Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elég gátlásos lány vagyok!...

Elég gátlásos lány vagyok! Hogyan változzak? Tippek, tanácsok? Szeretnék pár hét alatt megváltozni!

Figyelt kérdés
Evészavarbol gyógyulok és még mindig kevés az onbizalmam. Sokszor félek a mai napig, h mi lesz ha meghizok vagy ilyenek. Naponta edzek és látszik is, h jó úton haladok. Már vannak olyan napok mikor elengedem magamat, vagyis néha megengedek magamnak egy szelet sütit, egy pohár bort. Szexuális téren is elég gátlásos vagyok, ami zavarja a páromat. Szeretnék változni. Szeretnék a régi lenni és több önbizalmat! Szerintetek min kéne változtatnom és hogyan?

2020. júl. 6. 14:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
19%

vesd le a gátlásaidat

apró lépésekkel

2020. júl. 6. 14:58
 2/14 A kérdező kommentje:
És mik ezek az apró lépések?
2020. júl. 6. 15:03
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
attól függ neked mi számít apró lépésnek
2020. júl. 6. 15:08
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, csak tippeket kértem:)
2020. júl. 6. 16:36
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

akkor minek kérsz tanácsot ha azt sem tudod mik számítanak apró lépéseknek!

vagyis ha nem tudod mi számit apró lépések akkor azt sem tudod hogy mik a gátlásaid

2020. júl. 6. 19:30
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Atyám ezek a válaszok...

Előszöris javaslom az önfejlesztő videókat youtubeon. Ezzel kezd: https://www.youtube.com/watch?v=LLn2rvdgA7c

és folytasd minél többivel. Én is pszichés gondokkal küszködtem mint te (ha meg nem sétődsz). Nekem az önfejlesztő videók segítettek ebben

Másodszor én bízom benne hogy sikerül neked! De valahogy a megfogalmazásodból az jött le hogy túlságosan rástresszelsz. Ne tedd! Az mindent elront. A stresszt a szervezeted minél jobban kerülni akarja. Ha rástresszelsz akkor elkerüli azt ami miatt stresszelsz (pl edzés, egészséges étkezés).

A stressz azért van mert ösztönösen úgy érzed veszélyben az életed, az ősembernek kellett régen ez az ösztön hogy túlélje a vadont. Ma ezzel az érzéssel nem tudunk mit kezdeni mivel már az életünk nincs veszélyben a kardfogú cicustól.

Azt kell ismételned magadnak valahányszor stresszelsz hogy "Nincs veszélyben az életem, Nem vagyok életveszélyben". Kicsit máris meg fogsz nyugodni.

Harmadszor egy pszihotrükk. Ne arra gondolj folyamatosan hogy mi NEM akarsz lenni hanem arra hogy mi AKARSZ lenni. Ha mondogatod magadnak hogy te "nem akarsz meghízni" a meghízásra fogsz gondolni. Helyette gondolj arra hogy "egészségesen akarok enni" és akkor az egészséges étkezésre fogsz gondolni.

https://www.youtube.com/watch?v=7I48W8-MTDA&t=587s

Kicsit hosszú videó de rendesen alátámasztja hogy: "Azzá vállsz amire a legtöbbet gondolsz".

Negyedszer. Én millió egyezer gátlással küzdöttem meg életemben. Nekem az akohol segített ezeknek a gátlásoknak a feloldásában. (Nem mint menekülés az alkoholba dolog... Hanem tudományosan az embernek feloldódnak az alkoholtól a gátlásai. Részleteket hanyagolom... de jó sok este utám sikerült feloldanom minden gátlásomat)

De ez egy óriási hiba volt! A gátlások egyáltalán nem rossz dolgok. Erre csak akkor ébredtem rá mikor feloldottam minden gátlásom. Alig bírom helyreállítani őket...

Csak egy példa: Gátlásoknak köszönheted hogy kigyógyultál. Az akadályoz meg hogy visszaess.

2020. júl. 6. 21:22
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. júl. 6. 21:24
 8/14 anonim ***** válasza:
78%

Ha fel akarod oldani a gátlásaid akkor rémegyszerű a dolog "Próbáld meg minden nap"!

Nekem is egy csomó gátlást alakított ki az agyam a filmek miatt.

Egy pár belőle:

- film: "a férfiakat csak a szex érdekli" agyam tanulsága: "engem nem érdekel majd a szex sem a párkapcsolatok"

- Film: "a vállalkozók és a politikusok rosszak" agyam tanulsága: "a politika és gazdaság rosszak"

Nekem annyi kellett hogy beismerjem semmi nem "rossz" csak amíg nem értjük addig tőből elutasítjuk.

Megoldás: Minden nap megpróbáltam nézni egy kis politikát, tanulni a gazdaságról, és önfejlesztő videót nézni a párkapcsolat építésről is. Természetesen a folyamat ennél SOKKAL lassabb volt de sikerült feloldanom a legnagyobb gátlásaimat is. Szép lassan hozzászoktattam az agyamat a dologhoz és egy idő után felfogta hogy senem veszélyes senem rossz.

2020. júl. 6. 21:34
 9/14 anonim ***** válasza:
32%

A politikusok tényleg mind rosszak! A jó politikus sosem nyer és a süllyesztőbe kerül Kennedy óta Amerikában is!

Rossz filmeket néztél mert egy csomó filmben a férfiakat nemcsak a szex érdekli.

Ezek szerint nem is a filmekkel van a baj hanem az egyszerűsítő logikáddal. Mindent feketére vagy fehérre hoz ki...

Ezzel szemben én rengeteget tanulok a filmekből akár úgy is h gondolkodom rajtuk...

2020. júl. 6. 23:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Jó az akkori életkoromat nem fűztem hozzá de 12 évesen szerinted milyen logikája lehet az embernek?
2020. júl. 6. 23:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!