Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit gondolsz az életről,...

Mit gondolsz az életről, miért jó és miért rossz?

Figyelt kérdés
2007. dec. 30. 10:26
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Ha mazochista lennék, azt mondanám, hogy azért jó, mert rossz és azért rossz, mert jó.
2008. jan. 4. 14:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom hogy az életed te alakítod.Hiába van sok rossz tényező benne bizonyos időszakokban, ha pozitívan nézed a dolgot akkor kiemeled a sok rossz közül a szép emlékeket és máris úgy gondolod hogy jó az élet.Egy két szép nap óra akár elfeledtethet sok fájdalmas évet is.

A pontos válasz a kérdésre:(Jó mert sok szép dolog van benne, pl szerelem,kisbaba akinek te adsz életet,csodálatos ünneppek a családdal,rossz mert néha ok nélkül is megbántanak, vagy hiába törekedsz nem mennek a dolgok,elveszted az idő múlásával a szeretteidet és ez fáj, meg sok sok hasonló dolog)

2008. jan. 16. 02:00
 3/11 anonim ***** válasza:
8%

Nem értek egyet az előttem szólóval!

Az életet nem mi alakitjuk hanem a sors. Már akkor eldől amikor megszületünk csak mi még nem tudunk róla hogyan miképp fog alakulni!

Hiába próbálsz tőled elvárhatóan a lehető legjobban élni és hiába vágyakozol olyan dolgok után amit soha nem kapsz meg ha a sorsod nem úgy bánik veled ahogy te szeretnéd! Nincsenek véletlenek, amiről azt hisszük, az a sors keze!

Az élet jó annak aki mindent megkapott tőle és rossz annak aki szinte semmit se!

2008. jan. 17. 14:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én meg az énelőttem szólóval nem értek egyet.

Nincs sorsszerűség, nincs minden megírva előre. (Ha mégis, akkor nyugodtan mehet bárki átvágni a saját torkát, hiszen nem ő irányítja az életét - úgyis minden elrendeltetett, nem veszít majd semmit. ... Kést a konyhában találsz. :) )

Az életünket mi magunk alakítjuk. Mi tesszük olyanná, amilyen. Persze vannak körülmények, amelyek kihatnak ránk - tudni kell alkalmazkodni. (Hiszen más ember is a saját életét alakítja, és ez olykor ellentétes a mi érdekeinkkel.)

Amúgy nem mondhatjuk, hogy általánosan az élet (vagy annak egy része) rossz, vagy jó. Pusztán annyit mondhatunk, hogy nekünk jó, vagy nekünk rossz. Hiszen ami az egyiknek élet, az a másiknak könnyen a halált jelentheti.

Tehát az élet nem rossz, és nem jó. De megteheted, hogy neked jó legyen, illetve el is ronthatod. Rajtad áll.

2008. jan. 18. 18:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

nekem pont egy lelkész mondta azt hogy ő nem hisz istenben csak a jó dolgokban és a rosszakban. de szeritnem pedig nincs ó sem pedig rossz, mert leeht hogy ami nekem jó az éppen neked rosz, tehát leeht ha az egyik emberrel jót teszel az egy másik embernek rossz, tehát akkor lényegében jót tettél vagy roszat?

de ha az ember a saját életét nézi hogy mi volt benne rosz és mi jó...hát az életben szenvedni kell sok mindenért ami rossz, az emberekben ott a gonoszság, ok nélkül piszkálják a másikat, lenézik egymást, és ez szörnyű és egyre rosszabb lesz és ha ilyenekre gondolok akkor mindig elszörnyedek hogy milyen rossz ez az élet és milyen jó lenne egyszerüen csak ugy nem létezni.az életben anniy szép emlék is van és klassz dolgok amikor ugy érzed hogy bár sosem lenne vége ennek a napnak...és még 10 -50 év mulva és visszagondolsz rá, akkor azt mondom hogy azért a napért érdemes volt élni és ha szomoru vagyok csak arra gondolok hogy majd lesz még olyan mint az a nap volt és akkor milyen boldog leszek de ha most megölöm magam akkor nem élhetem át ujra azt az örömöt amit akkor éreztem.

2008. febr. 1. 00:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
miért jó?mert átélhetem azt a rengeted szép dolgot ami mögöttem és előttem van.miért rossz?mert szükséges a rossz is mert a rossz dolgokból tud az ember tanulni.
2008. febr. 5. 00:26
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az élet szép, és felértékelhetetlen. Az életet fentről kapjuk, és mi itt a földön eldönthetjük, hogyan sáfárkodunk vele. Rajtunk múlik, milyenné tesszük. Szerintem az élet maga a csoda, úgyhogy számomra nem rossz :-)
2008. febr. 6. 16:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az élet attól jó, hogy bármi megtörténhet. És attól rossz, hogy meg is történik.
2008. máj. 28. 13:36
 9/11 anonim ***** válasza:
49%
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!!!
2009. máj. 20. 14:33
 10/11 anonim ***** válasza:
49%
Szar, mert belehalsz!
2009. szept. 21. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!