Miért alakulhatott ki bennem a a félénkség és a félelem?
Több oka lehet, próbálj visszaemlékezni.
Most pedig barátokkal menj csajozni. Nem kell az első alkalommal felcsípni egy lányt. Figyeld, hogyan csinálják ők, mit mondanak és hogyan reagálnak a lányok.
1/
Nem igazán vannak már barátaim,meg már annyira fiatal sem vagyok és ezért is parázok a csajozástól mert még huszonévesen oda megy az ember az ok bár nekem akkor se ment max a netes ismerkedés.
3/
Egyenlőre most nem dolgozok meg kisvárosban lakom és az az igazság ahogy fent írtam félénk vagyok meg nem a leszólítós típus.Egyedül nem is szeretek menni sehova se koncerteket meg alapból nem is szeretem,kiállításra is ritkán járok de ott beszélgetés van max idősebb emberekkel.Biztos van akinek könnyen megy az ismerős szerzés de az nem én vagyok.Engem mindig fel kellett oldani ha ismeretlenekkel találkoztam mert magamtól nem ment a feloldódás és volt olyan is egy buliba míg barátom a barátnőjével foglalkozott .n senkit sem ismertem ,leültem a sarokba kb mindenki szart rám nem lettem feloldva egész este ott ültem.Max csak álmodozok az ilyen oda megyek megszólítok xy embert és ismerősök leszünk dologról.
Tudod az ilyen bulikban nem árt ha piálsz egy kicsit, mert az oldja a gátlásokat, és nem fogsz annyira félni attól hogy hülyét csinálsz magadból. (+ én úgy vagyok vele hogy inkább tartsanak egy hülye gyökérnek mert baromságokat beszélek, mint egy önbizalomhiányos valakinek. 25 felett az utóbbi már kínosabb)
Azt hogy mitől alakulhatott ki, látatlanba nyilván nehéz megmondani. A legtöbb önbizalomhiányos srác a megfelelő apakép hiánya miatt lesz ilyen. Mivel nincs olyan hiteles férfi, akitől el lehetne tanulni hogy hogyan kell viselkedni szociális helyzetekben, a gyerek félni fog az ilyen szituációktól, illetve kerülni fogja őket, emiatt pedig még jobban izolálódik, ennek következtében az önképe leromlik.
Ha tudatos vagy akkor lehet ezen segíteni. A legegyszerűbb (tudom hogy nem az ;)) megoldás, ha olyan helyzetekbe "erőszakolod" bele magad, amiktől tudod hogy félsz. Ezt többször megteszed, és miután többször kudarcot vallasz (be fogsz égni, tapasztalat hiánya miatt), tudatosulni fog benned hogy nem kell annyira félned attól hogy hülyét csinálsz magadból, hiszen senki sem tökéletes, és mindannyian csinálunk ciki dolgokat, illetve talán idővel az is, hogy nem mások értékítélete alapján kéne meghatároznod hogy mennyit is érsz.
Persze ha úgy érzed hogy végképp nem tudsz mit kezdeni a dologgal, akkor szerintem mindenképp keress fel egy pszichológust. Inkább ez, mint hogy évtizedeket b@ssz el az életedből, egy ilyen baromság miatt.
5/
Próbáltam már az alkoholt de utálom szóval nem is nekem való.Az apám elég jó apa kép volt meg hál isten még él szóval nem apa nélkül vagy alkeszos vagy nem törődőm apával nőttem fel.
Volt már ilyen helyzet erőszakolós dolog évente egyszer vagy kétszer szólítottam le csajokat pl de mindig vagy nemet kaptam vagy van barátom dumát,én ettől sokszor csak még jobban beparázok a dolgoktól.Igen mondjuk van,hogy azon agyalok vajon mások mit szólnak vagy ilyesmi meg,hogy xy hoz hasonlítom magam,stb...
Járok egy ideje pszichológushoz és ahogy írod már pár évet elba...szatm sajnos az életemből :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!