Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak ha ingerült...

Mit csináljak ha ingerült vagyok, mert tudom, hogy nekem lett volna igazam?

Figyelt kérdés

Suliban érvelni kellett valami mellett és a vége persze az lett ami mindig, hogy mindkét félnek igaza van, vagy egyiknek sincs igaza azaz RELATÍV. Én már az óra elején tudtam ezt, hiszen minden relatív, de gondolom ha nem érveltem volna, akkor órai munka 1-es és így, hogy érveltem még én vagyok a hülye, mert miért érvelek egy olyan témában amit nem tudunk teljesen eldönteni.

Mondhatni a 22-es csapdája, annyira idegesít, hogy

akiknek egysíkú a gondolkodása azok persze önbizalommal telve eladják a kis meséjüket, hogy mi miért van úgy ahogy van stb. És én aki az egész testbeszédemmel próbálok rámutatni, hogy hülyeség amit csinálnak le vagyok hurrogva, hiszen nem jutunk sehová és ugyan ott fogunk tartani a beszélgetés végén mivel az, hogy minden relatív magában hordozza azt is, hogy mindenkinek a

saját meggyőződése igaz. És úgy elő tudják adni magukat, mintha te lennél a hül*e, pedig mikor otthon visszagondolsz a dologra, teljesen igazad volt.

Az iskola egy olyan rendszer ahol a tanár dirigál, akkor meg minek belemenni olyan dolgokba, ahol mindenkinek más a véleménye? Talán azért, hogy szórakoztassuk? Úgy adják elő a néha tananyaggal sem kapcsolatos meggyőződéseiket mintha azokhoz kétség sem férne, aztán ha valaki meg meri kérdőjelezni akkor az hül*e meg ki kell röhögni és ilyenkor már frusztrált lesz az ember és ha nem vigyáz már repül az ellenőrző, mert erőszakos vagy....(ez eddig még nem történt meg) Pszichológia a kedvenc területem, rengeteget olvastam, néztem előadásokat, jegyzeteim vannak, néztem érdekes és elgondolkodtató filozófiával és pszichológiával kapcsolatos filmeket és a szavamba vágnak meg lehurrognak, teljesen elvették a kedvem az egésztől.

És ez is összefügg azzal a kérdésemmel, ahol kifejtettem, hogy csak a külső számít, ha valaki jobban belemélyed a dologba megérti miért.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

2010. szept. 9. 14:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Mások szemellenzősek, te tévedhetetlen vagy.
2010. szept. 9. 14:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tévedhetetlen, sok mindenben tévedek/tévedtem, de ami ma történt az unfer és sz@r volt.
2010. szept. 9. 14:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Legalább tehetnél úgy, mintha különböznél azoktól, akik idegesítenek. Ugyanúgy viselkedsz.
2010. szept. 9. 14:40
 4/10 anonim ***** válasza:
az iskolai érveléseknek az a lényege hogy megtanulj gondolkodni! a tanár meg valószínű azért nem ad igazat senkinek, hogy ne vegye el senki kedvét... otthon visszagondolva meg persze hogy a saját verziód tűnik igaznak, mert te így gondolkodsz... inkább fogadd el hogy más máshogy gondolkodik.. hidd el jobb mintha a tanár kikáltana egy igazat és kész.
2010. szept. 9. 14:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen tehetnék, csak hogy nem vagyok az a típus aki szó nélkül végighallgat mindenféle maszlagot.
2010. szept. 9. 14:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Ezek szerint ők sem, amikor a szavadba vágnak.
2010. szept. 9. 14:45
 7/10 A kérdező kommentje:
14:42 De én tudok gondolkodni, ha nem tudnék, akkor alapból ez a kérdés sem lenne itt és nem foglalkoznék ilyesmikkel, és az egy dolog, hogy próbál arra tanítani minket, hogy álljunk ki az igazunkért, de ha a többség szemével figyelem ezt az egészet akkor számukra ennek semmi értelme, hiszen a vége mindig ugyan az, hogy nézőpont kérdése, tehát 45perc diskurálgatás a semmiről.
2010. szept. 9. 14:47
 8/10 A kérdező kommentje:
14:45 nem erről van szó, ha a tanárok eltakarják az arcukat, hogy "úr isten" vagy elkezdenek nevetni, akkor ilyen mémszerű keretek közt mindenki követi őket, hogy mekkora hül*e vagyok mert megkérdőjelezem, de ha mondjuk érdekesnek találja amit mondok (mert ilyen is van) akkor meg mindenki csendben figyel... annyira nyers ez az egész
2010. szept. 9. 14:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Néha egyetértenek, néha nem. Van ez így.
2010. szept. 9. 16:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Van benne valami. Az éremnek mindig két oldala van. Pont azon gondolkoztam valamelyik nap, hogy egy történetet mindig el tudunk mesélni úgy, hogy nekünk adjanak igazat - de ha a másik fél meséli, akkor neki adnak. És ehhez hasonló az, amit te is írtál.
2010. szept. 11. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!