Rosszul vagyok az iskolától, mit tegyek?
Most mentem 11be. Már most utálom, az emberek és az osztály közösség miatt. Az osztályban mindig én voltam az a gyerek, aki szinte nem létezett, tanárok sosem szólították fel, osztálytarsaim mindenből kihagynak. Elegem van, ez megkeseríti az életem.
Hogy vészeljem ezt át?
Nézd a pozitív oldalát - én is utálom mikor valaki ezt mondja - de lehetne rosszabb. A többi gyerek legalább nem spécizet ki és üldöz, szekál. Hacsak nem vagy te is lámpalázas nem jó pont, de néha jobb ha nem folyton te vagy a tanár kiszemeltje, kivéve ha jó vagy is mindig jól válaszolsz, felelsz. Másrészt előző pont a többiek ezért piszkálnak, vagy azért mert mindig te vagy a kedvenc és strébernek tartanak.
Keres egy hobbit, építs egy saját kis "világot" és légy abban boldog. A tanulást és, ami feltétlen velejár végezd el becsülettel.
Javíts a szociális kompetenciáidon, tanulj asszertív kommunikációt és gyúrj lelki rezilienciára.
Remélem, segítettem.
Sziasztok, koszonom a válaszokat.
Nos én gondoltam már iskolaváltással, de nincs sajnos annyi önbizalmam, hogy megtegyem, és igaza van az 5-ösnek, hogy lehetne sokkal rosszabb is.
5-ös válaszán kicsit jobban elgondolkodtam, és igaza van, hogy a hobbi az jót tenne.
Következő elhatározásra jutottam: Mivel egy elnyomott kisebbség vagyok igazából az osztályból, nem fogok a többiekkel jópofozni már, és kontaktot se tartani egyikkel sem. Online barátaim vannak, így szünetekben velük fogok beszélni, rendes barátokat, keresek máshol, bár nekem szociális fóbiám van amivel pszichológushoz járok így kicsit nehéz lesz.
Mégegyszer köszönöm a segítő szándékú válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!