Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tönkre tud-e tenni a beszédhan...

Tönkre tud-e tenni a beszédhang egy egész életet?

Figyelt kérdés
Én egy 25 éves srác vagyok. Mióta túl vagyok a tinédzser éveken, életem minden napja a szorongásról szól. Nem mutált semmit a hangom, ráadásul a hangszínem alapvetően előnytelen, ezért telefonban 10/10 esetben nőnek gondolnak. Élőben annyira ez nem jellemző, viszont amikor olyan társasággal akadok össze, ahol kissé alul szocializált emberek vannak, gyakran kapok maró, gúnyos megjegyzéseket. Bár az évek alatt megedződtem, sosem fogom elfelejteni, amikor a szalagavató bálomról történő távozásom során, azon a hideg ködös novemberi estén utánam kiabálták többször is, hogy "b**i". Senki se kövezzen meg, ugyanis végigjártam mindent, amit lehetett. Súlyos összegekért mindenféle endokrinológus megvizsgált, majd elküldött. Olyan logopédushoz is jártam, aki hasonló problémákkal küzdő embereknek segít. Ott volt valamilyen javulás, viszont folyton azt éreztem, hogy erőltetetten, nem természetes módon kell használnom a hangomat. Más egészségügyi problémám is van. 176 centimmel 52 kiló vagyok, még mindig nem borotválkozom, csak minimális arcszőrzetem van. Az emberek folyamatosan unszolnak a soványságom miatt, viszont nem értik meg, a lélek betegsége kiül a testre is. Ebben az ügyben is voltak próbálkozásaim. Pár évvel ezelőtt jártam egy személyi edzőhöz, de aztán lelépett, a hely is bezárt. Próbáltam párszor egyedül lemenni, de akkora volt a szorongás akkor is bennem, hogy hamar feladtam. Gyakran fáj a fejem is, amire szintén senki se tudott nekem választ és segítséget nyújtani. Iszonyú megkeseredettséggel tölt el, amikor látom a nálam 5-6 évvel fiatalabb srácokat jó fizikummal, normális férfi hanggal beszélni, barátnővel, boldogan az életben. Én pedig még unokával se fogom tudni a szüleimet megajándékozni. Fogalmam sincs, ezen a ponton mi tévő legyek.

2021. nov. 29. 16:52
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
75%

28

Rengeteg tanácsot kapott, de csak flegmázik.

Honnan tudod hogy más nem volt rosszabb helyzetben ? Simán lehet, sőt...de inkább nem írom le a saját történtem, mert kár az időt pazarolni, csak a szokásos gyks komment veszekedés menne.

OFF:

Egyre inkább azt tapasztalom, hogy az itteni kérdések zöme csak önigazolást, és együttérzést akar, de változtatni már nem akarnak.

2021. dec. 8. 19:06
 32/38 A kérdező kommentje:

Tesztoszteron irányból (endokrinológia), többször végeztek vizsgálatokat. Normális tesztoszteronszintem volt, valahányszor elvégezték őket. Ezen a ponton az orvos nem tud és nem avatkozhat be. Egy hormonkezelés nem vicc.

Foniáter és fülorrgégész ugyanazon az állásponton voltak, hogy a gége nem szállt le.

Ne adjatok a számba olyan szavakat, amiket nem mondtam ki. Azt amit kaptam, nem megoldás volt, mivel NEM tudtam használni. Próbáljatok már meg folyamatosan mélyen beszélni, 1 oktávval mélyebben mint a normál

hangotok Iszonyatosan fárasztó és életszerűtlen. A mély hangot halkan beszélve egyáltalán nem is tudtam képezni. Nem tudom miért kellene azért szarul érezni magam, mert nem fogadok el egy életszerűtlen megoldást, ami valójában nem az. Egyetlen egy ember volt kíváncsi arra, hogy mennyire súlyos a helyzetem. Mindenki más csak a pofáját jártatja illetve szavakat tesz a számba. Szerintetek nem vagyok túl már ezen a “csak sajnáltatod magad” írásokon? Ha minden olyan rendben lenne akkor nem röhögnének körbe nap mint nap, nem fordulnának utánam az utcán valahányszor hangosan beszélek. Teljesen lekorlátoz mindenben és szinte biztos vagyok benne hogy más férfitársamat is megviselné, ha így kellene élnie. EGY ember nem írt, hogy merre élek, lenne- e kedvem róla beszélni, esetleg találkozni. EGY férfi nem írt, hogy ha esetleg egy településen élünk, akkor szívesen eljönne velem edzeni, vagy bevezetne az ilyen dolgokban. Pedig igen, nekem ez is sokat jelentene mert egyedül NEM tudom ezt már megoldani. Ennyit rólatok.

2021. dec. 8. 20:46
 33/38 A kérdező kommentje:

ma 18:16

Hónapig jártam hetente többször foniáterhez, amit több endokrin és fülörrgégészeti vizsgálat megelőzött, mindenzt magán úton, súlyos forintösszegekért, mert sztk-ban csak akkor foglalkoznak veled ha már haldokolsz. És igen, rohadtul megviselt.

2021. dec. 8. 20:48
 34/38 anonim válasza:

Úgy látom, az emberek nem nagyon tudják elviselni az élet igazságtalanságát és a véletlenszerűségét (na majd biztos jön egy ezós, aki azt mondja majd a kérdezőnek, hogy mindennek oka van és valójában ennek a testi hiánynak is megvan a spirituális oka és nagyon jó dolgokat hozhat majd ki belőle csak akarni kell, mert "minden rajtad múlik") na persze. Nehéz elfogadni, hogy vannak dolgok, amikről mi emberek nem tehetünk és ellene sem tehetünk igazán. A világ nem igazságos, bárkivel megtörténhet bármi rossz, akkor is ha jó az adott ember vagy ha rossz. Az az áldozathibáztatás, ami itt folyik, számomra azt mutatja, hogy az emberek nem tudják elfogadni, hogy a kérdező baromira nem tehet az állapotáról és ez megrengeti az alapvető biztonságérzetet plusz ránk jön az az érzés, hogy mi sem tehetünk arról, hogy nekünk meg nincs ilyen jellegű problémánk és ez is frusztráló. Én azt mondom, hogy nyugodtan panaszkodhat a kérdező, mert van rá oka. Láthatjátok, hogy sok mindent megpróbált, de eddig nem talált megoldást, akkor legalább hagy panaszkodjon már légyszi.

Pszichológuson esetleg nem gondolkodtál, hogy segítsen elfogadni az állapotodat vagy más színben látni a világot?

2021. dec. 8. 22:08
 35/38 A kérdező kommentje:
Igen, voltam beszélgetős néninél. Ugyanezt mondta el pontosan, amit te leírtál. Se többet, se kevesebbet. Amit mondott, hogy keressek olyan embereket akik elfogadnak és támogatnak. De amit eddig itt és a való életben is ért, az nem más, mint a “senki se fog téged megmenteni, senkitől se várd, hogy a kezedet fogja, ezt neked kell megoldani” mantrák mindazok ellenére, hogy ezek az emberek csupán ki akartak ugrani abból a diszkomfort helyzetből, amit az én támogatásomból állott elő bennük.
2021. dec. 8. 22:17
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Vedd már fel a hangod, és töltsd fel valahova, aztán linkeld be ide.
2021. dec. 9. 00:11
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szedned kéne férfi hormont de csak olyan mértékben hogy a saját termelésed ne álljon le. Vagy ha van férfihormon termelés serkentő szer akkor azt kéne szedni.

Attól szőrösödsz, mélyül a hangod, és férfiasabb vonásaid is lesznek. A kondiba meg visszamehetsz máshová is. Bár szerintem biztos van online torna twitch-en vagy youtube-on is. Tömegnövelő szerek is vannak.

Szerintem nem reménytelen a helyzeted.

2021. dec. 16. 18:02
 38/38 anonim ***** válasza:
40%
A régi NDK-s sportolónők java állítólag ma már férfiként él a sok hormontól. :D Szóval ha rendben is van a szint akkor is lehet tolni rajta csak meg kell keresni hozzá az orvost.
2021. dec. 16. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!