Mit csináljak ha ingerült vagyok, mert tudom, hogy nekem lett volna igazam?
Suliban érvelni kellett valami mellett és a vége persze az lett ami mindig, hogy mindkét félnek igaza van, vagy egyiknek sincs igaza azaz RELATÍV. Én már az óra elején tudtam ezt, hiszen minden relatív, de gondolom ha nem érveltem volna, akkor órai munka 1-es és így, hogy érveltem még én vagyok a hülye, mert miért érvelek egy olyan témában amit nem tudunk teljesen eldönteni.
Mondhatni a 22-es csapdája, annyira idegesít, hogy
akiknek egysíkú a gondolkodása azok persze önbizalommal telve eladják a kis meséjüket, hogy mi miért van úgy ahogy van stb. És én aki az egész testbeszédemmel próbálok rámutatni, hogy hülyeség amit csinálnak le vagyok hurrogva, hiszen nem jutunk sehová és ugyan ott fogunk tartani a beszélgetés végén mivel az, hogy minden relatív magában hordozza azt is, hogy mindenkinek a
saját meggyőződése igaz. És úgy elő tudják adni magukat, mintha te lennél a hül*e, pedig mikor otthon visszagondolsz a dologra, teljesen igazad volt.
Az iskola egy olyan rendszer ahol a tanár dirigál, akkor meg minek belemenni olyan dolgokba, ahol mindenkinek más a véleménye? Talán azért, hogy szórakoztassuk? Úgy adják elő a néha tananyaggal sem kapcsolatos meggyőződéseiket mintha azokhoz kétség sem férne, aztán ha valaki meg meri kérdőjelezni akkor az hül*e meg ki kell röhögni és ilyenkor már frusztrált lesz az ember és ha nem vigyáz már repül az ellenőrző, mert erőszakos vagy....(ez eddig még nem történt meg) Pszichológia a kedvenc területem, rengeteget olvastam, néztem előadásokat, jegyzeteim vannak, néztem érdekes és elgondolkodtató filozófiával és pszichológiával kapcsolatos filmeket és a szavamba vágnak meg lehurrognak, teljesen elvették a kedvem az egésztől.
És ez is összefügg azzal a kérdésemmel, ahol kifejtettem, hogy csak a külső számít, ha valaki jobban belemélyed a dologba megérti miért.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!