Mit mondanátok egy 26 évesnek, ha még sosem volt boldog, mert csak reménytelen v. egyéb okból beteljesületlen szerelmei voltak?
Hogyan lehet segíteni ?
Egyébként nincs vele semmi baj, sőt kimondottan "jó parti" lenne, egyszerűen csak nagyon balszerencsés.
Hát tudod, ő ha szerelmes, akkor elég sokáig tart nála. 10 éve ismerem és tényleg rengeteget szenvedett ezek miatt, a baráti körömben senkit nem ért ennyi fájdalom. Két éve megismert valakit, elkezdtek ismerkedni és kiderült pár hónappal később hogy foglalt. z volt neki talán a legnagyobb mélypont, azon agyalt , hogy épp mit csinálnak.
Pedig egy tök tehetséges, okos, sokoldalú ember,csak nagyon sérülékeny és érzékeny. Ma este is chateltünk és nem akarta rámterhelni a bajait , de éreztem, hogy meint nagyon szomorú.
02.06 : Köszi, ez jó gondolat.
Gagyi : igen, igazad van. ő is tehet róla olyan szempontból, hogy nem tesz eleget azért, hogy jobb legyen, viszont szerintem nem sok ennyire balszerencsés fiatal van.
Hű, ez egy elég érdekes szituáció, de sajnos gyakori, mind lányoknál, mind fiúknál, hogy a szerelemtől teszik függővé a boldogságukat. Érdekes azért lesz egy ilyen helyzet, mert hogy lehet valami olyasmitől függővé tenni a boldogságunkat, amit nem mi alakítunk? Már maga az, hogy valaki bizonyos érzések lététől vagy épp nem lététől teszi függővé a boldogságát, eléggé nehézkessé teszi az ember életét, mert az érzéseinket nagyrészt nem tudatosan alakítjuk.
Szerintem ennek az ismerősödnek amúgy nem is a beteljesületlen szerelem a problémája, hanem szeretethiányos lehet. És elsősorban nem szerelemre lenne szüksége. Már csak azért is nem, mert eléggé veszélyes a lelki stabilitásra nézve, ha valaki egy ilyen tudatos döntésein kívül álló dologtól teszi függővé a boldogságát, másrészt pedig azért, mert ha össze is jönne neki egy boldog párkapcsolat, akkor is valszeg ki lenne szolgáltatva a másik félnek. Így meg aztán teljesen mindegy, hogy szeretik-e őt vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!