Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szarul érzem magam. Mit tegyek?

Szarul érzem magam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy már unjátok ezeket a kérdéseket de muszáj megkérdeznem.

Még csak hetedikes vagyok (lány) de már nagyon unom a sulit. Apukám kamionos és nagyon sokat voltam vele nyáron. Nagyon jó volt és legszívesebben egész éven mennék vele. Viszont most elkezdődött a suli. Nem voltam soha olyan jó tanuló...olyan hármas. Most jött pár új tantárgy amit tanulni kell. Soha nem tanultam igazán és nem is akarok. Ráadásul a tanárok is olyanok. A tesitanár első perctől kezdve utál minket és mi is őt. Állandóan csak futtat (el is intézte a lábamat...) ha meg megállsz vagy fél percre akkor kezdheted előröl. Állítólag csak azért nem rúgják ki mert a jegyző fia. Amúgy nagyon sok panasz érkezik rá. Minden egyes este/reggel már csak a suli gondolatától rosszul vagyok. Az osztálytársaim is az ellenségeim. Minden direkt úgy történik, hogy nekem szar legyen. Dolgozni akarok már...tök mindegy, hogy mit csak ne kelljen suliba járni. Még kapálni is elmennék. Ha nagy leszek kamionos szeretnék lenni (igen, vannak nő kamionosok is). Apukámnak már egy csomó kollégájával jóba vagyok :D. Egész éven feszült vagyok. Egyszerűen nem látom a jó oldalát a sulinak. Csak akkor van jó kedvem ha szünet van. Az osztályfőnökünk is olyan, hogy nem szeret minket és pont ő a matektanárunk amiből elég gyenge vagyok szóval ő se hagy. Úgy utálom az egészet ahogy van. Régen is ilyen volt, most is ilyen és később is ilyen lesz. Nem fogok gimibe járni mert az nem nekem való...fel se vennének szerintem. Ha fel is vennének biztos megbuknék...szerintem szakközépbe fogok menni. De már nagyon unom! Minden egyes nap feszült vagyok és ideges. Mit tegyek?

2010. szept. 5. 19:54
1 2 3
 1/22 Levendula05 válasza:
100%

Hello,

ha az ember azt tenni állandóan amit szeretne, szerinted dolgozna itt vki??

Szerintem először is be kell látnod, hogy sajna tanulni kell. Rossz a hozzáállásod is: Próbálj a suliban pozitív dolgokat keresni, ha nem megy a matek keressetek magántanárt, a tesit meg mindenki utálja...

Szerintem egy picit énközpontú vagy, próbálj alkalmazkodni a többiekhez is, meg a helyzethez is, mert bizony ott lesz még az a négy év a gimiben is.

Később mi lesz, ha nem jön be egy munkahely? Rögtön lelépsz?

2010. szept. 5. 20:00
 2/22 anonim ***** válasza:
35%

Rettentő buta kislány vagy. Nemcsak a suliban, az életben is. És mégis mit akarsz tanulás helyett 14 évesen? Dolgozni?

Sürgősen keress fel egy pszichológust, mert vagy egy drogos k.rva lesz belőled ezzel a felfogással, vagy pedig egy semmirekellő, síkhülye felnőtt.

2010. szept. 5. 20:00
 3/22 Levendula05 válasza:
Első vok: tenné
2010. szept. 5. 20:01
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
még tanköteles vagy úgyhogy ha nem bírod az osztályod meg a tanárokat akkor válts sulit mást nem nagyon tudsz tenni.. mondjuk ezt nyár elején kellett volna...
2010. szept. 5. 20:01
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egyszerűen csak iskolát kéne váltanod.és 6.félévkor váltottam sulit.és nagyon jól tettem.nem mindenhol olyan a helyzet mint azt gondolod.
2010. szept. 5. 20:03
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Megértem , hogy nem szeretsz suliba járni(ugyan ki szeret)De az életben vannak szabályok, amiket akkor is kell csinálni, ha nem tetszenek. Tanulj, hogy később legyen egy jó állásod. A munkahelyen sem csinálhatod ezt, mert kirúgnak az első nap. És a kamionosnak is tanulnia kell.

Mindenhol vannak rossz tanárok. Ha annyira nem tetszik, át is iratkozhatsz.De legalább 1 szakmát tanulj.

2010. szept. 5. 20:05
 7/22 rainbowman válasza:
81%

Szia, én nem foglak szidni. azért nem, mert tudom és elhiszem hogy szarok a körülményeid a suliban és hogy erről nem te tehetsz.

Vannak rossz skolák, vannak gonosz tanárok, stb... sajnos.

Talán vígasztal, hogy sokan vannak még hasonlón kilátástalan, beszorított helyzetben... nekik is nehéz.

Ha még csak hetediket kezdted nem tudsz átmenni egy másik iskolába? Az megoldást jelentene, még ha messzebb is kell esetleg utazni érte. Viszont nem lehet úgy élni, hogy minden nap egy kínszenvedés a suli miatt... A lányom is volt hasonlóan szar osztályban és rossz tanárok között, nem az volt a megoldás, hogy ő változzon meg mert rosz a hozzáállása, hanem az hogy átvittem másik osztályba. Ott jól érezte magát.

Ezekre a sablondumákra meg ne hallgass, hogy "dolgozni kell és kész, meg mindenki azt csinálja amihez noncs kedve és ez így van jól stb... mert egyszer ők is szerettek volna valamik lenni, de hasonló ostoba dumákkal kibeszélték belőlük az álmaikat. Ma meg húzzák az igát valahol amit nem szeretnek.

Ha kamionos akarsz lenni, legyél az. Ha mégse tetszene majd, úgyis rájössz de az is lehet hogy hoszsútávon kamionos lesz belőled. rajtad áll. Egy a fontos, indulj el arra amerre mennél, amerre az álmaid vinnének. Csak az egyhelyben álló életekkel nem lehet mit kezdeni, aki mozgásban van, az még mindog tud korrigálni.

szerintem írasd át magad másik iskolába!

Minden jót! :)

2010. szept. 5. 20:09
 8/22 anonim ***** válasza:

Én is utáltam a sulit a világ legszarabb helyének tartom most is, hogy egy éve végeztem. És leginkább a társaság miatt. Én másabb vagyok, mint a többiek ezért utáltak, tanárok is csak 1 kedvelt, de az sem annyira, hogy megvédjen. Nem tudtak elfogadni olyannak és türelmetlenek voltak, nem adtak időt se lehetőséget, hogy megválozzam.

Annyira utáltak, hogy odajöttek ahol lakom, hogy megverjenek és a tanárom le se kakkantotta.

Valahogy bírd ki, mert így is érzem hiába jártam 13 évig suliba van szakmám, de érettségi kellene. De én is valószínű csak sokadik próbára tudnám letenni, mert a szakmánál is csak szerencse volt, hogy azokat húztam, amiket tudtam, mert a tantárgyak nezen mennek a fejembe.

Általánosba a töritanár direkt keresztbetett, bukásra álltam, megtanultam neki visszamenőleg a tankönyvet de ez sem volt elég.De kénytelen volt átengedni, mert valami év végi vizsgán ami mindenkinek kötelező volt jól sikerült és az 50%-ban meghatározta az év végi jegyet. De lehet csak azé engedett ám, mert az ofőmet megkértem mikor én vizsgázom mindenképp legyen bennt, és bennt is volt.

Na én ezért utáltam a sulit, fujj. De valahogy járd ki vagy kérd, hogy hadd legyél magántanuló, aztán suli helyett délelőtt megtanulod a tantárgyakat órarend szerint, még hamarabb is végzel és a suli se veszi el a kedved.

Szerintem nem szereted a közösséget csak ezért ajánlom a magántanulást.

Biztos lesznek akik lehurrognak mind a kettőnket, de ezeket a dolgokat csak azt érti meg aki benne van, átéli, vele teszik a rosszat. Aki nincs nyavajgásnak veszi. DE A SULIT SAJNOS VALAHOGY KI KELL JÁRNI!!! Ebben nincs mese!

2010. szept. 5. 20:13
 9/22 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy sulit nem tudok váltani. Van egy másik ebben a városban de az megvan telve szóval nem mehetnék oda. Pont Borsod megyében lakunk és itt van a legtöbb cigány. És hát körülöttünk csak Prügy, Mezőzombor, Taktaszada meg ilyenek vannak és az mind tele van cigánnyal :S
2010. szept. 5. 20:17
 10/22 anonim ***** válasza:
És a kolesz? Mondjuk az se a legjobb megoldás ha kolis lennél.
2010. szept. 5. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!