Mit tegyek, hogy ne legyek ilyen ingerült?
Nem tudom mit tehetnék az ellen, hogy ne legyek ennyire agresszív és bizalmatlan. Képtelen vagyok megbízni emberekben és társaságba menni. A párom sínyli meg ezt az egészet. Én tényleg annyira próbálom. Számolok magamban ha valamiért ideges leszek. Próbálom nem kimondani. De aztán annyira felhúzom magam, hogy kész nem tudok megszólalni és görcsbe áll kezem lábam. A sportot sajnos abba kellett hagynom, lesérültem. De az sem segített igazán. Nem tudom mit tehetnék. Nagyon szeretnék változni, azt szeretném ha mindenhez nyugodtan tudnék hozzáállni. Ha valami bánt, akkor ne húzzam fel magam. Szeretnék jó feleség lenni, mindent jól megcsinálni. Mert végülis mit sem ér egy tiszta otthon, meleg étellel ha a feleség idegbeteg. :(
26/L
Nem szedsz véletlenül fogamzásgátlót? Az okoz ilyen idegrohamokat... Én amióta abbahagytam sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok.
Egyébiránt, hogy mit tehetnél:
Szerintem előszöris, nem akkor kell megpróbálni megnyugodni, amikor már ott a baj... akkor a legnehezebb. Hanem egy alapvetően nyugodt, kellemes légkört kell kialakítanod... saját magadban. Találd meg azokat a pontokat a napodban, amiktől igazán nyugodtnak, boldognak, kiegyensúlyozottnak érzed magad és kérd meg a párod, hogy ezekben a pillanatokban még véletlenül se jöjjön elő olyan dologgal, amivel felbosszanthat. Azért neki is oda kell figyelnie arra mit tesz, hiszen valami oka van, hogy ideges leszel.
Aztán ezen kívül hallgass nyugtató zenét, kortyolgass mellé teát... naponta legalább egyszer. Vagy csak ülj nyugodtan fél órát és olvasgass, akkár egy kád forró vízben. Ezek a dolgok tovább hatnak, míg az ember hinné.
Ha belül jól érzed magad, valamint ha a testedben jól érzed magad, sokkal kevesebb belső frusztráltságot tudsz kivezetni a környezetedre.
Még egy dolog. Én nagyon féltékeny típus vagyok... de kb 3 hónapja olyan hisztit csaptam, hogy nagyon elszégyelltem magam. Akkor ott leültem, magamba néztem és konstatáltam, hogy egyrészt csak magamnak ártok ezzel, másrészt ez csak az én önbizalomhiányom, nem a másik hűtlensége.. stb... és valahogy ott akkor olyan békességet éreztem, hogy azóta már csak poénból féltékenykedem, már nem visel meg.
Az első válaszolónak: nem szedek fogamzásgátlót. Párom egy kicsit gyerekes. És nehezen viselem ha egésznapra eltűnik és késő este ér haza, cigiszagúan, büdösen. Én meg várom otthon finom étellel és tisztasággal. Úgy érzem belesz*rik abba amit csinálok, teszek érte. És utána megkérdezi, hogy miért nem mosolygok rá? Miért nem vagyok kedves. Természetesen a vágyait is teljesítsem mosolyogva. És miért nem vagyok nyugodt mikor vele vagyok. Rossz érzés ha úgy érzem hülyének néznek. És nagyon fáj, dühöngök és úgy érzem egy nagy balek vagyok.
Második válaszolónak: 2 napja szedem a magne B6-ot. Nem tudtam, hogy arra is jó. Akkor várom majd a hatását. Köszönöm a segítségeteket. Megpróbálok mindent megtenni amit tanácsoltatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!