Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lettem homoszexuális?...

Hogyan lettem homoszexuális? És hogyan fogadjam el?

Figyelt kérdés

A kérdés nem a szexualitás kategóriába való, nem melegszexről van szó. Saját magammal kapcsolatosan tettem fel.

Szinte kizárólag a saját nememhez vonzódom, a lányok nem is nagyon érdekelnek szexuális értelemben. Egyáltalán miért alakultam homoszexuálissá? Hogyan fogadjam el, hogy nem lesz saját családom, se feleségem, se saját gyerekeim? Milyen élet vár így rám?

2022. febr. 18. 22:21
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
0%

Czeizel Endre kb. ugyanezt mondta. Pedig az ő fia is meleg.

Czeizel Endre nevét sem ismered?

2022. márc. 7. 14:21
 22/40 anonim ***** válasza:
84%

A tudomány nem úgy működik, hogy Czeizel vagy ez vagy az így mondta és akkor úgy van, hanem versengő elméletek vannak. És abban jelenleg mondhatni konszenzus van, hogy elsősorban biológiai tényezők határozzák meg a szexuális orientációt.

A szexuális viselkedés és a szexuális orientáció nem egymást tökéletesen lefedő fogalmak.

2022. márc. 8. 15:11
 23/40 anonim ***** válasza:
0%

A tudomány mi mástól működne, mint hogy tudósok vizsgálnak kérdéseket és válaszokat adnak rá?

A tudomány a tudósok területe. Mi meg felhasználók vagyunk. Ha nem így lenne, akkor a hétköznapi emberek fantazmagóriája szerint össze-vissza kísérletezgetnénk és rongálnánk magunkat.

Addig-addig versengtek volna az elméletek, amíg rengetegen belehalnak például a Heine-Medin kórba? Nem, hanem a tudósok kitalálták az ellenszerét és szinte vagy teljesen eltűnt ez a betegség. Meg a feketehimlő is például.

2022. márc. 8. 15:18
 24/40 Godaime ***** válasza:
68%

20/

Megnéztem most ki az illető, szegény tata egy múltszázadbeli kriptaszökevény. Az ő ideje óta a tudomány sokat fejlődött és mint mondtam, a jelenlegi álláspont szerint a homoszexualitás okai főként biológiailag. Senkibe nem lehet belenevelni a hajlamot hacsak nem fogékony rá már alapból. De ugyan ez vonatkozik a homoszexuálisokra is, bármennyire is próbálják megváltoztatni a szexualitásokat úgysem sikerül.

2022. márc. 8. 16:01
 25/40 anonim ***** válasza:

23: Egyrészt nem ment át a lényeg, másrészt eléggé lebutítod a dolgokat sajnos. Jellemzően egy betegség okainak, hátterének, feltárása is egy hosszabb folyamat ahol szintén gyakran különböző elméletek ütköztek, maga a betegség kezelése is egy olyan kérdés, amire több helyes válasz is lehet, meg olyan válaszok is amik nem jók mert nem működőképesek, esetleg idővel elavulttá válnak. Annak ellenére hogy utóbbiaknak is lehettek akármilyen jeles képviselői.

Valóban a tudomány a tudósok területe, és éppen erre próbáltam rámutatni.

Hogy mi áll a szexuális orientáció hátterében, az még napjainkban sem teljes bizonyossággal tisztázott, ez egy vitás kérdés, ahol különböző megközelítések, elméletek versenyeznek. Czeizel egy neves magyar kutató volt, de nem megkérdőjelezhetetlen autoritás, rajta kívül elég sok tudós létezik akik az ő megközelítésével nem feltétlen értenek egyet. Nem nekünk kell rendet tenni köztük, ezt a kutatók leboxolják egymás között. De több évtized kutatása során, elég sok eredmény és ismeret felhalmozódott ami alapján a tudományos közösség java része ha nem is determinisztikus kapcsolatot, de erőteljes meghatározottságot feltételez egyes biológiai adottságok és különböző szexuális orientációk között. Nem arról van szó, hogy környezeti tényezők ne játszhatnának szerepet, de elsősorban nagyon úgy tűnik nem ezen múlik.

Amit mondasz a "biszexualitásról", azt Kinsey is mások is kimondták korábban, hogy az emberi szexualitás árnyaltabb és rugalmasabb 2-3 kategóriánál amibe belezsúfolhatnánk mindent. Csak az a baj hogy belekevered a természet vagy környezet vitát, holott az hogy a szexualitásunk egy rugalmasabb dolog nem jelenti azt hogy azt elsősorban környezeti tényezők határoznák meg.

2022. márc. 8. 20:21
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
És azt még hozzátenném, hogy még azok a tudosók akik a környezeti tényezőket tartják meghatározónak sem állítják, hogy ha az orientáció megváltoztatható akkor az államnak be kéne avatkozni és megváltoztatni. Ez már nem tudomány, ez politika. Nekem is nagyon sok tulajdonság nem tetszik másokban, ami megváltoztatható lenne aztán mégsem viszik őket átnevelőtáborba. Ennek az idomításnak a korlátait szexuális irányultság terén azért elég jól szemléltetik a sikertelen reparatív terápiák.
2022. márc. 8. 20:32
 27/40 anonim ***** válasza:
0%

26-os: egy szóval sem írtam,hogy az államnak be kell avatkoznia. Főleg nem büntetéssel és kirekesztéssel.

Azt viszont mondom, mert miért ne mondhatnék én akármit, úgy, mint te, hogy ezt a kérdést a homoszexuálisoknak is ízléssel kellene kezelniük. Úgy vélem, túlzásba viszik, és tényleg, ma már szinte divat "megnyilvánulni". Ezt én nyomulásnak vélem, ha tetszik valakinek, ha nem.

És sem csinálok belőle össznépi banzájt,hogy allergiás vagyok a penicillinre. Vagy hogy szeretem a sóskát. Ez mind "egyéni szocprob.". Tehát sem kirekeszteni, sem elhatalmasodni hagyni nem szabad őket.

Tudom, a felvonulás a kirekesztés elleni tiltakozás, de azért ami túlzás, az túlzás. Minden téren.

Ennek a vitának az eldöntése viszont tényleg nem a kormány dolga.

Sajnos már minden téren beleavatkozik az életünkbe. És csakis a kormány tudja, hogy nekünk mi felel meg. Ez valóban nem helyes.

2022. márc. 9. 08:06
 28/40 anonim ***** válasza:

Czeizel Endre minősítését egyik hozzászóló részéről viszont visszautasítom. Hol van ő Czeizel Endréhez?

Plusz: a tudósnak nagyon sokat köszönhetek. És minden tisztelet megilleti.

2022. márc. 9. 08:08
 29/40 Godaime ***** válasza:
Nem minősítettem, ez az igazság. A pszichológia, mint minden tudományos terület, fejlődik az évek során ahogy új információk kerülnek elő. Ő egy múltszázadbeli kövület így nem szabad készépnznek venni minden egyes szavát.
2022. márc. 9. 09:37
 30/40 anonim ***** válasza:

27: Én meg egy szóval sem írtam, hogy ezt írtad... :D

Mondhatsz bármit, csak úgy meg csak így is, lehet ez a véleményed vagy az. Attól még a gyülekezés joga, az adott jog keretei között mindenkit megillet az, hogy nem értesz egyet a céljával egy olyan dolog amit nem kell senkinek figyelembe venni. Akkor te nem veszel részt rajta, részt veszel vagy szervezel egy másik felvonulást ami neked tetsző értékeket képvisel és ennyi. Szervezhetnél akár sóskaevő flashmobot is, hogy nem élsz ezzel a jogoddal, de nem tetszik hogy mások meg élnek a jogaikkal az az "egyéni szocprob". Nekik is ugyanolyan joguk van az identitásukhoz és az egyéni kibontakozásukhoz mint nekem vagy neked. Ugyanúgy megnyilvánulhat homoszexuálisként, mint ahogy mások heteroszexuálisként kiírhatják facebookra hogy kapcsolatban vannak, smacizhatnak az utcán és bizonyos keretek között kifejezésre juttathatják hogy heteroszexuálisok. Ez nem túlzás, hanem arról szól hogy homofób felindulásból téged az zavar hogy ők is ugyanolyan jogokat gyakorolnak, mint bárki más. Jogod van így érezni, nem kell hogy tetsszen, nekem is nagyon sok dolog nem tetszik amit köteles vagyok tűrni mert a társadalomban sokféle ember él, nemcsak én egyedül.

2022. márc. 9. 15:26
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!