Rettegek az iskolától és az osztálytársaimtól, mit tegyek?
Utálok hiányozni az iskolából, mert tudom hogy utána sokat kell majd pótolni, de egyre többször teszem meg azt, hogy direkt megbetegedek vagy kitalálok valamit, ami miatt itthon maradhatok. Borzasztóan csendes vagyok és zárkózott az osztálytársaim előtt, legtöbbször emiatt piszkálnak. Ha suttognak, vagy nevetnek körülöttem, akkor mindig azt hiszem, hogy rólam van szó. A tanulással nincs gond, mert jó tanuló vagyok és mindig mindent megtanulok. Egyedül a felelésekkel szokott baj lenni, mert olyankor görcsölök, és sokszor inkább azt mondom a tanárnak, hogy nem tanultam semmit, csak hogy ne kelljen mások előtt beszélnem. Tavaly jártam emiatt pszichológushoz, de nem segített ezért otthagytam. Anyummal beszéltem már erről az egészről, és arra a döntésre jutottunk hogy újra elkezdek pszichológushoz járni és ha szükséges, akkor magántanuló leszek. Ez viszont már lassan 1 hónapja volt, azóta továbbra is csak szenvedek az iskolától, és hiába kérem anyumat hogy csináljunk végre valamit, nem foglalkozik vele.
15/l
"Ha suttognak, vagy nevetnek körülöttem, akkor mindig azt hiszem, hogy rólam van szó."
Nézd, ha csendes vagy és visszahúzódó, akkor miért gondolod, hogy az egész osztály csak veled foglalkozhat, ha azt nem harsányan teszi?
Miért baj az, hogy mások előtt kell beszélned?
Nem helyes dolog a tanárt félrevezetni azzal, hogy azt hazudod nem készültél. Inkább röviden próbáld elmondani a tanárnak, hogy téged a szóbeli felelet most még nagyon zavar, és kérd meg, hogy a szóbeli felelet helyett írásban felelhess. Vagy beszél erről az osztályfőnöknek, és kérd a segítségét!
Ha hazudozol össze vissza, csak a saját helyzeteden rontasz, ez nem cél, és nem is oldja meg a problémát. Segítséget kell találnod. Vagy az osztályfőnök személyében, vagy ha ő nem ért meg téged, el kellene menni a nevelési tanácsadóba anyukáddal.
Ha diszlexia diagnózissal például kérhetik a diszlexiások, hogy írásbeli dolgozat helyett szóban felelhessenek, akkor a te fóbiáddal - ha az valós, és nem hiszti - akkor biztosan lehet kérni a fordítottját, hogy szóbeli helyett írásban felelhess...
"Tavaly jártam emiatt pszichológushoz, de nem segített ezért otthagytam."
A pszichológusok nem segítenek! Ha segítenének, akkor nem lenne ennyi ilyen fajta beteg ember! Különben is, sima bölcsészek! Menj inkább pszichiáterhez, az orvos, az jobban tud segíteni! De az orvosi kezelés legyen az utolsó, amit használni fogsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!