, látszólag ok nélkül vonyító kutyát!
Az ajtót is csak azért nem csapkodják, mert a) nem tudnak ajtót készíteni, b) nincs mivel becsapni!
Arról ne is beszéljünk, amikor a kutyám meglát egy pocsolyát és mire kimondanám hogy ne, már csak a két füle látszik ki belőle. Szerinted ő tisztogatja meg magát utána vagy én?
Értem én, hogy szereted az állatokat mert csalódtál az emberekben, de ettől még ne akard tökéletesként, kvázi istenként beállítani őket.
De pont ez a lényeg! Ha értenéd az állatokat, tudnád, hogy nem ok nélkül dühösek, nem ok nélkül vonyítanak. Fenyegetettség-érzetet, izgalmat és fájdalmat fejeznek ki a hangadással. Vannak macskáim, nem szoktak céltalanul hisztizni; szimplán a territoriális állatok nem szeretik, ha a területükre téved valaki. Ezen kívül a macskák egészen visszafogottak, nem véletlenül nem tud a legtöbb ember olvasni a nonverbális reakcióikból. Sőt, a legtöbb macskán azt se lehet észrevenni, hogyha beteg, csak ha már kvázi menthetetlen állapotban van.
Az ajtócsapkodás csak egy analógia volt, egek. Ha annyira korlátolt vagy, hogy mindent szó szerint értelmezel, összemosod az embereket és az állatokat, és nem tudsz megfelelő állati és emberi kontextust társítani egy felvetett viselkedésTÍPUSHOZ, akkor nincs miről beszélnünk. Az emberi ajtócsapkodásnak az lenne az állati megfelelője, ha egy tigris lendületesen rátaposna a lába elé kerülő összes gallyra vagy ha egy vidra hozzávágná a legközelebbi fához a kagylót, amit kihalászott. Az állatok azért halkak, mert evolúciósan nem lenne kifizetődő az ellenkezője; egy zajos növényevő minden ragadozót odacsődítene, egy zajos ragadozó meg elszalasztaná az összes zsákmányát.
Jó, látom a szövegértés se az erősséged. Nem csalódtam az emberekben, annyit állítottam, hogy nem bírom a szagukat, a buta kinyilatkoztatásaikat és a céltalan zajongásukat. Az istenként beállítás egy primitív, buta viselkedés; nem azt állítottam, hogy hibátlanok, csak hogy a felsorolt kritériumok az ő javukra billentik a mérleget. Más kritériumokkal meg nem így lenne.
Ezalatt a szájbarágós, fárasztó interakció alatt túl sok agysejtem követett el öngyilkosságot már mostanra is, ennyi elég volt a részemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!